At have børn med på en længere rundrejse

Vi har været på et par rundrejser med vores børn, mens de var forholdsvis små. Og nej, det er jo faktisk ikke den mest børnevenlige ferie. Men hvis man bare tænker sig om, og måske planlægger lidt på forhånd, så kan det sagtens gøres til en rigtig god ferie med små børn!

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

Vores børn vil faktisk helst bare på badeferier ved en pool. Og allerhelst vil de bare gerne have, at vi har tid til at være sammen, alle sammen. De har ikke behov for at rende rundt og se på kulturelle oplevelser.
Men når ferien planlægges godt, og man snakker med børnene om ferien på forhånd, og involverer dem. Så får de en fantastisk tur på en rundrejse – også selvom der er mange aktiviteter. Men husk nu alligevel, at det ikke er en voksen ferie, så man bliver nødt til at begrænse sig bare en smule med aktiviteterne.

Lav en rejseguide til børnene

Inden ferien laver vi en bog til børnene, der viser dem hele turen. Bogen har billeder af overnatningsstederne (gerne med en pool/strand i fokus) og af planlagte aktiviteter.
På den måde er overnatningsstedet ikke fuldstændigt ukendt, når vi kommer frem til det. Og de har også en idé om, hvad der skal ske hver dag.

Læs også: Fantastisk rundrejse på Sri Lanka med børn

I bogen skriver vi i tal, hvor mange overnatninger vi har hvert sted. Drengene kan endnu ikke læse. Men de kan godt læse tallene, så på den måde kan de have lidt kontrol over, hvad vi skal. De bruger bøgerne meget inden vi skal afsted. Og på rejsen sidder de også krydser af, hvad vi har oplevet. Og når vi så kommer hjem, kan vi få mange snakke om turen ud fra bøgerne. Bogen er meget simpelt lavet i Word. Her er et uddrag af bogen fra Sri Lanka:

Sri_Lanka_Boerne_guidebog

Billedet af kufferten betyder, at vi skal flytte til et nyt overnatningssted.

Transport på en familieferie

Jeg tænker, at det vil være op ad bakke, at bestille en gruppe-busrundrejse, når man har små børn. Små og mindre børn har brug for, at man kan tage tingene lidt i deres tempo – og det har forældrene jo også brug for! Derfor kan vi meget bedre lide at leje en bil selv, eller at hyre en guide til en privat tur, så det kan foregå i vores tempo. På Sri Lanka havde vi samme chauffør med hele vejen rundt. Det fungerede super godt. Han lærte børne at kende, så selvom de ikke kunne snakke sammen, var der alligevel kemi i mellem chauffør og børn. Og samtidig blev bilen jo det kendte holdepunkt. Når man hele tiden skifter overnatningssted, er det rart for børnene, at bilen er velkendt.

Læs også: Gode råd til at flyve med børn

På de lange køreture er vi store tilhængere af skærm-underholdning. Det er måske ikke så pædagogisk. Men det er jo ikke børnene, der har bedt om at sidde i en bil i 2-3 timer for at komme til endnu et nyt sted. Og når vi voksne har travlt med at sidde og stirre ud af vinduet, skal de da også have lov til at hygge sig. Samtidig er der det i det, at Benjamin har tendens til at blive køresyg. Bøger, tegning, lydbøger, tablets og at stirre ud af sidevinduet ender alle sammen galt. Til gengæld virker det for Benjamin at se film på en tv-skærm på nakkestøtten. Jeg tænker, at han bliver så opslugt af filmen, at han glemmer, at han kører.

Derudover bruger vi også Sea-Band armbånd til ham. Jeg ved ikke rigtigt, om det virkelig virker, eller om det bare er psykisk. Men ligegyldigt hvad, så går der længere tid, før han bliver køresyg, når han har dem på. Se Sea-Band armbånd her* (Reklamelink)

Autostole på rejser

Når man kører rundt med børn på en rejse, skal man jo også bruge en autostol. Vi har nogle enkelte gange lejet autostole til børnene, da de var mindre. Stolene var ikke i rigtig god stand, og de passede sjældent i størrelsen til barnet. Og man ved jo ikke, om de har været med i en ulykke før eller er revnet indeni. Så jeg tror efterhånden, at jeg ville overveje at tage vores egne med hjemmefra, hvis jeg havde helt små børn. De kan jo sagtens komme med flyet.
Men nu da vores børn er 4 og 6 år, og de samtidig er ret høje af deres alder, er vi gået over til at have selepuder med hjemmefra. Vi bruger Boostapak’s fra Trunki* (Reklamelink).

Rundrejse_med_Boern_autostol

Jeg synes, at de er rigtig smarte, fordi det er en godkendt selepude, der samtidig er en rygsæk. Når barnet sidder på puden, er der armlæn, der kan slås op. Og der er en krog til selen ved halsen, så barnet ikke har en irriterende sele på halsen (jeg mener godt nok, at den kun kan sidde til den ene side).

Læs også: Lidt om Sri Lankas mad, så børnene kender det lidt før I rejser

Dog skal det nævnes, at som rygsæk er Boostapak’en lidt tung og ikke så rummelig. Børnene kunne sagtens selv gå med den på ryggen. Men ikke i længere tid. I rygsækkene kunne vi få plads til 3 (meget vigtige 🙂 ) ting: 1) deres babydyne. Den fylder ikke ret meget, men er god, hvis man mangler et tæppe f.eks. på fly. Og den gør det oftest nemmere at sove med en hjemme-følelse på fremmede steder. 2) Børne høretelefoner* (Reklamelink), der har en begrænsning, så de ikke kan skrues for højt op og give børnene høreskader. 3) Nakkepude. Vi havde købt nogen, der samtidig lignende bamser lidt, så vi ikke behøvede at slæbe bamser med; Travel Friends.

rundrejse_med_boern_fly

Børneunderholdning på familieferier

Nu vi er ved emnet om, hvad vi pakker til børnene, så har erfaringen vist os, at børnene ikke får leget ret meget med legetøj. De er i vandet eller spiller spil med os eller laver opgavebøger. Og når så de slapper af for sig selv, så spiller de tablet/ser tv. Det er virkelig sjældent at de leger med legetøj. Selvfølgelig tager vi legetøj med, men vi begrænser det en smule.

Vi er til gengæld meget glade for opgave/malebøger på rundrejser. De fylder stort set ingenting, og børnene kan slappe af med at fordybe sig dem. Og samtidig har vi tiden til at sætte os ned sammen med børnene og lave opgaverne. Det kan være tegnebøger med klistermærker, trafik bøger, lære tal, bogstaver, klokken o.s.v. De er også gode at have med på restauranter eller andre steder med “kedelig” ventetid.

Børne elsker også rejsespil. Det er som om, at det bliver lidt sjovere af at tingene er i miniformat. Og så er de jo nemme at have med rundt. Så det passer os godt.

LirumLarum har rigtig mange gode opgavebøger og rejsespil i deres kategori “Ferie og rejsesjov*” (reklamelink). Men jeg siger det bare – jeg kan nærmest ikke gå ind på deres hjemmesiden uden at købe noget. Det er min absolutte favorit legetøjsbutik. De har også en sammenklappelig spand* (reklamelink), som jeg synes, er vildt smart at have med til strand legen. Desværre mistede vi vores på sidste ferie. Så vi skal vist lige have genkøbt en.

Læs også: En rundrejse i Cuba med bountystrande, farverige byer & søde mennesker

Vi har også et par bøger med hjemmefra, til at læse godnathistorier. Det skal være nogen af de populære bøger, for man kan godt få hjemve, når man er træt. Så er det godt at læse noget, der er kendt, som hvis man var hjemme.

Vi er glade for tablets, når vi er på rejse. De kan gøre en flyvetur eller et lidt for lille hotelværelse noget sjovere. Hjemmefra downloader vi drengenes ynglings serier. Vi er glade for SFKidsplay Og Viaplay har også meget til børnene. De koster begge penge, men er dog gratis den første måned. Der findes sikkert mange andre steder, som vi bare ikke opdaget endnu. Hvis du kender et gratis sted, så skriv det rigtig gerne i kommentarfeltet. Så kan jeg få det tilføjet.

Overnatning på rundtur

Vi prøver altid at finde et overnatningssted, der har pool eller strand og et køkken. Vi vil helst ikke bo på hotelværelser, hvor der bare er et par senge og en stol. Det bliver lidt for trangt, når man er en hel familie. Og er vi alle 6 afsted (inkl. storesøster og farmor), vil det også betyde, at vi skal fordele os på flere hotelværelser, og så bliver ferien lidt mere opdelt. Vi vil meget hellere bo i lejligheder eller huse. Det er også dejligt, at kunne åbne en dør til en have/altan, hvor børnene kan bevæge sig lidt.

Vi søger gerne overnatning på Airbnb, og vi har også brugt Villas.com. Villas.com er nu en del af Booking.com, hvilket passer os godt, for vi bruger stort set altid Booking.com, når vi ikke har kunnet finde noget på Airbnb eller Villas. Så det er blevet nemmere for os at søge nu. Man skal blot vælge “Villa” under kategorien “Type af overnatningssted”, når man søger på Booking.com. Og ellers kommer de også automatisk frem, hvis du blot laver en simpel søgning uden filtre.Booking.com

(Reklamelink)

Vi synes ikke, at det er rart at skulle spise alle måltider på en restaurant. Det er ofte dejligt at spise morgenmaden hjemme i eget tempo. For når vi alle 6 er afsted, vågner vi heller ikke samtidig. Det er også rart med et køkken, så hvis drengene ikke kunne lide maden, når vi har været ude at spise, så kan vi lige fikse noget pasta eller cornflakes eller noget. Vi prøver at få børnene til at smage på alt mad. Men samtidig er vi også på ferie. Der er så mange andre indtryk, der hele tiden skal fordøjes for dem, at det er vigtigere for os, at børnene er mætte og tilfredse, end at de har smagt på alt, vi møder på vores vej.

Snacks

Sidst, men ikke mindst, så slæber jeg snacks med hjemme fra Danmark. På mange eksotiske feriemål kan du få lækker frugt. Men nogen gange er det altså også bare dejligt at have fuldkornskiks, figenstænger, rosiner eller lign. ved hånden. Det kan redde mange flyveture eller sightseeingture, hvor der står en guide og fortæller noget, som forældrene synes er rigtig interessant, og hvor børnene er ved at stå helt af. Så vi går aldrig ned på snacks!

Læs også: Rundrejse for hele familien i Oman

Det var lige hvad jeg kunne komme på af ideer til at lave en rundrejse til en god familierejse, hvor alle får dækket deres ønsker og behov. Men har du nogle gode ideer, så skriv det rigtig gerne i kommentarfeltet.

 

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Tags from the story
Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *