At have børn med på en længere rundrejse

En rundrejse er jo egentlig ikke den mest børnevenlige slags ferie, men det kan sagtens arrangeres, så det er en rigtig god familieferie. Vi mener, at vores børn helst vil have ferier med pool/strand leg og i virkeligheden allermest bare tid til at være sammen, alle sammen. De har ikke behov for at rende rundt og se på kulturelle oplevelser. Men når ferien planlægges godt, og man snakker med børnene om ferien på forhånd, så får de en fantastisk tur på en rundrejse – også selvom der er mange aktiviteter. Men husk nu alligevel, at det ikke er en kun-voksen ferie, så man bliver nødt til at begrænse sig bare en smule med aktiviteterne.

Vi laver en bog til børnene, der viser dem hele turen. Bogen har billeder af overnatningsstederne (gerne med en pool/strand i fokus) og af planlagte aktiviteter. Og så skriver vi i tal, hvor mange overnatninger vi har hvert sted. Drengene kan endnu ikke læse. Men de kan godt læse tallene, så på den måde kan de have lidt kontrol over, hvad vi skal. De bruger bøgerne meget inden vi skal afsted. Og på rejsen sidder de også krydser af, hvad vi har oplevet. Og når vi så kommer hjem, kan vi få mange snakke om turen ud fra bøgerne. Bogen er meget simpelt lavet i Word. Her er et uddrag af bogen fra Sri Lanka:

Transport på en familieferie

Jeg tænker, at det vil være op ad bakke, at bestille en gruppe-bus rundrejse, når man har små børn. Små og mindre børn har brug for, at man kan tage tingene lidt i deres tempo – og det har forældrene jo også brug for! Derfor kan vi meget bedre lide at leje en bil selv, eller at hyre en guide til en privat tur, så det kan foregå i vores tempo. På Sri Lanka havde vi samme chauffør med hele vejen rundt. Det fungerede super godt. Han lærte børne at kende, så selvom de ikke kunne snakke sammen, var der alligevel kemi imellem chauffør og børn. Og samtidig blev bilen jo det kendte holdepunkt. Når man hele tiden skifter overnatningssted, er det rart for børnene, at bilen er velkendt.

Læs også: Gode råd til at flyve med flyve med børn

På de lange køreture er vi store tilhængere af skærm-underholdning. Det er måske ikke så pædagogisk. Men det er jo ikke børnene, der har bedt om at sidde i en bil i 2-3 timer for at komme til endnu et nyt sted. Og når vi voksne har travlt med at sidde og stirre ud af vinduet, skal de da også have lov til at hygge sig. Samtidig er der det i det, at Benjamin har tendens til at blive køresyg. Bøger, tegning, lydbøger, tablets og stirre ud af sidevinduet ender alle sammen galt. Til gengæld virker det for Benjamin at se film på en tv-skærm på nakkestøtten. Jeg tænker, at han bliver så opslugt af filmen, at han glemmer, at han kører.

Derudover bruger vi også Sea-Band armbånd til ham. Jeg ved ikke rigtigt, om det virkelig virker, eller om det bare er psykisk. Men ligegyldigt hvad, så går der længere tid før han bliver køresyg, når han har dem på. Se Sea-Band armbånd her

Autostole på rejser

Når man kører rundt med børn på en rejse, skal man jo også bruge en autostol. Vi har nogle enkelte gange lejet autostole til børnene, da de var mindre. Stolene var ikke i rigtig god stand, og de passede sjældent i størrelsen til barnet. Og man ved jo ikke, om de har været med i en ulykke før eller er revnet indeni. Så jeg tror efterhånden, at jeg ville overveje at tage vores egne med hjemmefra, hvis jeg havde helt små børn. De kan jo sagtens komme med flyet.
Men nu da vores børn er 4 og 6 år, og de samtidig er ret høje af deres alder, er vi gået over til at have selepuder med hjemmefra. Vi bruger Boostapak’s fra Trunki*.

Jeg synes, at de er rigtig smarte, fordi det er godkendt selepuder, der samtidig er rygsække. Når barnet sidder på puden, er der armlæn, der kan slås op. Og der er en krog til selen ved halsen, så barnet ikke har en irriterende sele på halsen (jeg mener, at den kun kan sidde til den ene side). Dog skal det nævnes, at som rygsæk er Boostapak’en lidt tung og ikke så rummelig. Drengene kunne sagtens selv gå med den på ryggen. Men ikke i længere tid. I rygsækkene kunne vi få plads til 3 (meget vigtige 🙂 ) ting. 1) deres babydyne. Den fylder ikke ret meget, men er god, hvis man mangler et tæppe f.eks. på fly. Og den gør det oftest nemmere at sove med en hjemmefølelse på fremmede steder. 2) Børne høretelefoner*, der har en begrænsning, så de ikke kan skrues for højt op og give børnene høreskader. 3) Nakkepude. Vi havde købt nogen, der samtidig lignende bamser lidt, så vi ikke behøvede at slæbe bamser med; Travel Friends.

Børneunderholdning på familieferier

Nu vi er ved emnet om, hvad vi pakker til børnene, så har erfaringen vist os, at børnene ikke får leget ret meget med legetøj. De er i vandet eller spiller spil med os eller laver opgavebøger. Og når så de slapper af for sig selv, så spiller de tablet/ser tv. Det er virkelig sjældent at de leger med legetøj. Selvfølgelig tager vi noget med, men ikke ret meget.

Vi er til gengæld meget glade for opgavebøger på rundrejser. De fylder stort set ingenting, og børnene kan slappe af med at fordybe sig dem. Og samtidig har vi tiden til at sætte os ned sammen med børnene og lave opgaverne. Det kan være tegnebøger med klistermærker, trafik bøger, lære tal, bogstaver, klokken o.s.v. De er også gode at have med på restauranter eller andre steder med “kedelig” ventetid.

Børne elsker også rejsespil. Det er som om, at det bliver lidt sjovere af at tingene er i miniformat. Og så er de jo nemme at have med rundt. Så det passer os godt.

LirumLarum* har rigtig mange gode opgavebøger og rejsespil i deres kategori “Ferie og rejsesjov*”. Men jeg siger det bare – jeg kan nærmest ikke gå ind på deres hjemmesiden uden at købe noget. Det er min absolutte favorit legetøjsbutik. De har også en sammenklappelig spand*, som jeg synes, er vildt smart at have med til strand legen. Jeg har dog endnu ikke fået overbevist Dennis om dette behov 🙂

Vi har også et par bøger med hjemmefra, til at læse godnathistorier. Det skal være nogen af de populære bøger, for man kan godt få hjemve, når man er træt. Så er det godt at læse noget, der er, som når man er hjemme.

Vi er glade for tablets, når vi er på rejse. De kan gøre en flyvetur eller et lidt for lille hotelværelse noget sjovere. Hjemmefra downloader vi drengenes ynglings serier. Du kan gratis downloade podcasts fra Ramasjang. Viaplay har også meget til børnene. Det koster penge, men er dog gratis den første måned. I Yousee app’en, kan du også downloade til turen. Men igen, koster det også penge. Der findes sikkert mange andre steder, som vi bare ikke opdaget endnu. Hvis du kender et gratis sted, så skriv det rigtig gerne i kommentarfeltet. Så kan jeg få det tilføjet.

Overnatning på rundtur

Vi prøver altid at finde et overnatningssted, der både har pool eller strand og et køkken. Vi vil helst ikke bo på hotelværelser, hvor der bare er et par senge og en stol. Det bliver lidt for fyldt op, når man er en hel familie. Og er vi alle 6 afsted, vil det også betyde, at vi skal fordele os på flere hotelværelser, og så bliver ferien lidt mere opdelt. Vi vil meget hellere bo i lejligheder eller huse. Det er dejligt, at kunne åbne en dør til en have/altan, hvor børnene kan bevæge sig lidt.

Vi søger gerne overnatning på Airbnb, og vi har også brugt Villas.com. Villas.com er nu en del af Booking.com, hvilket passer os godt, for vi bruger stort set altid Booking.com, når vi ikke har kunnet finde noget på Airbnb eller Villas. Så det er blevet nemmere for os at søge nu. Man skal blot vælge “Villa” under kategorien “Type af overnatningssted”, når man søger på Booking.com.

Vi synes ikke, at det er rart at skulle spise alle måltider på en restaurant. Det er ofte dejligt at spise morgenmaden hjemme i eget tempo. For når vi alle 6 er afsted, vågner vi heller ikke samtidig. Det er også rart med et køkken, så hvis drengene ikke kunne lide maden, når vi har været ude at spise, så kan vi lige fikse noget pasta eller corn flakes eller noget. Vi prøver at få drengene til at smage på alt mad. Men samtidig er vi også på ferie. Der er så mange andre indtryk, der hele tiden skal fordøjes, at det er vigtigere for mig, at børnene er mætte og tilfredse, end at de har smagt på alt vi møder på vores vej.

Snacks

Sidst, men ikke mindst, så slæber jeg snacks med hjemme fra Danmark. På mange eksotiske feriemål kan du få lækker frugt. Men nogen gange er det altså også bare dejligt at have fuldkornskiks, fignestænger, rosiner eller lign. ved hånden. Det kan redde mange flyveture og sightseeingture, hvor der står en guide og fortæller noget, som forældrene synes er rigtig interessant, og hvor børnene er ved at stå helt af. Så vi går aldrig ned på snacks!

Det var lige hvad jeg kunne komme på af ideer til at lave en rundrejse til en god familierejse, hvor alle får dækket deres ønsker og behov. Men har du nogle gode ideer, så skriv det rigtig gerne i kommentarfeltet.

 

*Disclaimer
Jeg synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og jeg hygger mig med at dele vores families oplevelser, for jeg synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger jeg også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.

Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, jeg ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂

Derfor har jeg en affiliate aftale med Babygear.dk, LirumLarumLeg.dk og Booking.com. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager jeg en lille provision. På den måde hjælper du mig bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker jeg selvfølgelig for 😉

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *