4G WiFi router: Lej en transportabel router med lokal data til din ferie

4G_WIFI_2

Vi er blevet så vant til, at vi altid har adgang til internet, når vi rejser i Europa. Så da vi stod og skulle til Taiwan, fik vi pludselig problemet med, hvordan vi skulle komme i kontakt med vores Airbnb vært uden at betale kassen for det….
Løsning var heldigvis meget simpel!
Vi lejede en transportable 4G WiFi router da vi ankom i lufthavnen. Og den blev vi virkelig glade for at have med.

Vi bestilte den transportable 4G WiFi router med fri data hjemmefra, til 11 kr. om dagen…Det er jo ikke ligefrem det, der ødelægger feriebudgettet.

Man kan leje den i mange forskellige lande, til lidt forskellige priser. Se link sidst i dette indlæg.

Skal man nu også have internet med sig hele tiden på sin ferie?

Ja, det er nok noget, man kan diskutere en del. Vil man trække stikket på sin ferie? Eller vil man gøre brug af alle internettets gode muligheder for at udforske det sted, man er?
Vi valgte det sidste. Og vi blev som sagt virkelig glade for, at vi havde gjort det.

Vi bestilte den egentlig, for at kunne komme i kontakt med udlejere og chauffører.
Men når vi nu havde internet, så brugte vi det hele tiden;
Så kunne vi finde de gode restauranter eller oplevelser lige i nærheden. Vi kunne følge trafikken på GoogleMaps. Og da der var en dag hvor Cecillie var sløj og blev hjemme i lejligheden, var vi ekstra glade for internettet. Så kunne vi jo hele tiden komme i kontakt med hinanden.

Læs også: Familieferie i Taiwan med skøn natur, spændende kultur & søde mennesker

Ud over det, brugte vi det også rigtig meget på de lange køreturen. Nu kunne vi bruge køreturen på at lave den online bog, som Benjamins lærer havde foreslået ham at lave om ferien til at vise klassen. Jeg kunne få sendt de online postkort undervejs på køreturen o.s.v.

Og det betød faktisk også, at vi “pludselig” havde vores hyggeaftener igen.
På flere ferier er aftenerne gået med at være online, når man er på hotellets WiFi. Så skal vi lige have skrevet hjem og set hvad der er sket i verden. Faktisk var det før i tiden lidt sådan, at vi skulle tænke over, ikke bare at gå i stå over telefonen når børnene var lagt i seng. Og i stedet prioritere at spille spil eller andre hygge aktiviteter sammen.
Det er egentlig ikke, fordi vi normalt bruger så meget tid på telefoner/internet. Men når man har haft en god, lang dag med mange oplevelser, så falder man nemt i staver over de skærme.

Men nu havde vi hver især fulgt lidt med i løbet af dagen. Og så føltes det igen helt naturligt også at lave noget sammen om aftenen. Så vi voksne spillede spil stort set hver aften i Taiwan, når børnene var faldet i søvn.

Den transportable 4G WiFi router

4G WiFi routeren ligner nærmest en telefon. Den er dog en smule tykkere.

Den vi lejede i Taiwan var med ubegrænset data. Men det afhænger lidt af, hvilket land du er i. Det kan du læse nærmere om, når du lejer den.

De skriver, at den kan holde til 6 timers brug af 5 devices.
Jeg synes nu, at når vi havde 3 telefoner, og børnene spillede på 2 tablets samtidig, så gik det lidt langsomt… Men når vi bare var 3 telefoner på, så fungerede det upåklageligt.
Vi oplevede selvfølgelig også nogle få gange, hvor vi ikke kunne få signal. Men når man bevæger sig ud på landet i bjergene, kan man vel ikke tillade sig at brokke sig over dårlig dækning.

4G_WIFI_1

Routeren kommer i en taske med en oplader til – det er i virkeligheden også virkelig dejligt. For opladerens tilslutning til routeren foregik via et micro USB stik. Så nu havde vi en ekstra oplader der passede til taiwanesiske stik, som vi kunne bruge til vores telefoner, højtaler, powerbanks og hvad man nu ellers slæber rundt op. Uden at vi skulle bruge en adapter.

Læs også: Fantastisk rundrejse på Sri Lanka med børn

Det skal siges, at vi til tider havde lidt problemer med at få den transportable 4G WiFi router til at lade. Det er jo nok desværre sådan med fintfølende elektronik; når mange forskellige personer bruger det, er det ikke alle, der passer lige godt på det.
Men så vænnede vi os til at lade den helt op om natten, hvor den kunne ligge i den helt rigtige position, for at stikket kunne sidde rigtigt. Og så gik det fint.

Afhentning og aflevering af den transportable 4G WiFi router

Vi hentede den transportable 4G WiFi router i lufthavnen, da vi ankom til Taipei. Afhentningsstedet lå få meter fra der, hvor vi kom ind i ankomsthallen.

Vi havde fået en lang beskrivelse med billeder af, hvor den skulle afhentes, da vi bookede den. De passede desværre overhovedet ikke.
Så vi måtte spørge os lidt frem, for at finde stedet (vi var gået til venstre, da vi kom ud. Vi skulle være gået til højre…).

Den skulle afleveres samme sted. Nu var det jo nemt nok at finde.
Det var selvfølgelig lidt irriterende, at vi skulle hen i ankomsthallen for at aflevere den, når vi skulle tjekke ind i afgangshallen. Men det var overhovedet ikke besværligt i forhold til, hvor meget vi havde fået ud af at have routeren med rundt på vores rejse i Taiwan.

Her lejede vi den transportable 4G WiFi router

Vi bestilte routeren gennem Klook.com* (reklamelink), som formidler udlejning af routere i mange forskellige lande. Vi har ikke tidligere stiftet bekendtskab med Klook. Men vi var fint glade for deres service i forbindelse med leje af routeren. Og de har samtidig mange turistaktiviteter, hvor man kan få indgange m.v. med rabat. Det har vi dog ikke prøvet at bruge dem til.

Du kan finde en oversigt over deres samarbejdsaftaler omkring transportable 4G WiFi routere her* (reklamelink)

Vi var i Taiwan i april 2019 og børnene var 6 og 8 år.
Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

*Disclaimer
Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.
Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂
Derfor har vi en affiliate aftale med Klook.com. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Det koster ikke dig ekstra. Men på den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *