Øresundsakvariet – et lærerigt og underholdende sted for hele familien

Vi har været en tur i Øresundsakvariet i Helsingør. Det er ikke så stort. Til gengæld er der masser af aktiviteter, der gjorde, at vi syntes, at det var en spændende og lærerig oplevelse at bruge et par timer her.

Som det allerførste bliver man mødt af et langt åbent akvarium i børnehøjde, hvor man gerne må røre havdyrene. Det var en sjov oplevelse for børnene at få lov til at røre ved søanemoner, søstjerne og andet. Det er lidt sjovere, når man må pille ved tingene.

Så gik vi på påskeæggejagt, for der var gemt påskeæg i nogle af akvarierne. Det gik børnene meget op i, og vi kom måske nok til at kigge lidt mere efter æg, end at kigge ind i akvarierne.

Æggejagten blev afbrudt kl. 11, hvor der var fodring af dyrene i røre-akvariet. Vi fik et foredrag omkring hvilke dyr, der var i bassinet og hvad de spiste. Og børnene hørte virkelig efter, så da vi fik udleveret noget foder og jeg ville give det til et af dyrene, rettede Benjamin mig straks og sagde, at det var altså til søanemonerne. Vi morede os også over at se, hvordan søanemonerne spiste maden.

Rør ved levende havdyr i Øresundakvariet
Rør ved levende havdyr i Øresundsakvariet

Vi kom kl. 10.30. På det tidspunkt hang der en liste, hvor vi kunne skrive os op til en tur kl. 11.25, hvor man kunne komme hen og røre ved levende havdyr og en taskekrabbe. Kort tid efter at vi var kommet, var denne liste væk, så der bliver nok hurtigt optaget. Tjek deres hjemmeside for, hvilke aktiviteter de har.

Så kl. 11.25 blev vi kaldt ind i et andet rum. Her var et aflangt lille bad / akvarium, hvor en dyrepasser fortalte os en masse om bl.a. fladfisk og krabber. Og vi fik lov at røre ved alt, som der blev fortalt om. Det var virkelig spændende og informativt, og dyrepasseren var god til at fange børnenes opmærksomhed.

Klap den store taskekrabbe i Øresundsakvariet
Klap den store taskekrabbe i Øresundsakvariet

Bagefter var det tid til at blæksprutten skulle fodres. Igen fangede dyrepasseren Benjamin med sin fortælling. Han var meget optaget af det, og fortalte ivrigt om det bagefter. Vi andre skulle lige på toilettet, så da vi kom tilbage, var det ikke rigtigt til at få en plads, hvor man kunne se noget. Men vi var nu alligevel også enige om, at vi var ved at være mættet.

Øresundsakvariet er lidt lille i det, når man først kommer ind og kigger rundt. Men alle deres mange gode aktiviteter opvejer det så fint. For i virkeligheden er det jo begrænset hvor længe det er spændende at gå rundt og kigge ind i det ene akvarie efter det andet. Men når der så er personer, der fortæller indlevende om fiskene og havdyrene og man samtidig får lov til at røre og være med, så bliver det til en rigtig god og lærerig oplevelse. Vi kan høre på vores børns fortællinger bagefter, at de har fået meget ud af besøget. Så alt i alt, var det en rigtig god oplevelse.

Der er mange andre gode oplevelser i Nordsjælland. Læs om vores yndlingsoplevelser i Nordsjælland her.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *