Dagstur til Galle for at se Galle fort, med et stop ved en Moonstone mine

Mens vi boede i Bentota, tog vi på en dagstur, hvor destinationen egentlig var byen Galle. Men der var så mange spændende ting, som chaufføren lige måtte vise os på vejen, at køreturen nærmest blev til oplevelsen. Vi var både forbi et skildpadde rugeri, mindemonument for tsunamien, der ramte Sri Lanka og en moonstone mine.

Galle ligger i det sydvestlige “hjørne” af Sri Lanka. Galle er den 5. største by i Sri Lanka. Men den har samtidig ry for at være den hyggeligste by( i vestlig forstand) på Sri Lanka. Her er koloniske huse og små hyggelige gader at gå i.

Tsunamien ved Hikkaduwa

På vejen mellem Bentota og Galle, kørte vi forbi Hikkaduwa. Her blev vi virkelig mindet om tsunami’en, der ramte Sri Lanka i 2004. Områder ved stranden var stadig ikke bebygget, efter at det blev jævnet med jorden. Vi kørte forbi et tsunami-museum, et monument af en stor Buddha figur doneret af Japan og en kæmpe kirkegård, hvor mange af ofrene er begravet.

En moonstone mine med usikre arbejdsforhold

Galle_Moonstone_2

Vi var inde og se en moonstone mine, som egentlig var en butik med tilhørende udførende værksted.

Læs også: På Sri Lanka kan du shoppe flotte ædelstene, billigt tøj og lækkert te

Med det var en oplevelse at se den 20 meter dybe mine. Og især, hvordan medarbejderen kravlede ned i uden nogen form for sikkerhed, for at grave stenene frem. Den var ikke gået i DK.
Men det var nogle flotte sten, de gravede frem.

Galle_Moonstone_1

Vi stoppede faktisk allerførst ved et skildpadde rugeri. Det skriver vi om snarest.

Galle fort

Efter alle disse gode stop, nåede vi endelig frem til fortet i Galle, som egentlig var vores destination.

Galles gamle by og fort er på Unescos verdensarvsliste. Fortet blev bygget af portugiserne i det 1700-århundrede. Og det er det største fort bygget af europæere i Asien, som stadig eksisterer.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig, men jeg syntes at det var lidt “fladt” at se. Vi havde set en masse gode ting på vejen, så nu virkede vores destination pludselig ikke så spændende. Og børnene var allerede trætte…(det var jeg nok også, og dermed ikke så imponeret)

Men det var nu godt nok stort, fortet. Vi nåede overhovedet ikke hele vejen rundt.

Vi gik hen af en meget høj mur. Muren var omkring en meter bred (Mikkel og jeg kunne lige gå ved siden af hinanden). Der var omkring 5 meter ned til den ene side. Og på den anden side gik vi ud for toppen af taget til et 2 etagers hus… Så vi holdt godt fast i børnene. Og Mikkel fandt sig en gammel fængselscelle, som han gik meget op i.

Læs også: Hvad koster det at være i Sri Lanka?

Efter vores gåtur, kørte chaufføren en lille tur rundt langs fortet på vej ud af Galle. Det viste sig, at hvis vi var fortsat lige ud af vejen, i stedet for at gå ind i selve fortet, var vi nået til Galles hyggelige rådhusplads i den gamle bydel af Galle.
Her så vi 4 flotte brude blive fotograferet. Det var nemlig lørdag.

Vi kørte også forbi en masse dutch koloniske hvide huse. Den slags som Galle er kendt for. Galle så faktisk ud til at være en rigtig hyggelig by!
Men vi var trætte og ville nu gerne hjemad.

Nu sad jeg lige og googlede lidt om Galle fort, og stødte på denne hjemmeside, der laver guidede ture rundt på fortet. Jeg tror faktisk, at det ville have givet os en hel anden oplevelse – at have én med, som vidste noget om stedet. Og samtidig laver han skattejagte for børnene undervejs. Det er jo lige efter vores hoved; at give børnene en god oplevelse, mens de voksne får en lærerig voksen oplevelse. Han arrangerer også, at man kan komme hjem og spise hos en familie. Jeg synes, at hans turer lyder gode. Men som sagt er det ikke noget, vi har prøvet.

Vi boede i Bentota, da vi var på dagstur til Galle. Fra Bentota tog vi til Kataragama og Yala National Park.

Vi var på Sri Lanka i 2016

 

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Tags from the story
Join the Conversation

4 Comments

 1. says: Mette

  Vi rejser til Sri Lanka i februar og vil meget gerne se den månestensmine. Kan du huske, hvor den lå, jeg kan ikke læse ud af teksten om den lå i Hikkiduwa? Og havde de andre ædelstene end månesten?
  Dbh Mette

  1. Hej Mette,
   Jeg mener, at den lå i Meetiyagoda. Jeg har dog ikke det præcise navn for stedet. Men jeg tror, at der findes flere miner i det område. Det er bare at spørge de lokale, eller hvis I har en chauffør. Så kan de helt sikkert hjælpe jer.
   Jeg husker ikke, at de gravede andre ædelstene frem der. Men de solgte vist en del forskellige slags.
   Jeg håber, at I får en rigtig god tur 🙂
   Mvh
   Henriette

 2. says: Mette

  Hej Henriette,
  1000 tak for hurtigt svar, jeg har fundet flere miner i Meetiyagoda, så vores chauffør skal nok kende til dem, er jeg sikker på.
  Dbh, Mette

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *