Planlægning af en familie rundrejse på Sri Lanka

Planlægningen af ferien kunne begynde.

At vi endte med at tage til Sri Lanka er egentlig lidt et tilfælde. Jeg sad og googlede lidt rundt, og røg hen på et billede fra Sri Lanka. Og jo mere jeg så læste om Sri Lanka, jo mere solgt blev jeg.
Vi syntes at fly til Sri Lanka var dyre. Men efter lidt søgning på rejser til Sri Lanka, konstaterede vi, at det kan godt være, at det koster lidt at flyve dertil. Men når vi så var der, så ville vi ikke bruge mange penge. Og så var det besluttet. Vi skulle til Sri Lanka. Hele planlægningen af ferien kunne begynde. Men der er alligevel mange detaljer til sådan en Sri Lanka rundrejse. Her skriver vi om, hvordan vi fik planlagt vores tur.

Vi har ofte lidt problemer med at vælge, hvor og hvordan vi gerne vil holde ferie, fordi vi er jo 6 personer, som har forskellige præferencer. Især Cecillie og jeg vil gerne ud og opleve noget. Og børnene vil helst bare bade og lege, når vi spørger dem. Så vi skulle finde et sted, der dækker alles behov. Og samtidig kan vi jo kun rejse i skoleferier. Så vil vi på en længere tur, skal det være i sommerferien. Og det udelukker jo flere asiatiske lande, der har regntid på det tidspunkt.

Derfor var Sri Lanka oplagt. Vi syntes, at flybilletterne virkede dyre. Men da vi så fik kigget på leveomkostningerne, så blev vi hurtige enige om, at det er ok med dyre flybilletter, når man nærmest ikke kan bruge penge på destinationen. Vi har en lille historien fra ferien om det: Den ene dag kørte vores chauffør os hen til en restaurant, hvor buffeten kostede 1.200 LKR pr person. Vi diskuterede det noget tid, for det syntes vi godt nok var alt for dyrt, selvom det var et virkelig flot sted med en fantastisk udsigt. Så var det, at vi tænkte på, at 1.200 LKR er 60 kr. Så hvis det dyreste måltid vi fandt på ferien var til 60 kr, så gik det hele jo nok alligevel 🙂 Der havde vi allerede vænnet os til sri lankaske priser.

Fly til Sri Lanka

Der er nogle vigtige ting at tage hensyn til, når man skal vælge flybilletter. Er der et bestemt tidspunkt på dagen, I helst vil rejse (eller ikke vil rejse!). Vil I mellemlande? Og hvor mange mellemlandinger er I villige til? Er der nogen flyselskabet I er specielt glade for (eller ikke glade for)? Hvad er med i prisen på billetten? Skal der f.eks. betales for bagage oveni?

Vi ville helst ikke lande sent om aftenen i Colombo, da vi gerne ville køre til første destination med det samme. Dog skal det nu siges, at efter vi har været i Negombo, som er få kilometer fra lufthavnen, vil jeg nu også sige, at man sagtens kunne starte med et par dage i Negombo, og dermed slippe for længere transport efter flyveturen.

Vi havde ikke noget imod en mellemlanding, men så skulle det helst være i starten af turen (altså i Europa). Der var også flere ruter, der gik over Dubai, men så skulle vi mellemlande halvvejs på turen. Det ville vi helst ikke, for vi håbede, at børnene ville sove på turen. Og vi havde ikke lyst til at skulle indrette os til en halvlang flyvning, for så at pakke sammen igen og pakke ud igen på næste fly. Vi endte med en rejse, hvor vi havde 6 timer i Frankfurt på udvejen. Jeg frygtede lidt den lange ventetid, men det gik hurtigt, for på et tidspunkt gik vi fejl af en lufthavnsmedarbejder, så børnene, Dennis og jeg blev lukket udenfor security området, mens Bente og Cecillie stadig var derinde. Vi brugte lang tid på at forstå brøleren og finde hinanden igen.

Franfurt_Airport_on_the_way_to_sri_Lanka

Heldigvis har McDonalds i Frankfurt lufthavn et kæmpe legeland, som børnene og jeg kunne være ved, mens Dennis ledte (altså uden for security zonen). På hjemturen syntes vi, at det var vigtigt, at vi ikke havde lang tids mellemlanding, så der havde vi valgt et fly med 2 timer i Paris. Jeg brugte Momondo* (reklamelink) til at finde de bedste og ikke mindst billigste billetter.

 Reklamelink*

Da jeg først havde valgt billetterne, satte jeg en prisagent op hos Skyscanner. På den måde fik jeg en mail hver dag om de aktuelle priser på de flyafgange, vi gerne ville med. Først steg og steg priserne. Men vi havde is i maven, og pludselig faldt priserne igen. Da de nåede til et acceptabelt niveau, købte vi.

Informationer om Sri Lanka

Så skulle vi til at finde ud af, hvad vi ville opleve og hvor vi ville være på Sri Lanka. Jeg googlede og læste rejseblogs i den helt store stil. Vi købte selvfølgelig også Lonely Planet om Sri Lanka* (reklamelink). Vi læser faktiskt ikke ikke så meget i dem før ferien, men for mig er ferien virkelig ved at blive en realitet, når jeg står med Lonely Planet om destinationen i hånden. Egentlig er det lidt skørt, men jeg kan ikke lade være 🙂 Og der står altså også mange gode fif og insider ting om f.eks. kultur i de bøger, som vi især får læst, når vi er afsted på ferien.

Transport på Sri Lanka

Nu skulle vi til at planlægge transportformen på selve rundrejsen. Næsten alle steder jeg læste, frarådede folk, at man lejer en bil og kører selv. De kører i venstre side, hvilket jo ikke behøver være noget problem. Men det, sammen med, hvordan trafikken er på Sri Lanka, gjorde, at vi blev enige om, at det skulle vi ikke ud i. Vi ville også gerne opleve så mange ting, at det ville være ærgerligt at være træt, efter at have kørt i den ukendte trafik.

Der er mange der skriver, at det er nemt at komme rundt med bus og tog på Sri Lanka. Men for det første vil jeg gerne have en afslappende ferie. Og når man, som vi, rejse med ret mange ting :-), og samtidig har et par mindre børn med, så er det bare lidt besværligt at skulle ind og ud af toge og busser, der går til nogenlunde bestemte tidspunkter. For det andet, ville vi se og opleve mest muligt. Så vi gad ikke være afhængige af bustider og busruter. Vi ville gerne køres derhen, hvor vi nu gerne ville hen, på det tidspunkt vi gerne ville afsted.

Så vi valgte at bruge en privat chauffør, der fulgte os hele vejen. En privat chauffør på Sri Lanka er absolut overkommelig at betale, og samtidig har du nærmest din egen guide med dig rundt. Han lærer jo også familien at kende, så han kan vurdere, hvad vi gerne vil se undervejs, hvor vi gerne vil spise o.s.v. F.eks. havde vi vældig glæde af, at han altid lige forklarede tjenerne, at vi altså ikke skulle have helt stærk mad 🙂

Du kan læse mere om transport på Sri Lanka her.

Ruten til turen

Igen brugte vi meget rejseblogs og hjemmesider om Sri Lanka til at søge inspiration på. Vi arbejdede en tid på ruten, hvor chauffør bureauet også hjalp med at tilpasse turen. Jeg må sige, at de var meget tålmodige med os. Først spurgte vi dem til råds om vejret, hvor de frarådede os at bruge for meget tid sydpå, for det var monsun tid i juli. Så vi planlagde at starte på strandene østpå og så køre til højlandet. Men da vi så havde brugt lang tid på at planlægge det, ændrede vi hele turen og startede alligevel syd på. For der var så meget, vi gerne ville opleve der. Så vi endte simpelthen bare med at krydse fingre for, at vi ikke fik for meget regn. Og så pakkede vi nogle regnponcho’s (som vi aldrig fik brug for). Samtidig var vi også blevet enige om, at det var bedst først at opleve en hel masse, og så slappe af på de gode strande østpå til sidst. Og det fungerede så godt!

Du kan læse om vores rute her.

Overnatning

Da ruten nu var planlagt, gik vi i gang med at finde overnatninger. Vi havde hver især nogle ønsker til overnatningen, og nåede frem til, at vi gerne ville have køkken og pool så mange steder som muligt. Og vi ville ikke dele toilet og bad med andre. Køkkenet ville vi gerne have for at kunne lave noget “almindeligt” mad til børnene en gang i mellem, for at give dem en lidt mere hjemmevant følelse. Pool ville vi gerne have fordi især børnene elsker at bade, og synes, at det er indbegrebet af ferie. Vi ville gerne på en oplevelses/aktiv ferie, men det skulle kombineres med en badeferie. Det er bare noget nemmere at få en 4-årig og en 5-årig med på tur, når de starter dagen med at hoppe i poolen og også lige kan nå en tur, når vi kommer hjem igen. De 2 ønsker hang ret godt sammen med, at vi egentlig helst ville bo i lejligheder, hvor der var plads til os alle 6. For det bliver mere delt op, når man bor på 2 forskellige hotelværelser, i forhold til at være i en fælles lejlighed. Vi er heller ikke ret glade for at blive stoppet ind på et hotelværelse, hvor der ofte ikke er så meget plads til leg. Så vi går gerne efter, at der også er en stue.

Vi brugte 2 sider til at søge på. Airbnb og Villas.com, der er en datter side til Booking.com. Så du bestiller faktisk gennem Booking.com, men som navnet siger, har Villas.com boliger frem for hoteller. Villas.com er senere blevet nedlagt, og man finder i dag villaerne under Booking.comBooking.com

Reklamelink*

Vi valgte at bestille alle overnatninger hjemmefra. Rigtig mange skriver, at de bestiller hotel og chauffør undervejs. Og det ser ud til at være ganske nemt. Og formentlig også meget billigere, end at gøre det hjemmefra. Men vi ville gerne have alt planlagt af 2 grunde; 1) Så skulle vi ikke bruge tid på det undervejs på ferien. Vi ville gerne have mest muligt tid til at bade og spille spil med børnene. Og om aftenen ville vi slappe af og fordøje dagens indtryk, frem for at arbejde på næste dag. 2) Så kunne vi vise børnene på forhånd, hvad vi skulle. Så de følte sig trygge med, hvad der skulle ske.

Du kan her læse, hvad vi endte med at booke: Overnatninger på Sri Lanka; De 3 bedste, den værste og dem ind i mellem

Visum

Da vi havde bestilt den første overnatning, kunne vi også søge visum. Det var egentlig forholdsvis nemt. Desværre gik browseren ned, lige da jeg havde betalt. Så vi havde sluppet pengene, men fik aldrig et visum. Jeg mailede dem nogle gange, men fik aldrig kontakt til nogen. Men lige pludselig var pengene tilbagebetalt på vores konto. Så prøvede jeg igen, og der gik det glat. Så hvis man bare en ordentlig internet forbindelse, er der ingen problemer i at bestille visa til Sri Lanka online 🙂 Det kan du gøre her. Husk at dit pas skal gælde i 6 måneder efter rejsen.

Transportabelt WIFI med data til lokal pris

Vi har senere, på en rejse til Taiwan, fundet ud af, at man i mange lande kan leje en transportabel WIFI router, som man henter i lufthavnen, når man lander.

Det er så smart. Så kan man komme i kontakt med sin Airbnb-vært eller sin chauffør på en virkelig billig måde…eller bare følge lidt med i, hvad der sker derhjemme… Vi lejede den gennem dette link* (Reklamelink).

Læs om vores oplevelse her: 4G WIFI router: Lej en transportabel router med lokal data til din ferie

Vaccinationer

Vi skulle også have nogle vaccinationer. For den periode, som vi skulle afsted, anbefalede de forskellige hjemmesider for vaccinationer, at vi skulle have Difteri-stivkrampe, Hepatitis A og Tyfus. Vi valgte at give børnene en kombinations vaccination, så de både fik hepatitis A og B, så de er dækket i de næste 40 år. Tyfus kunne vi få som pille og som stik. Men pille skulle ikke være lige så effektiv, som injektionen. Og den holder ikke så længe. Så vi valgte injektionen. Desuden anbefaler man altid injektionen til børn, fordi de jo oftest ikke kan finde ud af at spise piller. Desværre faldt alle de vaccinationer sammen med diverse vaccinationer i børnevaccinationsprogrammet. Så børnene syntes, at der var mange nåle i foråret. Derfor indførte vi en meget streng regel, der sagde, at man SKAL have en is, hver gang man bliver vaccineret. Det føles lidt mærkeligt at købe en is til sine børn kl. 8.30 på vej til børnehaven. Og det er jo absolut ikke en pædagogisk regel. Men vi følte, at vi påførte børnene ubehag, på grund af vores valg af ferie. Og det måtte vi så opveje lidt for 🙂 .

Husk altid at tjekke de gældende anbefalinger for vaccinationer. Det kan du f.eks. gøre ved denne banner:

Reklamelink*

Men så var vi også ved at være klar til vores ferie! Som jeg har beskrevet undervejs, så er det utroligt at nemt at få opfyldt sine ønsker til en ferie på Sri Lanka. Det er både muligt at tage det hele som det kommer, planlægge det hele hjemmefra eller bruge et af de mange rejsebureauer der findes, som gerne vil være behjælpelige med at planlægge en familie ferie til Sri Lanka. Så I skal bare kaste jer ud i det. Det kan kun blive en god ferie!

Du kan læse om vores første møde med Sri Lanka her.

Vi var i Sri Lanka i juli 2016.

Hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer så skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

 

*Disclaimer
Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.

Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂

Derfor har vi en affiliate aftale med SaxoMomondo, Booking.com, Klook.com og Sikkervaccination.dk. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Det koster ikke dig ekstra.
Men på den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

 1. says: jens bohn

  Hej,
  Vedr. flyturen vil i stadig anbefale at have det første stop i forhold til børnene eller er det af mindre betydning?

  MVH
  Jens

  1. says: Henriette

   Hej Jens,
   Et direkte fly havde nok været det aller nemmeste. Men den besparelse vi fik på at have en mellemlanding i Europa, opvejede klart det besværlige i at mellemlande. Især fordi alle stadig var friske og spændte på turen. Det gik nu også nemt på hjemturen.

   Vi var rigtig glade for de fly, vi havde. En hurtig tur til Frankfurt (eller anden europæisk destination), hvor børnene syntes, at det var spændende at komme op i et fly. Og så en lang flyvetur, hvor vi alle kunne få ro på. Det virkede virkelig godt for os. Vi havde talt meget med børnene om, at vi skulle flyve langt, så det var de indstillet på. De fik nattøj på, så de fik en fornemmelse af, at det var nat. Og da de havde sovet, fik de fri tøjler til entertainment systemet, så de kunne underholde sig selv.
   Jeg tror, at det havde være markant mere stressende med et afbræk midt på turen.
   Jeg håber, at det svarer på dit spørgsmål. Ellers må du endelig spørge igen!

   Mvh
   Henriette

 2. says: Christina

  Hvor igennem bookede I jeres private chauffør?
  Du skriver, at det bestemt var til at betale – Kan du huske prisniveauet eller evt. linke til det?

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *