Lidt om Sri Lankas mad, så børnene kender det lidt før I rejser

Mad_Sri_Lanka_3

Når vi rejser, kan vi godt lide at smage lokal mad. Men børnene er ikke altid helt så mad-modige, som vi er. Og når de i forvejen oplever en masse nye ting, kan det være svært, også at skulle smage på nye ting. Derfor kan vi godt lide at have introduceret dem til noget mad fra det sted, hvor vi skal til. Her giver vi vores idéer til, hvad du kan spise med børnene inden en tur til Sri Lanka.

Maden på Sri Lanka er anderledes end vi er vant til i Danmark. Især er den stærkere, end vi oftest er vant til.
Derudover spiser de varme retter til morgenmad, frokost og aftensmad. Det virkede en smule ens for os.

Eksempler på morgenmaden

– som mindede rigtig meget om, hvad vi også fik til frokost og aftensmad

En gang fik vi: Roti (kokos fladbrød) med smør og syltetøj. Frisk frugt. Dahl, en lidt stærk løgblanding og fisk.
Et andet sted fik vi: Kylling, dhal, nogle lidt stærke grøntsager og roti

Læs om vores villagebesøg, hvor vi så maden blive lavet på traditionelvis

Et tredje sted var lidt mere vant til, hvad turister kender. De serverede: Omelet med grøntsager, roti, ananas, rambutan, som ligner en rød kastanje. Dem kunne vi godt lide. Børnene (inkl. Cecillie på 17 år) blev tilbudt spejlæg.

Vi boede tit i lejlighed, hvor vi selv kunne lave morgenmad. Og andre steder tilbød også en vestlig morgenmad. For ja, vi vil gerne smage lokal mad. Men om morgenen er vi mest til morgenmad på vestlig stil. Især børnene havde svært ved at starte dagen med varm og stærk mad. Så det var meget sjovt at prøve den srilankanske morgenmad. Men helst ikke hver dag.

Maden er meget stærk og kyllingen er fuld er ben

Det der var mest anderledes for os, var at maden var så stærk. Vi blev nødt til at bede om mildere mad, for de fleste af os der rejste sammen, er ikke vant til at spise så stærk mad. Benjamin på 5 år lærte sig selv, at tage små bidder mad og skylle efter med vand med det samme.

Læs også Vores families første møde med Sri Lanka

Men samtidig kæmpede vi også lidt med, at kyllingen bliver skåret ud på en hel anden måde, end vi er vant til. I Sri Lanka går der ikke noget til spilde, hvilket jo er en god ting. Mit bedste bud er, at kyllingen bliver klippet op. I hvert fald var der mange små ben og splinter i. Så man skulle hele tiden være på vagt, når man spiste af kødet. Men det smagte altid dejligt.

Du kan med fordel lære dig børn at spise dette hjemmefra

Danske børn er jo ikke ukendte overfor karry. Vores kendte især boller i karry, før vi rejste til Sri Lanka. Men vi introducerede dem også for kylling i karry inden turen. Så kunne de da føle sig lidt trygge ved det, når de stødte på det i Sri Lanka.

Læs også: Overnatninger på Sri Lanka; De 3 bedste, den værste og dem ind i mellem

Hvis du vil lære din børn noget andet mad at kende inden turen, vil vores bedste bud være dahl og evt roti.

Roti lærte børnene dog hurtigt at spise, mens vi var på Sri Lanka. For det virkede ikke så fremmed. Det er som sagt et fladbrød med kokos i. Det bliver stegt på panden og minder lidt om en blanding mellem brød og pandekager. Kokosen lægger man ikke mærke til, så kan dine børn ikke lide det, kan du jo lige lade være med at nævne den ingrediens.

I dag laver vi gerne dahl som tilbehør til aftensmaden. Det er dog aldrig lykkedes os at få børnene til at spise det. Vi bruger denne opskrift.

Vi var på Sri Lanka i 2016.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Når vi rejser, kan vi godt lide at smage lokal mad. Men børnene er ikke altid helt så mad-modige, som vi er. Og når...
" />