Kæmpe liggende Buddha’er i Dambulla Cave Temple

På vores tur fra Kandy til Habarana, stoppede vi i Dambulla Cave Templet. Det er et tempel bygget ind i huler i et bjerg. Inde i hulerne ligger der nogle overvældende store Buddha’er. Det er ikke til at forstå, hvordan man har kunne lave dem for 2100 år siden.

Efter at vi havde været i en Spice garden og lært om krydderier, kørte vi videre til Dambulla Cave Temple. Nogle kalder det også Dambulla Rock Temple Eller endda “The Golden Temple. Men det er altså det samme område, der snakkes om.

Buddha at the Golden Temple in Dambulla
Læg mærke til de 3 piger på vej op af trappen. Så kan du virkelig fornemme, hvor stor denne Buddha er.

Når du ankommer, bliver du først mødt af et tempel i gadeplan, med en KÆMPE guld Buddha. Det er virkelig overvældende stort og flot.
Man kan godt gå ind i templet i gadeplan. Men der gik vi nu ikke ind. Vi skulle videre op til templet i grotten.

Som ved alle templer, skulle vi piger være tækkeligt dækket. Det vil sige, at shorts/nederdele skulle i hvert fald gå ned over knæene og en t-shirt skulle have ærmer og ikke være nedringet. Men det havde vi glemt at tænke på. Så Cecillie og jeg fik samlet en sarong og et tæppe fra bilen til at tage om os, som nogle lidt anderledes lange nederdele.

Læs også: Råd om at rejse i Sri Lanka; om at rejse med børn, korrekt tøj i templer m.v.

Mange, mange trapper

Så skulle vi op mod templet. Der var mange trapper. Cecillie talte dem; 367 trin. Templet ligger nemlig i 110 m’s højde.

Til gengæld var der den flotteste udsigt undervejs op af de mange trapper.

Huske at medbringe noget vand. For der er ikke nogen butik på toppen. Og når man endelig er oppe, har man ikke så meget lyst til, lige at rende ned efter noget vand…

Aberne er også vilde med Buddha’erne på toppen – eller i hvert fald med turisterne der kæmper sig derop.

Men der var også mange aber. Rigtig mange aber. Og de var bestemt ikke bange for mennesker. En af dem ville have den vandflaske, som Dennis stod med. Den stillede sig foran ham og hvæsede. Det var først, da Dennis råbte tilbage af den, at den forsvandt. Det var lidt ubehageligt. Så vi fik pakket alt, der kunne være interessant for en abe, ned i en taske.

Oppe ved templet skulle man aflevere sine sko for 25 Rupees pr. person. (1 kr).

Man kan købe guider på toppen, hvis man vil

Vi kom til at blive overbevist om, at det var en god idé med en guide. Han kostede 500 Rupees (25 kr). Vi syntes nu ikke, at vi fik så meget information, for så stort et sted var det jo heller ikke. I virkeligheden var det nok også mest udtryk for, at vi efterhånden havde set mange templer sammen med guides. Så vi var ved at være lidt mættede og burde nok bare være gået rundt selv. For det er jo ikke en herregård at betale 25 kr for lidt ekstra god viden…

Grottetemplerne med de liggende Buddhaer

Templet er rigtig fint udefra. Bygningen er bygget ind i kæmpe klippe. Grotterne er hvidmalet udenpå og har en lille dam med åkander foran. Der er virkelig fint og indbydende.

Bygningen bestod af 5 grotte templer. I den første grotte lå der en kæmpe lang Buddha. Det er virkelig imponerende, at de har kunnet lave den for 2.100 år siden.

I de næste 3 grotter, som var lidt større, var der også nogle lignende Buddhaer og en masse små Buddhaer (kan man høre på min beskrivelse, at vi er ved at være lidt mættede af templer ☺). Men der skulle faktisk være hele 151 Buddha’er af forskellige størrelser. Og overalt er der væggene flot dekoreret.

I den sidste grotte var der også en stor liggende Buddha. Det interessante ved den var, at den var lavet i 1900-tallet. Og flere steder i denne grotte var loftet allerede begyndt at skalle af. Det var det ikke i grotterne, der var 2100 år gamle. Trist at vores teknikker er blevet så meget dårligere…

Læs også: På Sri Lanka kan du shoppe flotte ædelstene, billigt tøj og lækkert te

I virkeligheden burde man starte med det bagerste temple først, så man ser det mest faldefærdige først og bliver mere og mere imponeret på vej tilbage.

Det var et sjovt tempel at se, fordi det var lidt anderledes fra mange af de andre templer, der er i Sri Lanka.
Men vi brugte ikke mere end 30 min inde i selve templet. Så alt i alt var vi vel ved Golden Temple i en time.

Husk at købe billetter nede i gadeplan, før du begynder opstigningen. Da vi var der, var det gratis at komme ind. Men I dag koster det 1.500 LKR.

Vi var i Dambulla Cave Temple i Juli 2016

Før vi kom til Dambulla var vi i Kandyvores rundrejse på Sri Lanka.
Fra Dambulla kørte vi til Habarana.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *