Vest Irland – idylliske gamle bygninger og flot vild natur

Galway og Ballynainch Castle

Lørdag formiddag satte vi mod Galway og det vestlige opland. Vi havde 3,5 timers kørsel til vores første mål på vejen. Vi havde set det mest idylliske billede af Ballynahinch Castle, der ligger ved en skov og ned til en sø. Der ville vi hen og spise frokost.
På køreturen var der god tid at til vænne sig til den lejede bil og til at køre i venstre side. Se vores indlæg om dette.
20160910_140941
Fremme på slotshotellet var der virkelig dejligt. Alle var venlige og imødekommende selvom vi kom i sneakers og meget afslappet tøj. Jeg havde frygtet lidt, om sådan nogle steder føler sig så fornemme, at de har dresscode. Men der var virkelig bare hyggeligt! Vi fik en farmers friendly pie med kylling og champion og noget brød til, der lignede rugbrød, men som var meget sødere. Det hele smagte rigtig lækkert.
Vi kom helt ned i gear her på stedet, og begyndte at snakke om, om vi mon kunne afbestille vores overnatning i Galway, og så bare blive her og bruge eftermiddagen på at gå rundt i den flotte omkringliggende natur.
20160910_152243
Men så kom tjeneren og fortalte os om det flotte Sky Road loop, som er en køretur helt ude ved den atlantiske kyst. Den måtte vi jo se, så vi kom alligevel afsted igen fra Ballynahinch. Du kan læse om Ballynahinch slots hotel her.
20160910_154729

Sky Road loop – en køretur med fantastisk udsigt

Fra Ballynahinch kørte vi af vej R341, som er en lille, men flot vej, der kører langs med “the Wild Atlantic Coast”. Det var virkelig en flot oplevelse.
20160910_164113Men endnu flottere blev det, da vi kom hen til the Sky Road Loop. Denne vej starter ved Clifden, og som navnet siger, kan man følge den rundt i et loop tilbage til Clifden. På vejen er der virkelig flot, med gode udsigtssteder, hvor man kan stå og fundere over, at her ender Europa. Næste stop Amerika.
Tjeneren tidligere på dagen fortalte, at man et sted kunne gå op til et højereliggende udsigtspunkt, end ved vejen. Men det kunne vi ikke finde. Vi ledte nu heller ikke så meget, for det blæste en pelikan og var rimelig koldt.
Det skal nævnes, at det var en hård vej at køre, forstået på den måde, at det var meget smalle veje med masser af hjørner, hvor man ikke kunne se rundt. Så man skulle virkelig være vågen for modkørende. Irene kører ret hurtigt på vejene, som de jo ofte kender bedre end os. Men turen var så flot, at jeg absolut synes, at det var det værd!
Bagefter var det meningen, at vi ville have været i Connemara National Park og gå en tur. Parken har vandrestier rundt af forskellig længder. Men desværre var tiden løbet fra os.
20160910_173935
Så vi kørte bare forbi og videre til Kylemore Abbey. Det er et flot gammelt kloster, der ligger i en typisk irsk, idyllisk setting med klipper i baggrunden og en sø i forgrunden. De skulle også have nogle meget flotte kloster haver. Men som sagt, var klokken blevet lidt for mange, så det eneste der ikke var lukket, var deres butik. Men området kan de jo heldigvis ikke lukke :-).
Nu havde vi ikke energi til mere og vendte snuden mod Galway, hvor vi skulle overnatte. Da vi efter en times kørsel, nåede frem til Galway, gik der mange folk rundt i gaderne med rugby trøjer på. Der skulle til at starte en rugby kamp. Det betød også, at der var biler overalt. Og da vores B&B kun lå 100 m fra stadium, så det var komplet umuligt at finde en parkeringsplads.
Da vi endelig fandt en p-plads og fik tjekket ind, gik vi over til Rugby kampen.
20160910_210938
Det passede præcis med, at de åbnede portene, fordi det kun var 15 min tilbage af kampen, så vi måtte gerne gå ind og kigge. Vi så det, der vist på rugby sprog hedder, et forsøg og spark efter forsøg. Det var ret sjovt at se – det var dog ikke hjemmeholdet, der fik point.
Faktisk er det et Greyhound stadium. De har greyhoundløb fredag og lørdag om dagen, så det må vi opleve en anden gang.
Da kampen sluttede gik vi hen på Eyre Square og ville have noget aftensmad. Igen endte vi med italiensk mad, for igen var klokken så mange, at pubberne var gået i feststemning frem for at servere mad. Og efter maden kunne jeg simpelthen ikke holde mig vågen mere. Så det blev ikke til nogen pubbesøg.
20160911_095030
Næste morgen skulle vi hen til bilen, som var endt med at blive parkeret ved stationen, lige ved Eyre Square. Vi havde efterhånden gået den vej et par gange, og følte, at vi havde set det meste af Galway-downtown.
Men vi gik lidt videre. Og det viste sig, at der var nogle hyggelige gågader. Henne ved katedralen var folk ved at stille boder op til et søndags marked. I latiner kvarteret var der meget farverigt med flotte butiksfacader og masser af blomster. Så Galway downtown var slet ikke så lille, som vi ellers havde fået indtryk af aftenen før. Det var en hyggelig lille by.
Så kørte vi mod Dublin. Der ventede en køretur på 2,5 timer. Det var en lidt kedelig måde af afslutte ferien på i dette flotte landskab og hyggelig land.
Vi overvejede at stoppe i Tullamore by, som ligger på vejen tilbage til Dublin. Der er selvfølgelig en udstilling om Tullamore Dew. Men vi synes, at det er rart at komme lidt tættere på lufthavnen, før vi stopper, når vi også skal nå et fly.
Så i stedet kiggede Dennis på kortet, og valgte en by, der ligger 30 min fra lufthavnen. Så kunne vi vel ikke nå at blive ret forsinkede… Den udvalgte by hed Kilmacredock.
Vi gik ud fra, at alle irske byer vel har en pub. Og måske havde denne by også en, men vi fandt den bare ikke. Det var en mikro by, hvor vi igen endte på ensporede veje, med kørsel i begge retninger.
20160911_122254
Men så fulgte vi blot vejen ind i den hyggeligste by, Leixlip. Der var en lille gade med en legetøjsbutik – perfekt så fik vi klaret en gave til drengene – og med et par spisesteder. De så nu ikke så hyggelige ud. Men så kiggede vi ned af et lille stræde. Der var en hel plads med udendørs beværtning. Og solen var endda kommet frem. Indenfor var selvfølgelig en typisk, hyggelig irsk pub, hvor det godt kan tage noget tid at vælge, hvilken øl man har lyst til. En fadøl og en cappucino på denne plads, var den helt rigtige måde at afslutte en god weekend på!
Generelt om prisniveauet, var vores oplevelse at det var dyrt at overnatte, ikke kun i Dublin men også i Galway. Mad og taxa var tæt på danske priser, dog en lille smule billigere. Det var billigt at leje bil.
Jeg må indrømme, at jeg ikke var så imponeret af de B&B vi havde lejet. I Dublin var der en virkelig sød og hjælpsom ejer, og det tæller jo altid meget. Men for begge overnatninger syntes jeg, at værelserne var utroligt små. Det gjorde selvfølgelig også, at der kun var halvandenmands senge. Og når man er vant til at sove i en større seng, så sover man bare dårligere, når man er bange for at vænne sig og falde ud af senge. Og en god nattesøvn betyder bare meget for hele turen! Hvis jeg skulle vælge i dag, havde jeg nok valgt en lejlighed gennem Airbnb. De var ca. samme pris. Vi havde valgt B&B, fordi vi også gerne ville have den gode morgenmad, de som regel serverer. Men de fleste pubber sælger også morgenmad, så jeg tror, at det havde været en bedre oplevelse med Airbnb og morgenmad på nabopubben. Måske vi så også var stødt på en “Full Irish breakfast”. Så vidt jeg ved, at forskellen fra en traditionel continental breakfast, at der også er black and white pudding med. Black pudding er blodpølse og white pudding er en pølse uden blod.
Allerhelst ville jeg have sovet på et af de vildt lækre slotshoteller…Men der var det selvfølgelig prisen, der var grunden til, at vi ikke gjorde det.
Der var masser af flere ting i området, som jeg gerne ville have set, hvis vi havde haft mere tid.
Jeg elsker den engelske Afternoon Tea. Så jeg ville gerne have været på Ashford Castle til afternoon Tea.
Vi snakkede meget om at tage over og se drypstenshulerne ved the Burren.
Der ligger også en af deres helt store turist sights Cliffs of Moher, som er høje klipper ned til den Atlantiske kystlinje.
Vi snakkede også om at sejle ud til Aran islands, som skulle være nogle hyggelige små samfund. Nogle af turarrangørerne laver en dagstur, hvor man kommer på “cruise” ud og ser Cliffs of Moher og bagefter ud til øerne.
Da vi arrangerede turen, kiggede jeg meget på Bunratty Castle. Der kan man spise en middelalder banquet med underholdning. Der er faktisk flere forskellige aftenshows med mad.
Og der en museums by, hvor du kan gå rundt i gaderne og se en irsk gammel by. Jeg forestiller mig, at det er som den gamle by i Århus. Men vi kunne jo ikke nå det hele.
 Vi snakkede faktisk om, at når vi nu havde så travlt om dagen, at vi var for trætte til at gå på pubber om aftenen, så havde det måske været sjovt med en overnatning på en lille pub/B&B uden på landet, i stedet for i en by. Så kunne vi havde gået på en vandretur området, når vi nåede frem, og nydt lidt lokalsamfund.
Og det var så kun de ting, vi gerne vil opleve i den vestlige del af Irland. Så der er ingen tvivl om, at der er MANGE muligheder for at skabe sig en god ferie i Irland!
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *