Rundrejse for hele familien i Oman

Oman er oplagt til en familieferie. Der er mange aktiviteter for børn; Der er masser af sol, strande og pools. Der er ørkenen, som jo er én kæmpe sandkasse, og hvor der er mulighed for kamelridning og sjove off road ture i sands dunes. Man kan se havskildpadder, der kommer op på stranden og lægger æg, som derefter bliver udklækket. Og så er det sjovt for børnene at opleve en helt anden kultur. Det giver anledning til mange snakke om respekt for andre, religion og kulturelle forskelle.

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

Hvorfor valgte vi Oman?

Dennis’ kollega, der har arbejdet i Dubai, fortalte, at hvis man vil opleve det ”rigtige”, gamle Arabien, uden at det er ødelagt af skyskrabere og turister, og hvor der samtidig er en virkelig rar og gæstfri befolkning, der er tolerant, så skal man tage til Oman. Og med den beskrivelse, var vi solgte.

Vores rute rundt i Oman

Vi planlagde først, at flyve til Dubai og være der et par dage og så leje en bil og køre til Oman. Men da vi undersøgte det nærmere, læste vi en del steder, at det kan være ret besværligt og tidskrævende at få en lejet bil med over grænsen. Så vi besluttede os for at flyve direkte til Oman.

Da vi planlagde vores ferie, lagde vi mærke til, at rigtig mange turister bor i Muscat, og så tager endagsture derfra rundt i landet. Der er ikke så lange afstande, så det kan man jo sagtens. Og der er da også meget større udvalg af hoteller i Muscat, end når man kommer lidt længere ud på landet. Men vi ville gerne rejse rundt i landet og opleve så meget forskelligt som muligt.

Så vi planlagde en rundrejse. Vores rute var: 2 dage i den vestlige/moderne del af Muscat, 1 dag i Nizwa, 1 dag i Wahiba sands ørkenen, 1 dag i Ras al Jinz turtle reserve og til sidst 2 dage ved Muscats strande i den østlige del af byen. Her på indlægget beskriver jeg kun kort hele rundrejsen, med der er samtidig links til nærmere beskrivelser af stederne.

Muscat

Solnedgang over Muscat, Oman
Solnedgang over Muscat

Muscat er Omans hovedstad. Her brugte vi de første par dage til lige at blive af klimatiseret og justere til tidszonen. Og Oman er jo anderledes fra Danmark. Så vi brugte også en del tid på bare at kigge på, hvordan tingene er her.

Vi havde lidt svært ved at få hånd om Muscat. Det er en sjov by, fordi den er meget aflang, med vidt forskellige bydele. Byen ligger klemt inde mellem havet og bjergene, og kan derfor kun udvide i bredden. Men det gør det jo til en spændende by, fordi der er alle de forskellige bydele. Der er den moderne del med Sultan Qaboos Grand Mosque og masser af shoppingcentre, den gamle bydel med sultanens palads, Mutrah med Souq’en (markedet), Ruwi, hvor der er fyldt med neonskilte og mennesker på gaderne (modsat de andre steder), og så er der Qantab strandene med store resorts. Så her er masser af tage sig til.

Vi finder vores flybilletter gennem Momondo


Reklamelink*

De første par dage så vi Sultanens moske og Mutrah Souq/marked. Begge dele var store oplevelser for os alle. De sidste par dage af vores ferie, boede vi i en lejlighed ved Qantab beach.

Vil du læse mere om, hvad vi lavede i Muscat, kan du læse her: Muscat, byen der har noget til alle

Jebel Akhdar

På 3. dag kørte vi ud af Muscat og kørte til Jebel Akhdar, som bliver kaldt for ”Det Grønne Bjerg” og ”The fruit bowl of Oman”. Det er et af de få steder i Oman, der bliver opdyrket. Der er rosenlunde, hvor de dyrker roserne til deres kendte rosenvand. Og her dyrker de også dadler, valnødder, granatæbler, abrikoser, æbler, pærer og vindruer. Der er de flotteste udsigter, og selve køreturen op ad bjerget er også en oplevelse i sig selv. Det er jo bjergkørsel, og man kan ikke få lov til at køre op, hvis man ikke kører i en 4-hjulstrækker, fordi for mange har fået overophedet deres bremser på vej ned, med fatale konsekvenser. Du kan om vores tur her:The fruit bowl of Oman – Omans grønne bjerg: Jebel Akhdar.

Nizwa

Nizwa Fort, Oman
Nizwa Fort

Nizwa er kendt for sin Souq (marked) og sit Fort. Souq’en og fortet ligger side om side. Souq’en er en af de ældste i landet, og når man træder ind i den, er det fuldstændig som at træde ind i markedspladsen i Disneys’ “Aladdin” – som vi selvfølgelig havde set med børnene, før vi rejste, for at forberede dem en smule på turen. Bag turistboderne med masser af keramik og andet håndværk, var der lokale madboder. Og fredag morgen skulle der være et marked med levende dyr, som også skulle være interessant at opleve.

Fortet var også spændende at se. Det er lidt som at gå rundt i en anden, ældre verden. Drengene var vilde med at lege med alle kanonerne. Og når man gik øverst op, var der den flotteste udsigt ud over Nizwa, med bjergene i baggrunden. Vi havde desværre ikke så meget tid i Nizwa, men kunne sagtens have brugt mere der.

Vi lejer ofte bil gennem HolidayCars.Com*

Reklamelink*

Vi spiste på restaurant “Ayadina”, som vi fandt på Google maps, hvor den havde gode ratings. Det var et sjovt sted. Da vi kom ind, var min første tanke, at maden virkelig var brændt på. Men så gik det op for mig, at det var røgelse, der gjorde luften tyk af røg. Vi blev lukket ind af en dør, ind i et lille lokale. Det viste sig, at det var et familierum, hvor det eneste der var, var et dækket bord og 6 stole.

Der var en ringeklokke på væggen. Så hver gang vi ville have fat på en tjener, kunne vi ringe på ringeklokken, så lød der lyden af en fugl. Så kom tjeneren og bankede på, og kom først ind, når vi sagde ok. Det er praktisk. Så kan kvinderne lige nå at få tørklæde på. Vi så også et af de arabiske rum. Der var bare et gulvtæppe og puder langs væggen. Jeg fik en omansk “Meat shua”. Det vidste sig at være ged. Jeg er ikke så vild med ged. Men det var markant billigere at spise her end i Muscat.

Wahiba Sands

Wahiba Sands, Oman
Wahiba Sands

Vi havde lejet en 4-hjulstrækker og kørte ud i ørkenen, hvor vi skulle overnatte i en lejr. Det er ret anderledes pludselig at være omgivet af sand, og selv køre igennem det. Og selvom det ikke var meningen (for bilforsikringen ville ikke dække uheld sket off road), så kom vi til at køre lidt forkert, og fik os også en lillebitte off road tur i en sand dune (bjerg). Børnene syntes, at det var en fest at være derude. Tænk at bo i én kæmpe sandkasse.

Læs om vores oplevelser i Wahiba Sands: Køretur og overnatning i Wahiba Sands ørkenen.

Sur

Sur er en strand/havne by, der er kendt for at bygge Omans traditionelle både, Dhows. Der ligger et bådværft, som man kan gå ind på. Og de er kendte for deres fyrtårne. De har også en strandpromenade. Det så vi ikke i andre byer. Men der var nu ikke nogen mennesker på den. Vi stoppede dog kun i Sur for frokost.

Vi bookede vores overnatninger gennem Booking.com og Airbnb
Booking.com


Reklamelink*

Ras al Jinz turtle reserve

Vi havde en overnatning i telt ved havskildpadde reservatet “Ras al Jinz”. Med i overnatningen var en aftentur ned til stranden og kigge efter havskildpadder i mørket. Og på trods af fuldmåne, og at vi var der på det helt forkerte tidspunkt af året, var vi heldige at se en havskildpadde grave sit hul og lægge æg. Og vi så også en lille nyudklækket skildpaddeunge. Drengene var vildt betaget af det, og har snakket om det mange gange siden.
Her kan du læse om vores oplevelser: Se en havskildpadde lægge æg i Oman

Wadi Shab

Wadi Shab, Oman
Indgangen til Wadi Shab

På vejen fra Sur til Muscat stoppede vi for at tage en tur i Wadi Shab. En wadi er et udtørret flodleje. Men fordi der kommer vand, når det regner, er området frodigt. Så det er som at gå i en oase, med dejlige palmer. Turen igennem wadi’en var uden tvivl den vildeste oplevelse på vores ferie. Vi gik ad små stier, med kun plads til én person, og en stejl kløft nedad. Så der var det om at have godt styr på børnene.

Efter omkring 90 mins gang, kom vi til den flotteste lille flod, der havde en virkelig behagelig temperatur. Børnene fik badevinger på, og så forsatte vores tur i vandløbet/floden. Nogle steder kunne ingen af os af os bunde, andre steder var der kun nogle centimeters vand. Til sidst svømmede vi ind i en grotte, med et vandfald i. Det var virkelig en flot tur. Og det var så vild en oplevelse at have børnene på 4 og 6 år med til!

Læs om hele vores tur i Wadi Shab: Wadi Shab – en oase i Oman.

Muscat, igen

De sidste par dage af vores ferie, var vi tilbage i Muscat. Der havde vi snakket om at sejle ud og se delfiner og evt. snorkle. Men vi var ret mættet af indtryk, så vi var bare på stranden og spiste frokost på et fantastisk all-inclusive hotel.

 

Vi fravalgte at tage sydpå til Salalah, som ellers er Omans næststørste by og skulle have lækre strande. Men vi syntes, at det var for tæt på Yemen.

Når du planlægger en rundrejse i Oman, så husk at de har helligdag om fredagen, så mange ting er lukket der. Og basarer m.v. holder frokostlukket om eftermiddagen. Så flere ting er kun åbne og formiddagen og aftenen.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Join the Conversation

3 Comments

 1. says: Heidi Hyre-Fenneberg

  Hej,
  Vi er en familie på 4 der skal til Oman til jul/nytår. Vi har stor glæde af jeres rejsedagbog i den forbindelse, Vi påtænker også at køre til Wahiba Sands og tage en overnatning I 1000 nights camp. Dagen efter påtænker vi at køre til Wadi Shab men vi er meget I tvivl om afstandene. Er det noget I kan hjælpe os med?

  Vi har lejet hotel i Muscat, så turen skal gå sådan: Muscat – Wahiba Sands – Wadi Shab – Muscat, Dette vil vi gøre på 2 dage.

  Ser frem til at høre fra jer ?

  Hilsner fra familien Hyre-Fenneberg

  1. Hej
   Vi er meget glade for at høre, at I kan bruge vores fortællinger.
   Og I kan godt glæde jer til den ferie! Oman er virkelig et dejligt land at rejse i og en stor oplevelse.
   Vi synes, at det er nogle gode steder I har valgt. Og ja, det synes vi godt I kan gøre på 2 dage. I kan sagtens køre til 1000 nights camp fra Muscat. Næste morgen når I skal til Wadi Shab skal I sørge for at komme af sted fra morgenstunden af. For man bruger hurtigt nogle timer i Wadi Shab. Men der lyder absolut som en god plan, som vi mener I vil kunne nå. Men der er nok ikke tid til mange timer ved poolen, før I kører fra 1000 nights camp ?
   Mange rejse hilsner fra os

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *