Taroko Gorge – skøn Taiwansk natur og virkelig lækkert hotel

Taroko Gorge Udvalgt

Taroko Gorge er et af Taiwans smukkeste steder.
Så vores tur i Taroko Gorge skulle selvfølgelig bestå af en masse vandreture – og en lille smule afslapning ved pool.
Men et par dage før vi kom dertil, havde der været et ret voldsomt jordskælv i Taiwan med epicenter omkring Taroko Gorge.
Så da vi tjekkede ind på hotellet, lagde receptionisten ud med at vise os et kort over vandreruterne i national parken. Og så stregede hun ellers alle dem ud, der var lukket efter jordskælvet…det var nærmest alle dem, der er børnevenlige.

Så var det jo godt, at vi var med at booke det vildeste hotel med roof-top pool med udsigt ud over Taroko Gorge’s smukke natur. 
Børnene var ikke kede af at vandre lidt mindre, og bade lidt mere…

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.  

Taroko Gorge National Park

Taroko Gorge er en af Taiwans 9 nationalparker, og er én af landets must-see naturoplevelser.
National parken er, som navnet siger, opkaldt efter den store kløft der er i parken.

Taroko Gorge ligger på Taiwans østkyst, hvor mange af Taiwans andre populære turist attraktioner faktisk ligger på vestkysten.
Men vi havde altså valgt en tur ned af østkysten, og det var et rigtig godt valg.
Taroko Gorge er virkelig smuk, og var en stor oplevelse for os!

Taroko Gorge 1

Taroko Gorge består af mange vandreruter, men det er også en oplevelse “bare” at køre gennem nationalparken i bil eller scooter.

Oplevelser i Taroko Gorge

Selvom meget var lukket på grund af jordskælv, kom vi alligevel ud og så en del af Taroko Gorges smukke natur og fine bygninger.

Den vandresti vi kunne komme ud på lå tæt på indkørslen til parken, så vi havde en halv times køretid gennem den smukke nationalpark for at komme dertil. Og der var sol og 26-27 grader.
Dejligt.

Virkelig lang hængebro med smuk udsigt

Mens vi kørte, så vi pludselig en lang hængebro. Jeg havde set billeder af den på nettet, men havde ikke kunne finde den på kortet. Selve broen synes nationalparken åbenbart ikke er så interessant.
I stedet havde parken skiltet med
en pavillon, hvor der er god udsigt ud over nogle vandfald. 

Vi ville gerne prøve at gå over broen. Der skulle være en rigtig flot udsigt ud over kløften, når man er midt på broen. Og så er det jo også sjovt at lave noget grænseoverskridende en gang i mellem. Og denne hængebro var så lang, at det var altså lidt grænseoverskridende for os.

Taroko Gorge Hængebro

Vi kom rent faktisk alle sammen over!
Broen gyngede slet ikke så meget, som man kunne forestille sig at sådan en lang hængebro kunne finde på at gøre.

Taroko Gorge 3
Udsigt fra broen

Da vi kom over broen, måtte vi ikke gå længere, for det er indgangen til et område for de indfødte. Så der skal man have en særlig tilladelse for at gå ind. Broen er nemlig lavet til brug for de indfødte. Og det er jo nok derfor, at der ikke er skiltet med broen.

Læs også: Roadtrip på Taiwans Østkyst og cykeltur i rismarkerne i Guanshan

Tip: Vi fik ikke øje på broen da vi kørte ind i parken og mod “byen” ved Silks Place. Det var første da vi kørte ud af parken igen at vi så den.
Broen og pavillonen ligger lige efter campingpladsen (når du har retning ud af parken).
Vil du se broen langt fra – hvor den ser ret imponerende ud – skal du stoppe mellem campingpladsen og den store parkeringsplads til et udsigtssted. Og så skal du gå et lille stykke ude på vejen, fra parkeringspladsen mod campingpladsen. Så kan du se den.

Changchun (Eternal Spring) Shrine

Da vi kørte videre, passerede vi “The Shrine”. Det måtte vi selvfølgelig også se.
Det er et tempel der er bygget til minde om de ca. 200 mand, der har mistet livet på at bygge alle vejene og tunneler i nationalparken. Så det er jo en ret trist historie. Men templet er flot!

Taroko Gorge The Shrine

Der er en lille lidt sjov tunnelvej hen til templet. Men vi kiggede nu bare på afstand, for det er i virkeligheden dér, det er smukkest (altså, tror jeg…). Her kan man nemlig se hele templet oppe over et vandfald.

Shakadang Trail i Taroko Gorge

Så nåede vi endelig til vores bestemmelsessted; Shakadang Trail.
Vandrestien er hugget ind i klippen. Og det er det, der gør vandreturen lidt sjov for børnene. For nogle steder er der meget lavt.

Taroko Gorge Shakadang Trail
På afstand kan man virkelig se, hvordan stien er skåret ind i klippen.
Taroko Gorge Shakadang Trail 2
Taroko Gorge Shakadang Trail 3

Vi startede på vandreturen i bagende hede. Men børnene klarede det fint – i hvert fald det første lange stykke tid.
Men mange steder var der så lavt, at Dennis måtte bukke hovedet for ikke at støde mod loftet af klippen over stien.

Taroko Gorge Shakadang Trail 4

Der var også bygget små platforme, hvor man kunne sidde og nyde udsigten.
Og der var virkelig smukt!

Taroko Gorge Shakadang Trail 6

Undervejs mødte vi hele tiden skilte, der fortalte, hvor langt vi havde gået. Så det var en nem sti at gå på.
Men den blev desværre lidt ensformig at gå på.

På et tidspunkt mødte vi nogle boder, hvor de indfødte solgte drikkevarer.
Det hjalp lidt på kampgejsten, at vi kunne købe noget sodavand.
Selvom jeg selvfølgelig også havde taget snacks og vand med.

Vi troede at ruten var 4,4 km i alt. men da vi havde gået 2,2 og tænkte, at nu var vi snart fremme, så forsatte stien bare.
Så var det, at vi studerede kortet lidt nærmere og fandt ud af, at den faktisk var 4,4 km hver vejen.
Vi syntes jo allerede at det var blevet lidt ensformigt. Og så fik vi øje på en slange på ret nært hold (eller faktisk så vi den slet ikke, men nogle andre gjorde os opmærksomme på den…).
Så syntes børnene virkelig ikke, at det var sjovt mere. Så ved omkring 2,4 km vendte vi om. 

Jeg ved faktisk ikke, hvad der er ved enden af stien. Der stod noget med en dæmning et sted. Måske det er det.
Men vi havde en rigtig god tur.

Taroko Gorge Shakadang Trail 7

Havde vi haft ordentligt styr på ruten, var vi nok vendt om ved boderne. For der havde vi prøvet det sjove ved at gå på de små stier. Og vi havde set masser af smukt landskab.

Tip: Ved starten af turen var der en parkeringsplads og toiletfaciliteter.

Buddhist Xiangde Temple and Pagoda

Vi var lidt trætte, da vi kørte tilbage mod vores hotel.

Men der var en lille bitte vandretur, som vi (voksne…) stadig gerne ville på. Det var op til en Budda og en Pagoda, der stod på et bjerg, som vi havde set fra roof top poolen på vores hotel. 

Drengene var ikke ellevilde ved tanken om en tur mere. Men efter en tur forbi 7 Eleven, hvor vi tankede op med is og Snickers, var de alligevel med på idé.

Taroko Gorge Buddhist Xiangde Temple and Pagoda

Det var ikke nogen lang tur. Men det hele var trapper. Det tog vel omkring 20 minutter at gå op og ned.
Faktisk var vi ikke så imponerede, for man kunne ikke gå ind i pagoda’en.

Taroko Gorge Buddhist Xiangde Temple and Pagoda 2

Til gengæld lignende Buddhaen overraskende meget en kvinde. 

Og det bedste var, at vi kunne se vores hotel oppefra. Det var meget sjovt.

Taroko Gorge Roof top pool

Overnatning i Taroko Gorge

Man kan sagtens bo i Hualien, som er nabobyen til national parken. Men for os var det en virkelig stor oplevelse at bo i parken og hele tiden være omgivet af den smukke natur. Det vil vi klart anbefale.

Vi ville gerne have boet i Taroko Village Hotel*. Det er selvfølgelig et hotel med masser af bekvemligheder. Men det er/skal forestille at være en lokal village i Taroko Gorge, og det skulle være lokale, der administrerer det.
Da vi ikke boede der, kan jeg ikke sige, hvor autentisk det er. Men der er jo altid håbet om, at det kunne være en god oplevelse i natur med kultur.
Men der nåede at blive fuldt optaget, før vi fik booket.

Så i stedet boede vi på Silks Place Taroko Hotel*.
Det havde jeg læst meget godt om. Men det er også det dyreste hotel vi nogen siden har booket.
Det kostede ca. 2.750 kr. pr. nat da vi var der i 2019. Og så har vi endda fået overtalt hotellet til, at vi måtte bo 5 personer på et 4-personers værelser, mod at Mikkel på 6 år så kunne sove i midten.

Det var nu også et helt vildt hotel.
Der stod selvfølgelig en mand klar til at byde os velkomne, da vi parkerede. En anden kørte vores kufferter op til værelset. Og da vi var tjekket ind, kom der én og ringede på vores dør. Hun havde en gave-pose med til børnene med deres egen housecoat, tøfler, en kop de kunne tage med hjem samt tandbørste og børnetandpasta med boblegum smag.

Taroko Gorge_Udsigt fra hotelværelse
Udsigten fra vores værelse

Vi skyndte os ned i restauranten, for vi var godt sultne. De serverede mad i tidsintervaller, og vi kunne lige nå at være med i det første.
Her blev vi virkelig glædeligt overrasket.
Der var en kæmpe buffet, med kokke, der stod og skar kød til os, og forskellige supper, der blev tilberedt med alt det tilbehør du kunne ønske dig.
Der var selvfølgelig også masser af taiwanske retter – men serveret på en pæn og inspirerende måde. Og dessertbordet var også virkelig overdådigt.
Vi trængte lidt til sådan en international buffet. For selvom vi er vilde med Taiwan, så var vi endnu ikke blevet helt glade for maden i landet…

Taroko Gorge_Dessertbord
Dessert med kanin-ører

Efter maden gik vi rundt og så, hvad der var på hotellet. Vi viste godt, at der skulle være en indendørs pool. Men ved siden af, var der et stort legeområde med klatrevægge, købsmandsbutikker, Lego, skærme med Just Dance og ikke mindst bordtennisborde, som børnene straks måtte prøve.

Læs også: 4G WiFi router: Lej en transportabel router med lokal data til din ferie

Tagterrassen måtte selvfølgelig også inspiceres. Her var nemlig roof-top pools med udsigt udover bjergene. Samt 3 jacuzzier i forskellige varmegrader. Og endnu en pool. Mindre end hovedpool’en. Til gengæld var den lidt opvarmet og den var aflang, så man havde udsigten hele tiden.

Taroko Gorge Silks Place

Vi blev simpelthen nødt til at tage en aftendukkert før vi kunne gå i seng.
Så vi skyndte os ned på værelset og fik skiftet til badetøj og de badekåber, der selvfølgelig hang i skabet til os.

Taroko Gorge_Aftendukkert

Tilbage på værelset var vi godt trætte. Men der var lagt både ansigtsmaske og badesalt frem, og det kunne jeg jo ikke stå for. Så selvom kl. var 22.30, så tog jeg mig lige et karbad. 

Indrømmet – vi sov ikke helt godt. Der var 2 dobbeltsenge. Så vi var 3 personer i den ene seng – med ét fælles sengetæppe…Men hvad gør man ikke, for ikke at skulle betale for 2 værelser…

Om morgenen måtte børnene lige prøve den indendørs pool.
De startede med at hoppe i den store af poolsne. Men de endte hurtigt i den lille børnepool, hvori der lå “en million” badeænder. Det er meget mærkeligt. Hvorfor laver man et helt bassin fyldt op med badeænder?
Men børnene syntes at det var sjovt at lege i. Og det er jo nok svaret på mit spørgsmål…

Taroko Gorge Indendørs pool

Morgenmaden var selvfølgelig igen fuldstændig overdådig, med en kok der stod og lavede omeletter til os Og alverdens forskellige morgenmad. 

Behøver jeg sige, at vi endte med at tilbringe mest muligt tid i roof-top pools’ne. Det er fantastisk at ligge i et dejligt varmt jacuzzi med den skønneste udsigt til bjergene i Taroko Gorge.

Kørsel i Taroko Gorge

Taroko Gorge er som sagt en kløft, og man kører lidt oppe i bjergene med dertilhørende skrænter. Der var fint afskærmet, så det var for så vidt ikke slemt.
Problemet var, at vejene er hugget ind i klipperne, og der er selvfølgelig kun lavet så lidt plads som overhovedet nødvendigt.
Så nogle steder er vejen kun bred nok til én bil. Andre steder er “taget” over vejen hugget så lavt, at turistbusserne har svært ved at være der.
Og vi kom åbenbart på det tidspunkt, hvor turistbusserne var på vej ud af parken. Så vi skulle kante os forbi en del af dem.

Taroko Gorge Bus (1)
Taroko Gorge Bus 2

Derudover, så var det præcis her at der var jordskælv for nogle dage siden. Og det kunne vi godt se.
Nogle steder var autoværnet kvast af sten, der var faldet ned. Og andre steder lå der sten i vejkanten, som tydeligvis lige var fejet til siden, så vejen kunne bruges. Men der havde ikke været tid til at fjerne dem endnu.
Så man skulle ikke tænke for meget over muligheden for nye jordskælv, mens vi holdt der og ventede på at busserne kantede sig igennem.
Men det er jo også en del af oplevelsen.

Taroko Gorge Jordskælv

Vi var så glade for at have vores egen bil, så vi kunne komme rundt i det tempo vi havde lyst til. I stedet at skulle være afhængige af busplaner eller gruppeture.

Og der var altid fine parkeringspladser, når vi kom frem til et udsigtspunkt eller en vandresti.
Dog har jeg læst om, at de parkeringspladserne godt kan være ret fyldte. Men det oplevede vi ikke, da vi var der i april.

Børnevenlige vandreruter i Taroko Gorge

Som sagt var de fleste vandreruter lukket, da vi var der. Men jeg vil her liste dem, som jeg har tænkt at vi kunne tage på, fordi de var beskrevet som børnevenlige.
Jeg kan jo ikke sige så meget om dem. Men tænk beskrivelserne som en appetitvækker til at du kan google videre om dem.

Shakadang Trail

Vi var på Shakadang Trail, som er en rigtig flot, men meget lige rute. Derfor er den nem at have børn med til. Den er også sjov for børnene, fordi den er så lavloftet, at de nogle steder kan nå loftet.
Den er ca. 4,4 km den ene vej. Og så skal man gå samme vej tilbage.

Changchun (Eternal Springs) Shrine

Se beskrivelse tidligere i indlægget

Swallow Grotto

Denne tunnel er faktisk en del af den gamle highway. Herfra skulle der være en fantastisk udsigt ud over floden og kløften.
Det er en kort tur på ca. 1,4 km.

Baiyang Trail and Water Curtain Cave

Vandreturen skulle være rimelig flad, men ender ved Baiyang vandfald.
På et stykke af turen går man igennem en rimelig mørk tunnel, så husk lommelygter for at gøre det sjovt for børnene.
Turen er 2 km, hver vej (tror jeg). Man går den samme vej frem og tilbage.

Lushui Trail

En 2 km’s tur i skov. Her er også en lille smule stigning på turen, og hængebroer. Så der sker lidt andet end på andre ture.

 

Turen til Taroko Gorge blev absolut ikke som vi havde planlagt. Men det blev alligevel en virkelig god oplevelse for os alle, som vi har snakket om mange gange siden.

Praktiske information om Taroko Gorge

  • Nationalparkens hjemmeside
  • Der kører også en bus i Taroko Gorge, som du kan tage mellem vandreruterne. Se nationalparkens hjemmeside
  • For at komme til Taroko Gorge kørte vi med tog til Hualien, hvor vi havde booket en lejebil hjemmefra. Generelt er det nemt at køre i bil i Taiwan, men vi var blevet advaret mod at køre på stykket mellem Jiufen og Hualien. Derfor tog vi toget på dette stykke.
  • Vi havde 2 overnatninger i Taroko Gorge. Det syntes vi passede rigtig fint. Men man kunne selvfølgelig sagtens blive længere og udforske flere af vandreruterne.
  • Når du kører fra Taroko Gorge skulle Qingshui Cliffs nord for national parken også være imponerende flotte.

Vi var i Taiwan i april 2019, og børnene var 6 og 8 år.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Pinterest. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *