Ønskelisten til den rejselysten familie

Oeskeliste_rejse_familie_2

Den hyggelige juletid er over os
Vi har fået pyntet op i stuen og købt et juletræ.
Og her vil vi gerne give et bud på en ønskeliste til den rejselysten familie.
Der er ønsker til børnene, og gadgets, tøj og bøger til de voksne.
Ønskelisten består af ting vi selv godt kunne tænke os at have. Men vi har også inkluderet nogle af vores favorit-ting til ferier, som vi synes, at du skulle overveje at ønske dig.

Ønskelisten til voksne

Der skal selvfølgelig gadgets på ønskelisten 🙂

En af de ting, vi efterhånden bruger tid/opmærksomhed på, når vi er på ferie, er at sørge for, at der er strøm på telefoner, tablets og powerbanks. For de skal jo bruges til kamera, GPS, musik, underholdning på lange køreture, kontakt hjem til og sikkert mange andre ting.

 • Powerbank med soloplader: Til når vi befinder os et sted uden stikkontakter, så lyder sådan en powerbank altså ret smart. Den skal jo bare være fremme, så lader den.
 • Multioplader til bil* (reklamelink): Vi elsker vores multioplader i bilen. Så kan vi have begge vores telefoner til opladning, og drengenes tv-skærme kan også få strøm. For i lejebiler kan man ikke vide, hvilke/hvor mange stik der er. Vi er ikke de eneste, der kan se fidusen i den. Da vi var på Sri Lanka endte vores chauffør gennem hele turen, med at spørge, om han måtte få den i drikkepenge. Heldigvis kunne vi købe en ny, da vi kom hjem. Man kan ikke længere få den model. Men den jeg linker til her, ser ud til at være en godt bud på én, der kan det samme. Den har også hurtiglader funktion i et af stikkene. Noget som vi er meget glade for.
 • Air Vent Holder* (Reklamelink) Vi har i år købt en mobilholder til, som man kan sætte fast i ventilations lamellerne i bilen. Vi har allerede brugt den flere gange og er så glad for den. Når man lejer en bil, er der ofte ikke en mobilholder i bilen. Og det er lidt upraktisk, når man bruger sin mobil som GPS. Og denne slags holder fylder stort set ingen ting i bagagen.
 • GorillaPod: En lille holder til mobilen, med 3 ben. Så du kan tage billeder fra anderledes vinkler eller du kan bruge selvudløseren. Det er ret praktisk.
 • Rejsetermometer: Jeg vil så gerne have et handigt, lille termometer, som vi kan have med på rejserne. Selvfølgelig viser mobilerne temperatur, men det kan man jo ikke bruge til meget, når man er et sted, hvor der ikke er noget netværk. Derfor vil jeg rigtig gerne have et gammeldags ét af slagsen. Men det er ikke lykkedes mig at finde ét, der virker. Så kender du til ét, vil vi meget gerne høre fra jer.

Vi har selvfølgelig også andre ting end kun gadgets på rejse ønskelisten.

 • Bog: Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub – de eventyrlige* (reklamelink)Eventyrernes klub fylder 80 år i år. Det fejrer de med en bog med fortællinger af deres medlemmer. Og er der nogen, der er gode til at fortælle fantastiske rejsehistorier, så er det da Eventyrernes Klub. Så den bog vil vi gerne læse.
 • Drybag: En taske, der kan holde de vigtigste ting tørre, f.eks. under snorkleturen. Eller hvis man skal ud og svømme et sted, hvor man ikke tør gå fra sine værdier. Vi har manglet sådan én flere gange. Og har derfor nu investeret i én. For de er altså sjældent til at få fat på, lige når man står i situationen.

Ønsker du dig kufferter/tasker til jul, så se vores guide her: Duffel bag eller kuffert? Og alle de andre slags tasker vi rejser med

 • Full face dykker maske: Jeg har det jo ret dårligt med vand. Men jeg kan heller ikke holde ud at gå glip af noget. Så når andre nævner ordet snorkle, så bliver jeg jo nødt til at gå med. For jeg vil ikke misse at se alle de flotte ting under vandet. Men det er virkelig grænseoverskridende for mig at stikke hovedet under vandet. Men da vi var ude og snorkle i Cuba, var der en anden på båden, der havde en full face dykker maske. Og sådan en tror jeg, kunne gøre oplevelsen noget nemmere for mig.
 • Soft Shell overtræksbukser / skibukser* (reklamelink). Da jeg var på Svalbard, gik folk rundt i Soft Shell overtræksbukser. Jeg må indrømme, at sådan nogle havde jeg ikke set før…hm, jeg var nok ikke så opmærksom på vores skiferie sidste år i Lindvallen. Men de bukser så godt nok meget mere behagelige ud, end mine gammeldags “bamse” skibukser.
 • Oplevelser: Vi er helt ærligt ikke så glade for alle de der gavekort til oplevelser, som man kan købe. For vi er dårlige til at nå at få dem brugt. Og vi har endda også oplevet et firma, der gik konkurs, før vi fik brugt gavekortet. Men vi kan godt lide at give oplevelser. Så vi laver vores egne gavekort. Nogle gange giver vi en hel “bog”, hvor personen kan vælge mellem hvilken oplevelse, de gerne vil opleve sammen med os 🙂 Sådan er vi f.eks. kommet på en cykel dags tur til Hven og vi været i Knuthenborg

Ønskelisten til børn

 • Teebee Toy BoxIndrømmet, men jeg er fuldstændigt faldet for reklamens magt her. Men disse kasser ser godt nok smarte ud. Man kan have smålegetøj i dem. Og allervigtigst – de kan sættes fast til sikkerhedsselen i flyet eller bilen. Jeg ved godt, at de ikke er helt så “rosenrøde”, som de ser ud. For hvilket barn kan sidde og lege med legoklodser på en hel flyvetur, uden at tabe netop den allervigtigste klods, som du så skal ned på gulvet og rode efter. Men jeg synes nu alligevel, at de er ret smarte!
 • Ø-Pas: Børnene får et Ø-Pas i kalendergave i år. Det er et lille hæfte, der ligner et pas. Her er så sider med forskellige øer i Danmark. Og der er plads til et stempel. Så når man besøger øen, kan man gå til turistbureauet eller færgen til øen, hvor børnene så kan få et stempel i deres pas. Danmark har så mange dejlige øer, men vi er ikke så gode til at få besøgt dem. Men dette tror jeg, kan inspirere os til at tænke på de danske øer, når vi planlægger en dags- og weekendture.
 • Børne Scrapbog* (Reklamelink): Jeg elsker at lave scrapbøger, og børnene sidder også tit og prøver at skrive dagbog på ferierne (prøver, fordi de endnu ikke havde lært at skrive i sommers 😉 ). Så denne bog tror jeg vil være helt genial til dem. De kan sætte billetter ind i, skrive om oplevelser, lege med klistermærker og meget andet.
 • Svømmevest / oppustelig redningsvest: I sommers var vi på kanotur i Kroatien. Men der var ingen redningsveste med, da vi lejede kanonerne. Der var ikke særligt dybt, og børnene kan svømme en smule efterhånden. Men alligevel var jeg virkelig utryg ved situationen. Så jeg vil så gerne have nogle oppustelige veste, som vi kan have med, når vi rejser – just in case, vi står i sådan en situation igen.  Svømmevestene er som regel til de mindre børn. Men redningsvestene er ret dyre. Måske man kan være heldig at finde en på Dba.

Skal du på skiferie med børnene? Så er det oplagt at give børnene noget af alt udstyret i julegave. Se vores Pakkeliste til en skiferie med børn

Ønskerne behøver ikke kun kunne bruges på ferien. Ferie drømmene kan startes allerede derhjemme.

 • Børneatlaser* og Puslespil med Europakort og Verdenskort* (begge er reklamelinks): Der findes virkelig mange gode børne atlaser og puslespil med kort, som viser f.eks. hvordan folk bor, de forskellige dyr rundt omkring på jorden o.s.v. Det er en virkelig god måde at lege interessen for verden ind i børnene. Og det giver anledning til virkelig mange gode snakke. Vi har i hvert fald skulle lægge lidt bånd på os selv, for ikke hele tiden at købe et nyt lækkert puslespil over verden 🙂
 • Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr* (reklamelink): Da vi skulle på weekendtur til Fyn, læste vi H.C. Andersens eventyr i den helt store stil, for dem skulle børnene da kende, når vi kom til H.C. Andersens by. Men vi havde svært ved at finde en rigtig god bog, som var forståelig for børnene. Derfor er vi virkelig glade for, at Sigurd har kastet sig over at lave sådan en bog. Vi læste hans Danmarks historie med meget stor iver, mens vi var i Kroatien. Så jeg tænker, at han også må have gjort det godt med H.C. Andersen.
 • Perleplader med billeder af storbyers vartegn* (Reklamelink): De her perleplader er til de lidt større børn. Men jeg synes, at det er så fint at kunne lave en storbys vartegn i perler.

Vi håber, at du har fået en masse gode ideer til nogle gode julegaver.
Og vi ønsker dig en rigtig god jul!

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg. Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.  

 

*Disclaimer
Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.
Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂
Derfor har vi en affiliate aftale med My Phoneshop, Skiwear4u.dk, Saxo, Lirum Larum Leg og Kidsworld. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Men det koster ikke dig ekstra. På den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

 
Tags from the story
Join the Conversation

4 Comments

 1. says: OnTrip.dk

  Der var mange gode ønsker her og de afspejler tydeligt at i er en rejselysten familie 🙂 Tak for inspiration 🙂

  Rigtig god jul til dig og familien, Henriette.

  /Annette

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *