Drømmehjerte – en bevægende og medrivende bog om at bo i Cuba

Droemmehjerte

Da vi var på Cuba læste jeg Drømmehjerte af Cecilia Samartin. Det er en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst!
Cecilia Samartin er selv cubaner, men hun og hendes familie valgte at flygte til USA, da Castro tog magten.
På hver eneste side i bogen kan man føle Cecilia kærlighed til Cuba.

Jeg har sagt det før, men det kan sagtens gentages;
Jeg elsker, når jeg får fat i en god skønlitterær bog, der handler om det sted, jeg er på rejse. Det giver virkelig en ekstra dimension til ferien.

For selvfølgelig kan man ikke stole på, at alt der bliver skrevet i en skønlitterær bog er faktuelt rigtigt. Men jeg vil mene, at mange af de små detaljer, som f.eks. hvordan cubanerne elsker stranden, og hvad de spiser til et festmåltid, det er beskrevet præcist sådan, som forfatteren oplevede det, da hun boede/bor i landet (eller i hvert fald som hun husker det 😉 ).
Og dermed får jeg en ekstra oplevelse af det land, vi rejser i.

Læs også: God bog om Sri Lanka “De Tusind Spejles Ø”

F.eks. var det virkelig tankevækkende, når jeg sad og læste i bogen, aftenen før vi skulle Varadero. Og der så i bogen bliver beskrevet, hvor meget hovedpersonerne i bogen elskede strandene i Varadero. Men pludselig en dag blev strandene forbudte for cubanerne. For de skulle være til turisterne…altså os. Det gav virkelig en dårlig smag i munden.

Hvad handler Drømmehjerte om?

Drømmehjerte handler om Alicia og Nora, som er bedste veninder og kusiner. Og de er selvfølgelig cubanere.
De holder deres ferier hos bedsteforældrene i Varadero, hvor de nyder livet på de fantastisk strande.

Men da Castro kommer til magten ændre alt sig i deres ellers sorgløse barndom. Noras familie vælger at emigrere til USA, hvor vi igennem Nora oplever, hvordan det er at komme til et helt nyt land, hvor man prøver at integrere sig, mens man savner sit eget elskede land.

Læs også:  Hvad koster det at rejse i Cuba? Her er vores rejsebudget

Alicia og hendes familie bliver tilbage i Cuba. Hendes liv præges nu af frygtelig fattigdom og frygt.
Vi følger begge deres liv igennem de breve, som de sender til hinanden.

Til sidst kan Nora læse af Alicias breve, at Alicia har det så dårligt, at Nora føler, at hun bliver nødt til at rejse tilbage til Cuba og hjælpe hende.
Det bliver en meget voldsom og følelsesladet rejse for dem begge.

Min anbefaling af Drømmehjerte

Bog er virkelig gribende skrevet. Faktisk, da jeg manglede de sidste par kapitler af bogen, mens vi var på ferie, måtte jeg sige til Dennis: “I eftermiddag må du lege alene med børnene. Jeg bliver simpelthen nødt til at læse denne bog færdig. Jeg kan ikke lægge den fra mig igen, før den er færdig…”

“Dennis, i eftermiddag må du lege alene med børnene. Jeg bliver simpelthen nødt til at læse denne bog færdig. Jeg kan ikke lægge den fra mig igen, før den er færdig…”

Man får et godt billede af, hvordan det har været at bo i Cuba, både før og under Castro.
Jeg kan virkelig anbefale denne bog.
Og det er i sig selv også “bare” en helt fantastisk bog. Man behøver absolut ikke være interesseret i Cuba, for at blive helt opslugt af denne bog.

Vi var på Cuba i juli 2017.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg. Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *