Vi var på safari i Yala National Park – og så en leopard!!!

Når vi nu var i Sri Lanka, syntes vi selvfølgelig, at vi skulle ud og se nogle af de vilde og eksotiske dyr, de har. Vi valgte at tage til Yala National Park som er en af de helt store parker på Sri Lanka, men som samtidig bliver beskyldt for at være meget turistet.
Vi havde en virkelig god tur. Vi så blandt andet en leopard! Det var en vild oplevelse.

Yala har været national park siden 1938 og er den næststørste nationalpark i Sri Lanka. Selvom det “kun” er den næststørste, er det den mest besøgte. Den ligger på sydøstkysten og dermed meget belejligt på de flestes rute rundt på Sri Lanka.
Parken er 979 km2. Den er delt ind i 5 områder, hvoraf de 2 er åbne for turister.

Parken har masser af elefanter. Det samme gælder bl.a. krokodiller og påfugle. Der er 44 forskellige dyrearter og 215 slags fugle. Så der er nok at kigge på.
Men det er især deres bestand af leoparder, der tiltrækker folk.  Der skulle ikke findes en større population af leoparder nogen steder i verden.

Vores safaritur

Vores chauffør arrangerede en safaritur til Yala for os. Han havde spurgt, om vi både ville på en morgentur og en eftermiddagstur. Men vi mente at det ville blive for meget for os (og især for børnene). Så vi nøjedes med en eftermiddagstur. Turen skulle tage 4 timer.

En ældre version af sådan en bil, som vi kørte i. Der er god udsigt, fordi man sidder i forskellige niveauer.

Vi blev hentet i lejren kl. 14.30. Vi blev hentet af en åben safaribil, hvor man sidder i 3 forskellige niveauer, så alle har gode muligheder for at spejde efter dyr.
Vi havde bilen for os selv. Men bilen var rigt bemandet med en safari chauffør samt en scout, der skulle holde øje med dyr.

Der var selvfølgelig ikke nogen sikkerhedsseler, så vi måtte holde godt fast på børnene, når vi kørte over bump.
Vi havde egentlig frygtet lidt, om 2 drenge på 4 og 5 år ville gide at sidde stille i en bil i 4 timer. Men det var intet problem. Der var så mange dyr at se på, at de blot sad og stirrede hele tiden. Og blev de endelig lidt urolige, så havde vi nogle kiks og vand med, som hurtigt tog uroen.
Til gengæld var det ikke en tur for folk med dårlig ryg. Vi blev virkelig bumpet rundt nogle gange, når chaufføren kørte stærkt. 

Læs også Religiøs festival i Kataragama og overnatning i udkanten af junglen

På vej ind i parken, mødte vi en masse pilgrimme, der gik mod den store festival i Kataragama, som vi havde været til dagen før. Pilgrimmene gik til fods gennem parken. Tænk at de tør. I en park med vilde dyr som krokodiller og leoparder.

Dyrene i parken

Landskabet starter med at være park, før man kører ind i selve nationalparken.  Her så vi allerede en elefant, der stod og tiggede mad hos pilgrimmene. Vi så også vilde grise (de havde ikke tænder som vores vildsvin) og en stor leguan.
Så kørte vi ind i selve parken, hvor vi så mange bøfler (eller “bøffer” som Benjamin på 5 år kom til at kalde dem). Da vi kom over til et vandhul vrimlede det med krokodiller. Børnene syntes virkelig at det var vildt at se dem.

Vi så også en del fugle, især påfugle og undulater. Chaufføren stoppede hver gang han fik øje på en ny fugl. Men vi er ikke så interesseret i fugle. Så efter lidt tid blev vi enige med chaufføren om ikke at stoppe for fugle, men at holde udkig efter lidt større dyr.

De fleste steder kan du læse, at der er så mange elefanter i Yala, at man næsten ikke kan undgå at støde på dem. Men det kunne vi desværre godt. Vi så kun den ene, føromtalte, elefant uden for parken.

På jagt efter en leopard

Hver gang vi mødte en bil, snakkede chaufførerne sammen om, hvad de havde set. Pludselig var der en modkørende, der sagde noget. Så bakkede vi og fløj nærmest afsted. Vi kæmpede for at holde fast i drengene, og havde egentlig lyst til at bede om at få sænket farten. Men samtidig kunne vi jo godt fornemme, at der nok var noget spændende lige rundt om hjørnet. Så vi holdt bare fast – alt hvad vi kunne.

Læs også: Hvordan kommer man rundt på Sri Lanka?

Men det var det hele værd.
Vi stoppede ved et par andre biler. Og der var den – leoparden!

Den er ikke helt tydelig, vores leopard. For den stod (heldigvis) ikke lige ved siden af os. Men vi syntes at det var vildt at se den, så skidt være med, at vi ikke har et ordentlig billede af den.

Det var så vildt, at se sådan et vildt, flot dyr. Den var ikke helt tæt på. Men tæt nok til, at vi fik øje på den. Børnene så den desværre ikke.

Leoparden gik væk lige efter vi var kommet. Så det var godt, at vi var kørt så stærkt.

Pludselig var vi omgivet af safaribiler. Jeg havde haft følelsen af, at der ikke var ret mange andre turister i parken. Men nu kunne vi se på alle de biler, der ville se leoparden, at vi faktisk var rigtig mange.

Pludselig kørte vi alle afsted igen, endnu hurtigere og endnu mere sindssygt… Det var ikke en sjov tur. Men der gik rygter om en leopard, der stod og spiste en hjort.
Men vi endte bare med at holde i kø lang tid, uden at se noget.
Jeg tror, vi var omkring 15 biler, der ville se den.

Læs også: Hvordan er vejret på Sri Lanka? Hvornår er det bedst at rejse dertil?

Det var en virkelig god tur. Og vi fik set mange forskellige og anderledes dyr.

Lidt gode information

 • Du kan komme på mange forskellige slags safarier. Som sagt er der både morgen og eftermiddagsture. Man kan også tage på heldagsture, eller natsafari. Eller på decideret fugleture.
 • Vi betalte 23.500 rupees (ca. 1,175 kr) for turen, fordelt på 14.400 rupees (720 kr) for indgang og 8.500 rupees (425 kr) for bil, chauffør og en scout. Derudover fik de også lidt drikkepenge, som man jo giver alle på Sri Lanka. Vi var 4 voksne og 2 børn i bilen + chauffør, scout og vores egen chauffør var også med.
 • Det bedste tidspunkt at besøge parken, er mellem februar og juli. Der er vandstandene lave, hvilket betyder, at dyrene kommer mere frem.
 • Deres hjemmeside
 • Vi boede i en Eco Lodge i udkanten af nationalparken. Vi var virkelig begejstrede for dette sted, og vil meget gerne anbefale det. Det hedder Cadjan Wild (reklamelink)

Vi var i Yala National Park i juli 2016

Før vi var i Yala National Park, var vi i Bentota.
Og efter Kataragama (som var byen, hvor vores Eco Lodge lå) og Yala National Park tog vi til Ella, hvor vi vandrede op af Little Adams Peak.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Tags from the story
,
Join the Conversation

6 Comments

 1. says: OnTrip.dk

  WOW sikke en helt utrolig spændende tur i har været på. Det må have være helt fantastisk især for ungerne. Ret vildt at se leoparden, det må være en af de oplevelser man bare husker for evigt. Jeg vil så gerne på safari, det har jeg endnu ikke prøvet og dette indlæg inspirere og gør bestemt ikke lysten mindre 😉

  /Annette

  1. Hej Annette
   Ja det var vildt. Ungerne var helt vilde med det.
   Har I ikke været på safari – kan I så se at komme af sted ?
   Det er en utrolig og anderledes oplevelse at se så vilde dyr i naturlige omgivelser.
   Tak for din kommentar. Jeg er glad for, at vi kan inspirere jer ☺
   /Henriette

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *