En dag på Experimentarium, hvor der blev udforsket, lært og grinet

Stranden Experimentarium

Benjamin og jeg havde en fridag inden skolestart. Den tilbragte vi på Experimentarium. Det var en rigtig sjov dag. Han er 6 år og skulle til at starte i skole, så Experimentariet passede perfekt med hans interesse for at lære og opdage på en legende måde. Og jeg skal lige hilse og sige, at det også var sjovt og lærerigt for de voksne.

Jeg er vokset op i Nordsjælland og har selvfølgelig været på Experimentariet på diverse skoleudflugter. Jeg huskede det som sjovt. Men nu er det bygget om og udvidet, så jeg var spændt på, hvordan det var nu.
Det overgik langt mine minder fra barndommen. Benjamin og jeg fik virkelig grinet og prøvet nogle anderledes ting sammen.

1. sal – med konkurrencer, udfordringer for sanserne og sjov på stranden

Når du går ind på 1.sal bliver du mødt af et stort område hvor man skal shippe/flyve varer rundt i verden i form af bolde. Her brugte vi lang tid. Det er klart en af Benjamins favoritter.

Så prøvede vi sansetunnelen et par gange. Der kravler man op på et transportbånd og ind igennem et gardin. Og så er det ellers bare om at have sanserne åbne, for man ved ikke, hvad der sker derinde i mørket…

Pulstorvet Experimentariet / Experimentairum
Vi opretter vores team

Pulstorvet på 1. sal er også virkelig godt. Her opretter man sit team på en skærm, og så går man fra station til station og prøver forskellige ting. Hver gang du kommer til en ny station, skal du tjekke ind for dit team, så man kan konkurrere. Og man kan taste sin mailadresse, hvorefter man får tilsendt billeder fra hver station, man har været ved.

Experimentariet / Experimentairum
Det handler om puls – her om at holde den i ro

Som navnet “Pulstorvet” siger, handler det om at få pulsen op. F.eks. ved at hoppe højest, danse og ved at lege jorden er giftig. Især den sidstnævnte station havde vi det sjovt med, og måtte prøve nogle gange.

Læs også: Øresundsakvariet – et lærerigt og underholdende sted for hele familie

På 1. sal ligger også “Stranden”. Her var der masser at udforske for os om vand og strand. Også mindre børn vil kunne bruge lang tid her, for der er masser af ting til decideret leg – med vand. Og hvilket barn elsker ikke det.

Uret i Experimentariet / Experimentairum
Uret i Experimentarium

Lige ved siden af “Stranden” var også et kæmpe ur, der samtidig viser processen med at lave sodavand. For Experimentarium ligger jo i Tuborgs gamle tapperi haller. Det er en virkelig god måde, de viser historien på.

Tagterrassen – med læring gennem bevægelse og motion

Fangeleg Experimentariet / Experimentairum
Fangeleg på tagterrassen

Vi elskede tagterrassen. Her er der udendørs lege/lære-ting, der kobler motion med teknologi, musik og matematik. Favoritten var især den intelligente fangeleg, hvor man vælger sin farve på 6-8 pæle. Og hver gang en af pælene så lyser med din farve, skal du nå over og trykke på pælen, inden lyset går ud. Og så kæmper man ellers mod hinanden om at nå at trykke på flest pæle. Der fik vi godt nok en gang motion. Men samtidig var det virkelig sjovt.

På 2. sal lærte vi om lys og om at få gode ideer

Idéværkstedet i Experimentariet / Experimentairum
Instruktioner fra Idéværkstedet

På 2. sal brugte vi lang tid i lys labyrinten, som viser dig lys i en masse forskellige versioner, ved at variere ting som farve og skygge.  Vi var også inde i idéværkstedet, men det var lidt svært for Benjamin. Jeg ser nu også på deres hjemmeside, at det er fra 10 år, så det er jo ikke så mærkeligt. Vi gik til højre i Idéværkstedet. Man kunne også gå til venstre. Det så ud til at være et sted til fordybelse, hvor man kunne sidde og lave kreative ting med sine ideer.

Læs også: En gratis dag som turist i København

Restauranten i Experimentarium

Vi spiste i restauranten, der ligger inde i Experimentariet. Det var god mad. Men lidt dyrt syntes jeg.
Til gengæld er spiseområdet bygget op, så alle kan sidde der. Om man har madpakke med eller køber fra restauranten. Det syntes jeg var virkelig behageligt. Mange steder kan jeg godt føle, at man bliver gemt lidt af vejen i et kedelige rum, hvis man selv har mad med.
Men ikke her. Og det at alle sidder sammen, tænker jeg også gør, at de tjener lidt mere i restauranten. For så købte mange af “madpakke-folket” lige en sodavand til maden – nu, det var lige inde for rækkevidde.

Lige ved siden af restauranten går trappen mellem etagerne. Og det er ikke en lille trappe, der er gemt væk og blot brugbar. Det er et kunstværk i sig selv, i form af en gigantisk spiral trappe i kobber. Man kan ikke lade være med at blive fascineret af den.

Trappen i Experimentariet / Experimentairum
Den flotte trappe – med en masse spejlinger fra elevatoren

Vi nåede overhovedet ikke det hele igennem, på trods af, at vi var der i 5 timer. Men til sidst var vi trætte, og ville hellere stoppe, mens det stadig var sjovt. Vi havde en fantastisk dag. Og skal helt sikkert tilbage dertil igen!

Teambillede på pulstorvet Experimentariet / Experimentairum
Det glade team på Pulstorvet

 

Husk også at tjekke deres program, for de har også forskellige aktiviteter og demonstrationer af ting. Men vi havde alt for travlt med at udforske “udstillingen”, så vi nåede aldrig til aktiviteterne.

Læs også: Astrid Lindgren, elgsafari, smuk natur og billed bland-selv slik i Sverige

Opdatering efter endnu et besøg i Experimentariet:

Lillebror Mikkel havde hørt så meget godt om Benjamins og min tur til Experimentariet. Så vi tog afsted på endnu et tur, så han også kunne få lov at være med. Og denne gang fik vi også lokket farmor med.

Vi lavede selvfølgelig mange af de samme ting, som første gang. Men jeg vil gerne lige fremhæve et par andre “nye” ting, som vi også oplevede;

Sæbebobleshow, den interaktive biograf og byggepladsen

Vi var til et sæbebobleshow, med flotte bobler, kæmpe bobler og eksplosioner.
Det er sjovt at se, hvordan man kan arbejde og eksperimentere videre med en simpel ting som sæbebobler. Det er jo netop sådan noget, Experimentariet er gode til. Showet fangede især Mikkel, der nu er 6 år.

Vi var også inde i den interaktive biograf. Her er ingen sæder. Til gengæld skal du springe mellem træstammer i vandet, danse og meget andet for at hjælpe hovedpersonen i filmen. Hendes familie er nemlig blevet helt dovne, fordi de hele tiden sidder foran en skærm…Og det kunne jeg jo ikke lade være med at snakke videre om med børnene, da vi kom ud af biografen 😉

Vi var forbi byggepladsen på 2. sal. Eller forbi er måske så meget sagt. Vi flyttede nærmest ind. For det var sidst på eftermiddagen at vi kom her hen. Og nu var alle ved at være lidt trætte i hovederne efter alle de oplevelser. Så børnene kastede sig over dette legeområde og legede og legede, og fik dermed lidt ro i hovedet, mens vi andre fandt et sted at sidde og slappe af.

For Experimentariet er et virkelig sjovt sted. Men man bliver også “brugt” af at være der. Så især når du er der med børn, så husk at bruge tid på også at slappe af, frem for hele tiden at skulle se det næste. Og vid, at I ikke når det hele igennem på én dag. Men det giver jo bare god anledning til at komme tilbage 🙂

Vi har været i Experimentariet i august 2017 og 2018.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *