God bog om Sri Lanka “De Tusind Spejles Ø”

Bog_de_tusind_spejles_oe

Da vi rejste til Sri Lanka læste jeg en roman skrevet af en Sri Lankansk kvinde. Det var en oplevelse i sig selv, at læse en bog skrevet af en forfatter fra det sted, hvor jeg rejste.  Og det prøver jeg nu at gøre, hver gang jeg rejser til et nyt land.

Man kan sagtens læse masser af historiske bøger og lære meget om landet. Men det bliver lidt for tung læsning for mig, når jeg er på ferie.
Men når en forfatter skriver en roman, der foregår i sit eget land, skriver de selvfølgelig en (forholdsvis) fiktiv historie. Men den vil næsten altid være krydret med alt det, de elsker ved deres eget land.

Og det var præcis det der var min store oplevelse med “De Tusind Spejles Ø”.
Det var en god og gribende historie, hvor man følger en familie gennem Sri Lankas turbulente historie, hvor familien ender med at flygte til USA. Som det også er sket i virkeligheden for forfatteren.

Læs også: Hvad skal man pakke til Sri Lanka?

Men det jeg virkelig husker fra bogen var forfatterens beskrivelser af hendes elskede Sri Lanka. Beskrivelserne af de forskellige egne af Sri Lanka. Steder vi netop kørte igennem. Hun beskrev maden fra Sri Lanka med en stor kærlighed. Og det var jo netop den mad, vi spiste, mens vi var der.

Hun fortalte f.eks. også om, hvordan de som børn altid legede i havet og følte sig ét med vandet. Hun beskrev, hvordan hun syntes, at amerikanerne badede på en mærkelig måde, hvor de ikke rigtig lignende nogen, der var ét med vandet. Men kun på besøg. Og netop den beskrivelse ramte mig en dag, hvor vores chauffør var ude og bade sammen med Dennis og børnene. Det var som om, at han boltrede sig på en anden måde i vandet, end vi gjorde. Så da jeg læste om det i bogen, måtte jeg nikke genkendende til hendes beskrivelse.

Selv historien er også virkelig god og medrivende. Den følger bl.a. en pige som bor i Colombo med sin familie. De udlejer overetagen af deres hus til en tamilsk familie. Disse 2 familier lever roligt og godt sammen. Og selvfølgelig blomstrer der kærlighed mellem de unge i familierne. Men da krigen bryder ud, flygter familien vi følger til USA. Samtidig følger man også en tamilsk familie, der bor nordpå.

Læs også: Råd om at rejse i Sri Lanka; om at rejse med børn, korrekt tøj i templer m.v.

Historien beskriver medrivende venskaber og kærlighed på trods af forskelligheder, og er virkelig værd at læse!

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Tags from the story
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *