Godt at vide – rejsefakta til en god ferie på Cuba

Rejse_information_cuba

Cuba er et lidt anderledes land at rejse i, fordi man ikke bare kan gå ind i en tilfældig butik og købe det, man lige mangler. Vandet skal man virkelig holde sig fra at drikke. Og internet findes i princippet kun for turister.
Her fortæller vi om, hvordan vi gjorde ferien mest muligt gnidningsfri.

Drikkevand

Du må ikke drikke vandet fra hanerne.
Der er mange bakterier i. Vi boede på et tidspunkt hos en læge, der fortalte, at cubanere koger vandet i 20 minutter hvorefter de filtrerer det, for at kunne drikke det.

På de store resort siger de, at vandet er filtreret. Men jeg tør ikke stole på, at det også er kogt. Vi havde i hvert fald problemer med maven på det første resort vi var på, hvor vi drak med isterninger.
Vær opmærksom på, at de ofte putter vand i deres friskpresset juice på resorts’ne.

Valuta

De har 2 valutaer:
CUC, den konvertible valuta, som er til turister. Den følger dollaren.
CUC’en kan du f.eks. bruge i dollarbutikkerne. Det er supermarkeder, som rent faktisk har varer.

CUP er de lokales valuta. Du kan finde den aktuelle dagskurs på Google.
Den kan bruges i den almindelige supermarkeder. Som dog tit ikke havde ret mange varer på hylden. Vi var f.eks. inde i et supermarked, der havde et stort fint kølemontre. Men der var kun 3 slags pølser og en pakke frossen kød i.

Vi fik én gang tilbage i CUP, da vi betalte på en restaurant. Men det lykkedes os aldrig at bruge dem igen, for CUC er meget mere værd og dem vil de lokale meget gerne have fingre i. Så cubanerne ville ikke tage imod CUP’er fra os, som tydeligt var turister.

Internet

Der findes ikke internet så mange steder.
Men som turist kan man alligevel næsten altid komme til det.
Man køber et kort med en kode på, som gælder til 1 times internet. Vi har betalt alt mellem 1,5 og 3 CUC for en time. Selvom det er præcis samme kort alle steder.
Man kan sagtens logge af sit WIFI, før der er gået en time, og så fortsætte med at bruge det senere et andet sted. Og alle i familien kan bruge det samme kort. Det er ikke bundet til én opkobling.

Alle de store hoteller, som vi var på, havde internet. Og vi oplevede også, at der var WIFI, når vi sad i byernes centrale park.

Vi læste i guidebogen, at det kun er turister, der må bruge internettet- Så man kan blive bedt om at vise pas, når man vil købe adgang. Men det oplevede vi nu aldrig…mon det var fordi, vi ligende turister meget…

Solcreme

Vi anbefaler klart at starte ud med en faktor 60. Solen er meget stærk. Det kan købes på de store hoteller. Men vi anbefaler at have med hjemmefra. Især hvis I rejser rundt på egen hånd og bor på Casa Particulars, så I ikke kommer i nærheden af de større hoteller.

Hygiejne sager

Tag alt med hjemmefra af solcreme, bleer, shampoo, barberskum, bind, tamponer, toiletpapir o.s.v.
Man kan nemlig ikke regne med at kunne få fat på det i de almindelige supermarkeder.
Hvis du alligevel mangler noget kan turister dog købe sådanne ting på de store hoteller/resorts

Hvis du ved, at din mave er den mindste smule sart, anbefaler vi klart at spise nogle mavepiller hjemmefra. For du kommer meget nemt i nærheden af dårligt vand. Og vi fik endda også dårligt mad på et tidspunkt. Så vi var også glade for, at vi havde sådan nogle mave-stop piller med.

Strømstik

Som med så meget andet i Cuba, så var stikkene forskellige alt efter, hvor vi var. Nogle steder kunne vi bruge vores egne stik. Andre steder skulle vi bruge en adapter, fordi stikkene var amerikanske.

Klima

Vi havde regn hver eftermiddag, da vi rejste i juli måned. Men vi planlagde blot dagen, så vi oplevede ting om formiddagen. Og når det så var rigtig varmt sidst på eftermiddagen, var det faktisk helt rart, at der kom en skylle og rensede lidt ud. Og bagefter var det fint vejr igen til at gå ud og spise aftensmad.

Lommetyve

Vi hørte meget om lommetyve, inden vi rejste til Cuba.
Men vi oplevede aldrig noget – lige på nær en dag i en bus, hvor en fyr prøvede at imponere nogle piger ved, hvor god han var til at stjæle fra dem, uden at de opdagede…han gav dem altid tingene tilbage (mens vi så på…). Men han var tydeligvis ret rutineret!

Vi var på Cuba i juli 2017.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *