Hvad ønsker en rejse-lysten person sig i julegave i disse corona tider?

Julegave ønsker 2020_2

Jeg vil ud og rejse. Og jeg vil det meget gerne, meget snart!
Men sådan syntes Corona ikke lige, at det skulle være.
Og hvad gør man så?
Så må man få styr på udstyret, så når der engang bliver åbnet op igen, så er vi også helt klar.
Derfor har jeg her lavet en julegave ønskeliste over, hvad du kan give til en rejse-lysten person, der er ved at tabe modet over at sidde derhjemme og vente på at komme ud i verden.

Listen er en god blanding af ting, vi ønsker os. Og ting vi har købt og gerne vil anbefale til andre rejselystne.

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg.
Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.  

Bøger

Her vil jeg gerne fremhæve skønlitteratur, der er skrevet, så man føler, at man er i landet, mens man læser bogen. Så kan man drømme sig derhen, mens man læser bogen – når nu vi ikke kan rejse derhen lige i øjeblikket.
Jeg har læst flere rigtig gode bøger, mens jeg var på det sted, som bogen tog udgangspunkt i. Det var en virkelig en god oplevelse.
I år ønsker jeg mig “Sika Haslund krimierne” af Nina von Staffeldt*. De foregår i Grønland. Så kan jeg da i det mindste drømme mig derhen, mens jeg læser dem.
Jeg har tidligere skrevet boganmeldelser af 3 virkelige gode skønlitteratur bøger, der foregår ude i det store verden. Dem kan du læse her:

Drone

Når nu man ikke kan rejse helt så meget, så kan der måske blive råd til at opgradere lidt af udstyret i stedet. F.eks. kameraudstyret.
Vi valgte at købe en drone i år. Med den kan man få nogle vildt flotte billeder og videoer over områder, som man normalt ikke ville have set.
Vi (læs Dennis 🙂 ) er virkelig glad for sit nye legetøj, og vi fik nogle lækre billeder med hjem fra det smukke norske landskab i sommers.
Den kræver lidt øvelse, så det er meget god tidsfordriv, hvis man ikke kan komme afsted på ferie.
Vi købte en DJI-Mavic Mini 2*, som er en af de billigere foto droner. Den virker rigtig fint til vores drone-opstart. Og den har den fordel, at den præcis er så let, at man ikke behøver drone-bevis til den. Vi købte combo pack’en, så der også er ekstra batterier med og en taske til dronen.

Friluftslivs tøj

Jeg har altid godt kunne se det praktiske i et par lækre vandrebukser. Men jeg har også altid syntes, at det var lidt dyrt at købe sådan en par bukser og så kun bruge dem en gang imellem på ferier. For jeg kan ikke troppe op i “fritidstøj” på mit arbejde. Derfor ville det ikke blive brugt så meget. Og jeg bruger generelt ikke ret mange penge på tøj, for jeg bruger som regel de fleste af mine penge på rejser…

Men nu er det så (endelig!) gået op for mig, at der faktisk findes rigtig meget pænt friluftstøj.
Nu kan jeg nærmest ikke gå ind på Friluftslands side med kjoler og nederdele* uden at “kommer til” at købe noget.
Tøjet er så fint, at jeg sagtens kan bruge det til mit kontorarbejde og så er det samtidig SÅ behageligt at have på. For det er jo oftest lavet til f.eks. vandreturen. Hvor det vigtigste er, at det er funktionelt og behageligt.
Derudover er der tit tænkt over flere funktioner til tøjet, som f.eks. praktiske lommer eller materialet er hurtigttørrende, som jo er ret praktisk på en rejse.
Så tøjet er både godt til hverdag og til rejser. Og faktisk er det langt fra alt friluftsliv tøj, der er så dyrt, som jeg havde forestillet mig.

Læs også: Vores ønskeliste fra 2018 Deri er der også julegave ideer til børn.

Sidst men ikke mindst er der tænkt på bæredygtigheden i meget af tøjet. Og det er vel ikke så mærkeligt. For hvis ikke friluftsmennesker skulle være interesserede i at passe på naturen, hvem så…

Der er også en masser lækkert tøj her hos Eventyrsport.

Shampoobar

Jeg er begyndt at bruge shampoobars*. Det er shampoo i en god gammeldags sæbebar. De er vist bedst kendt gennem “Zerowaste”, fordi man sparer miljøet for en masse affald i form af plastikflasker.

Men de er jo også helt geniale, når man rejser!
Jeg kan slippe for at have en stor shampoo flaske og en stor balsam flaske i min oppakning. Og i stedet kan jeg have en shampoo-balsam bar med i stedet. Og samtidig har jeg ikke problemer med væsker, når jeg skal på weekendtur. Det synes jeg er så praktisk!!!
Jeg har ikke prøvet at rejse med dem endnu. Men min tanke er at skære en shampoobar i mindre “dags-stykker”, for man kan jo ikke rejse rundt med en våd sæbebar. Derfor skal den deles i stykker, der passer til hver dag.

Jeg vil nu også lige nævne, at jeg synes, at de der shampoobars er lidt en videnskab. Man kan åbenbart få 2 versioner. Én som håret skal bruge en måned på at vænne sig til. Og én, som kan bruges med det samme. Så det er værd at sætte sig ind i.
Derudover, så har den første jeg har prøvet, tørret mit hår helt ud. Så nu er jeg tilbage til almindelig shampoo, indtil jeg finder en bedre. Men jeg synes stadig, at det har et virkelig godt og stort potentiale for at gøre min rejse oppakning meget mindre!

Kompressions pakkeposer

Der er ikke noget værre end rod i sine kufferter, når man er på en lang rundrejse…synes jeg i hvert fald. Derfor har jeg længe elsket vores pakkeposer.
Nu har jeg så også fundet disse kompressions pakkeposer/tasker fra Nordace. De reklamerer med, at man kan få plads til alt tøj til en weekend i blot én kompressionspose/taske. Og jeg synes faktisk, at det er ret imponerende, hvor meget man kan få til at være i de poser.
Først putter du tøjet i tasken, og lyner den. Derefter lyner du den ekstra kompressionslynlås. Og wupti så fylder tasken “ingenting”.
Det er selvfølgelig lidt overdrevet. Men den bliver jo markant mindre, når alt luften bliver trykket ud af tøjet.
Og jeg er faktisk enig. Du kan få pakket tøj til en weekend i den taske (hvis du ikke skal have for mange tykke trøjer og cowboybukser med). Når du så ligger denne pakke-taske i din hverdagsrygsæk, vil du stadig have plads til toiletsager, en bog og en tablet eller lignende. Og slipper derved for store trolleys, som ikke kan komme ind i kabinen til din weekend tur.
Og du kan selvfølgelig også bruge dem rigtig fint til at holde styr i den store kuffert.
Jeg elsker sådan pakke-effektivitets ting 🙂

Drikkedunk og rejsebestik

At rejse er jo tit ikke så klimavenlige. Men derfor kan man kan jo godt prøve at gøre lidt.
Når man rejser, kan man hurtigt komme til at bruge rigtig mange plastikflasker og engangsbestik. Så en simpel måde at beskytte naturen på, kunne være ved at have en god drikkedunk* og et sæt rejsebestik med sig. Jeg har fundet disse 2 forskellige versioner af bestik, som jeg synes, kunne være godt at rejse med; et bestiksæt* og en spork*, som er en ske, gaffel og kniv i ét.

Badminton rejsesæt

På vores ferie i Norge i sommers mødte vi mange nordmænd, der havde deres eget transportable badminton net med. De var i denne stil. Det var så smart.

Og denne ferie blev netop ferien, hvor vores børn opdagede, hvor sjovt det er at spille badminton. Vi måtte dog nøjes med et kosteskaft på jorden som net. Så det ville være fedt med sådan et rejsesæt. Og det kan jo også sagtens bruges hjemme i haven.

Plakat: Skrab dit eget verdenskort

En plakat, hvor du kan skabe verdenskortet, som du vil. Sådan er Scratch Map*.
For mig er det oplagt at “frigøre” de lande, vi har rejst i. Så kan vi bruge de lange vinteraftener på at sidde og studere de “bare” områder, og drømme om, hvor vores næste rejser skal gå til.
Men man kan jo “modellere” verdenskortet præcis som man selv ønsker det.
Vi har faktisk allerede fået sådan et kort af Cecillie, som skal op og hænge, når vi har fået istandsat vores ekstra værelse. Det glæder vi os til.

VW California 6.1

Okay, det her sidste ønske er nok mest drømmetænkning…. 🙂
Vi var for nyligt i en VW forhandler. Her havde de den nyeste version af et “VW camper Rugbrød udstillet. Nøj, hvor er den lækker!
Børnene og jeg flyttede nærmest ind i den, lige der hos forhandleren.
Den er så fint indrettet med små, smarte ting rundt omkring, der gør den virkelig funktionel. Og samtidig kan den sagtens bruges som til hverdag også.
Men man kunne selvfølgelig også bare leje en til næste roadtrip 😉

Det var vores forslag til en julegave ønskeliste til en rejselysten familie anno 2020. Jeg håber, at du kunne bruge nogle af ideerne.

PS Jeg har også en  julegaveguide hjemmeside, som du er meget velkommen på, hvis du søger flere julegaveideer. Her er der mange 100 ideer.

 

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Pinterest. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagramprofil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *