På Sri Lanka kan du shoppe flotte ædelstene, billigt tøj og lækkert te

Shopping_Smykker_Sri_Lanka_2

De fleste kommer jo nok til Sri Lanka for at opleve deres fantastiske strande, se en masse fascinerende templer, nogle andre dyr end vi har i Danmark og se de endeløse te-marker. Men faktisk er der også rigtig god mulighed for at shoppe, mens du er på denne dejlige ø.

Smykker og ædelstene

Sri Lanka er kendt for alle de ædelstene de har i undergrunden. De er smukke og findes i mange forskellige slags. De har blandt andet safirer, rubiner, topaser, granater og ametyster.
Og bare rolig. Har du lyst til at købe nogle ædelstene og smykker, så findes der masser af turistbutikker, der meget gerne vil sælge dem til dig.

Læs også: Kandy, en kulturel by med templer, dans, ædelstene og ikke mindst en legeplads

Ædelstenene er markant billigere i Sri lanka. Men det er timeprisen på håndarbejdet også…Så man kan få håndlavede smykker til en meget overkommelig pris.
Har du designet et bestemt smykke du kunne tænke dig – f.eks. vielsesringe, så kan der spares mange penge ved at holde bryllupsrejsen på Sri Lanka, og så først få lavet ringene på ferien.

Sri Lanka har også Månesten

Moonstones in Sri Lanka
De nyopgravede sten, der endnu ikke er blevet slebet

I byen Meetiyagoda, lidt fra Hikkaduwa, findes der månesten. Man kan komme hen og se hvordan de graver stenene ud i minerne. Og lad mig bare sige, at det foregår ikke helt under danske ordnede arbejdsforhold. Til gengæld henter de, de flotte farverige månesten op. Og dem er der selvfølgelig også rig mulighed for at købe ved minerne.

Læs også Dagstur til Galle for at se Galle fort, med et stop ved en Moonstone mine

Man kan købe fint og virkelig billigt tøj på Sri Lanka

Tøjet er virkelig billigt på Sri Lanka. Vi var f.eks. ude og shoppe i Negombo. Det er Sri Lankas 5. største by, og her var selvfølgelig store markeder og butiksområder. Med lokale, srilankanske priser!

Ofte synes jeg, at man hører, at tøjet i Asien er småt i det, og ikke lige passer (mange) af os danskere. Men vi havde intet problem med at finde tøj, der passede os. Og vi følte, at vi fik tøjet smidt i nakken.
Jeg købte f.eks. en nederdel til 30 kr. og joggingbukser til børnene til 17,5 kr. Og kvaliteten er faktisk god nok. Den omtalte nederdel har nu været brugt jævnligt i 1½ år, uden at man kan se det på den. Så kvaliteten er i hvert fald bedre, end jeg havde forventet til den pris.

Læs også Negombo, det bedste sted at starte og ende sin ferie på Sri Lanka

Hovedstaden Colombo er også kendt for gode shopping-muligheder. Men der var vi nu ikke forbi.

Selvfølgelig skal man have te med hjem fra Sri Lanka

Shopping_The_Sri_Lanka_1

Sri Lanka er jo lig med te. Der er deres flotte te marker overalt. Og de har selvfølgelig masser af tefabrikker, hvor du kan komme hen og se, hvordan man laver te.

Vi lærte meget om te på en rundvisning på sådan en fabrik. Og bagefter var vi til en te smagning. Og efter at lært så meget om te, så måtte vi jo også have noget af alt det lækre te med hjem. Så vi købte selvfølgelig te med hjem fra fabrikken.
Det var ikke billigt, for det var jo på et turiststed. Men hvor er det hyggeligt at sidde tilbage i Danmark og drikke en kop te, som børnene selv har været med til at købe på ferien.

Læs også: Smuk togtur gennem det srilankanske te-højland og besøg på tefabrik

Vi var på Sri Lanka i 2016.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *