Sallie’s Snackbar – besøg 1950’ernes USA uden at forlade Danmark

Sallies_Snackbar

Forleden dag var jeg en smuttur i USA. Jeg har nemlig på Sallie’s Snackbar, der ligger i Albertslund uden for København.
Så nej, jeg var jo i virkeligheden ikke i USA. Men restauranten er lavet fuldstændigt som en burgerbar i 1950’ernes USA. Så når du træder ind på Sallie’s Snackbar, føles det fuldstændigt som om, at du træder ind i en tidslomme og er kommet til USA.

Når man sidder der og spiser på en restaurant, der er som taget ud af Grease, 50’er musikken “twister” ud af højtalerne, og folk omkring dig drikker milkshakes og spiser onion rings og cheeseburgere. Så er det altså nemt at glemme, at man er i Danmark. Sallie’s Snackbar er virkelig succesfulde med at skabe den rette stemning.

Lidt historie om Sallie’s Snackbar

Da vi ankom til restauranten, startede tjeneren med at fortælle os historien om Sallie’s Snackbar. For man kommer ikke bare på Sallie’s Snackbar for at spise. Man kommer for at få en oplevelse!
Og Sallie’s Snackbar vil helt sikkert gerne give dig den fulde oplevelse. Derfor lægger tjeneren ud med at indføre dig i, hvilket et sted det er, du er i.

Sallies_Snackbar_jukebox
Sallie’s Snackbar har lige skaffet en en jukebox magen til den, der var på restauranten, da den åbnede.

Jeg kan dog ikke huske alt hvad tjeneren fortalte, så jeg har også lige været inde på deres hjemmeside og læse lidt op…

Sallie Zimmerhackel kom fra Denver, Colorado til Danmark i 1954. Her fandt hun hurtigt på at oprette et motel, som man kendte det fra USA, hvor man kan kør hen og holde foran sit værelse.
Sådan et motel skulle selvfølgelig også have en snackbar, og sådan én lavede Sallie også. Hun blev den første, der serverede cheeseburgere i Danmark.

Læs også: The Laundromat Café – en perfekt cafe for småbørne familier

Den dag i dag lyder menukortet som et, jeg forestiller mig, man ville kunne finde i 1950’erne i USA.

Maden på Sallie’s Snackbar

Der er egentlig en del forskellige retter på menukortet, som f.eks. steaks, ribs og caesar salat. Men vi gik direkte til sektionen med burgere…Nu var vi jo på en amerikansk burgerbar.
Der er en del burgere at vælge imellem; original, cheese, bacon, veggie, chicken o.s.v. Jeg valgte “All American – Mr. Henry’s Favorite Burger”.

Sallies_Snackbar_burger

Burgerne smager præcis som de skal – fyldt med smeltet ost og bacon. Og ret fede. Men skal en ægte amerikansk cheeseburger ikke også være sådan?

Hvis jeg skal sige en dårlig ting om Sallie’s Snackbar, så er det, at burgerne er for store. Når man er sådan et sted, hvor der er så mange sjove forskellige ting, så vil man jo gerne smage det hele – det ville jeg i hvert fald gerne. Men det kunne jeg overhovedet ikke.
Vi så at nabobordet, som tydeligvis var mere rutineret i at være der, bestilt en burger hver, og én portion pommes frites til deling.

Der er hjemmelavede gode lemonader og milk shakes, som jeg ikke smagte. Men de så gode ud. Deres sodavand kan købes i “almindelige” størrelse og så er der også én på menukortet, der hedder “US size”… på 75 cl.

Husk at bestille bord!

Vi bestilte bord online en uges tid før og fik en bekræftelse tilbage, hvor der stod, at vi ville have bordet i 2 timer. Det syntes vi var faktisk var lidt underholdende, for hvor mange kommer der lige en onsdag på en burgerbar, liggende ud til Roskildevej i Albertslund…
Men det var godt nok Sallie’s Snackbar, der fik det sidste grin der. For der var helt fuldt, selv på sådan en kedelig onsdag i januar.

Selvom der var mange mennesker, var der ikke larm. Der var masser af børnefamilier og snakken gik livligt. Men Sallie’s Snackbar har bare været virkelig gode til at have lydisoleret loft og afgrænsede små områder, så larmen ikke går gennem hele restauranten. Det var dejligt behageligt.

Jeg var der med nogle kollegaer, og ville så vise Sallie’s Snackbar til familien en anden dag. Men da jeg prøvede at bestille et bord en torsdag morgen, var beskeden, at der var fuldt optaget om aftenen. De er virkelig populære. Og det kan jeg godt forstå. For jeg elsker at opleve steder, som ikke blot et restaurationsbesøg. Men en OPLEVELSE 🙂

Lidt gode informationer om Sallie’s Snackbar

  • Deres adresse er: Roskildevej 251, 2620 Albertslund
  • Du kan booke bord her.
  • Jeg synes, at priserne er rimelige. De minder meget om café priser. Husk dog at være opmærksom på, at man bestiller burgeren for sig og så betaler man for tilbehør ved siden af.
  • Motellet ligger der også stadig, i forbindelse med Sallie’s Snackbar og skulle også stadig være som et amerikansk motel. Jeg har ikke været inde på værelserne. Kun parkeret uden foran dem. Så det kan man i hvert fald stadig. Du kan se motellet her: Wittrup Motel* (Reklamelink)

Jeg var på Sallie’s Snackbar i januar 2019.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

*Disclaimer
Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.
Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂
Derfor har vi en affiliate aftale med Booking.com. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Det koster ikke dig ekstra. Men på den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *