Planlægning af en rejse til Taiwan med børn

Taiwan_Planlaegning_2
Mig: “Vi rejser til Taiwan”
Den anden person: “Thailand, det er godt nok også blevet et populært sted”
Mig: “Nej, ikke Thailand, men TaiWAN”. Du ved Made in Taiwan
Den anden person (lidt mindre entusiastisk): “Nå…Hvorfor det?” eller “Hvad laver man i Taiwan” eller “Der har jeg aldrig tænkt på at tage til”.
Den samtale har jeg haft utallige gange på det sidst, når jeg har fortalt folk om, hvor vi skal hen. Taiwan er åbenbart ikke et sted, som særligt mange tænker på at rejse til.
Og det er synd, for det ser vildt fedt ud! Med anderledes, spændende kultur og masser af flot natur. Vi glæder os virkelig meget!
Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

I dette indlæg gennemgår jeg følgende emner:

  • Hvorfor har vi valgt en ferie til Taiwan
  • 4 gode rejseblogs om Taiwan
  • Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Taiwan
  • Vores rute på vores rundrejse i Taiwan
  • Fly til Taiwan
  • Transport i Taiwan
  • Visum til Taiwan
  • Hvilke vaccinationer man skal bruge til Taiwan
  • Ting vi pakker og apps vi downloader til vores rejse til Taiwan

Hvorfor har vi valgt en ferie til Taiwan?

Tjo, som så mange gange før, så er det ret tilfældigt, at vi er endt med at vælge Taiwan.

Vi sad en aften og snakkede om, hvor vi gerne ville hen. Cecillie ville gerne til Kina. Der har både Dennis og jeg været for ikke alt for længe siden. Og vi ville egentlig gerne se noget nyt.

Så kiggede vi hen over verdenskortet, og blikket fæstende sig ved Taiwan. Det måtte da have noget af den kinesiske kultur Cecillie gerne ville opleve. Og samtidig også være noget andet, end “kun” Kina.

4 gode rejseblogs om Taiwan

Så jeg gik straks i gang med google, og fandt hurtigt ud af, at det ikke var en ret populært rejsedestination, på den måde, at der ikke var ret meget information om det. Til gengæld skrev dem, der rent faktisk havde været i Taiwan, at det er et helt fantastisk rejse land.

Jeg plejer altid at starte med at få inspiration fra rejsebureauernes rundrejser. Men der kunne jeg næsten ikke finde noget. Jeg var også på biblioteket og prøve at låne bøger om Taiwan. Men sådan nogle havde de ikke i Hvidovre. Så de måtte bestilles hjem.

Heldigvis findes der jo mange gode rejsebloggere. Det nærliggende var selvfølgelig at kigge på dem, jeg allerede følger og synes godt om. Her fandt jeg noget god information om hovedstaden Taipei, hos 2 af mine yndlingsblogs:

1) Ontrip

2) A world to explore

Og da jeg så begyndte at google på engelsk, ramte jeg ned i en helt fantastisk rejseblog. Det er en canadisk fyr, Nick, der har giftet sig med en pige fra Taiwan. De bor i Taiwan og han skriver især om at rejse med børn i Taiwan. Det var jo helt perfekt til vores planlægning!
Og for at gøre det endnu bedre, så var han virkelig sød til at svare på mine mails og give mig gode ideer til vores rejse. Han ser jo også Taiwan med en udlændings briller og kan svare på ting som, om man som europæer kan køre bil i Taiwan o.s.v. Så jeg kan virkelig anbefale hans blog:

3) Nick Kembel

Nu tænker du jo nok “jamen hun skrev da 4 rejseblogs, og her er kun nævnt 3″…Det er jo selvfølgelig, fordi du også skal blive her på vores side og læse videre. Når vi har været på turen, skal jeg nok skrive en hel masse om Taiwan. Det kommer du til at kunne læse her:

4) En familie der rejser om Taiwan

Og ja, selvom vi er fans af rejseblogs, så køber vi jo også altid den gode gammeldags guidebog. Den kan vi altså stadig godt lide at bladre i, mens rejsen bliver planlagt. Og vi bruger den som regel en del på rejsen, til at læse lidt nærmere om landet, kulturen og stederne vi skal se. Vi har købt Lonely Planet* (Reklamelink), som vi altid gør.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Taiwan

Taiwan er heldigvis sådan et land, der har rimelig godt vejr hele året. Så alt efter hvad du vil, kan du altid rejse til Taiwan. Sommeren er varm, men luftfugtigheden skulle også være høj. Vinteren er stadig varm i forhold til danske forhold, så f.eks. en storbytur til Taipei ville være oplagt om vinteren.

Vejret i Taipei, i det nordlige Taiwan:

Fra Mitrejsevejr.dk

Vejret i Kaohsiung, i det sydlige Taiwan:

Fra Mitrejsevejr.dk

Vores rute på vores rundrejse i Taiwan

Der er rigtig MANGE spændende ting at se i Taiwans hovedstad Taipei og der er også mange interessante ting i dagsturs-afstand fra Taipei. Så jeg vil næsten vove den påstand, at vi sagtens bare kunne være blevet i det område.
Men der er mange flotte nationalparker på både vest- og østkysten. Og der er også en del kultur, når man kommer ud fra storbyen og ud på landet. Så vi ville gerne rejse lidt rundt i landet.

Vi vil selvfølgelig også gerne have noget bade-tid. Det er jo en familieferie, vi skal have i Taiwan.
Men da vi rejser i april måned, kan vi “kun” forvente 17-24 grader i Taipei området oppe nordpå. Det er alt for koldt for taiwanere (og nok også os) til at gå i vandet, så vi er blevet advaret om, at hoteller med pools måske slet ikke har åbnet dem endnu for sæsonen. Og vandet på strandene vil være for voldsomt, med meget strøm, til at bade i.
Heldigvis ser det meget bedre ud sydpå. Her er der 20-29 grader. Og masser af hoteller med åbne pools og lækre strande.

Læs også: At have børn med på en længere rundrejse

Så vi vil gerne nå at se en masse ting i Taipei, en masse af den smukke natur, og så vil vi også nå ned sydpå og slutte med nogle børne-bade-pool dage, som vi altid plejer at gøre på vores road trips.

Derfor er vores rute blevet planlagt både ud fra seværdigheder og vejret. Vi er afsted i 12 dage, men 2 af dagene går jo med transport. Ruten ser således ud:

Taipei Det er Taiwans hovedstad, og byen ser ud til at være fuld af mange, gode oplevelser, så i virkeligheden er de 2 dage vi har der, nok alt for kort…

Jiufen Det er en gammel japansk guldgraver by, hvor vi skal se byen og guldgraver-området uden for byen

Taroko Gorge Det kaldes for Taiwans Grand Canyon, og skulle være en af Taiwans mange smukke og spektakulære nationalparker

Guanshan Et landligt område fuld af rismarker, som vi vil ud og cykle i.

Kenting Nu er vi nede sydpå, hvor der er dejligt varmt, så her skal vi vist mest bare bade…

Kaohsiung Det er Taiwans næststørste by. Vi tager faktisk dertil, fordi det er starten på vores hjemrejse. Men vi håber at nå at se lidt af byen, før vi stiger på et højhastighedstog tilbage til Taipei.

Vi har desværre måtte fravælge at opleve vestkysten, for det har vi ikke tid til. Der ville jeg ellers meget gerne have set Alishan, som er i top 3 over Taiwans nationalparker, og hvor kirsebærtræerne måske endda stadig kunne være i blomst, mens vi er i Taiwan.

Jeg ville også rigtig gerne have været ved Laomei Algal Reef ved Taipei, som skulle være en helt specielt, eventyr-agtigt kyststrækning.

Men man kan jo ikke nå det hele. Så det må blive næste gang i kommer til Taiwan.

Fly til Taiwan

Vi kiggede længe på ét bestemt fly. Men så opdagede vi, at vi, ved at rejse 7 timer tidligere, kunne spare 3.000 kr pr. person. Det ville vi gerne! Det kan godt betale sig at kigge lidt nærmere på de forskellige muligheder.

Men vi er så endt med at have en mellemlanding i Beijing på 10 timer. Vi kunne ikke finde en tur uden mellemlandinger, men der var selvfølgelig fly med kortere mellemlanding.

Læs også: Gode råd til at flyve med børn

Men Kina har et 72 timers visum, så hvis man har lyst, kan man jo godt spekulere i en lang mellemlanding, og lige se Muren eller andet i f.eks. Beijing.
Vi skal dog være der om natten, og vil derfor ikke ud og se noget. Heldigvis viste det sig, at Air China, som vi flyver med, giver en gratis overnatning ved en lang mellemlanding. Så vi har fået en voucher på både hotel og shuttlebus til hotellet. Men det bliver lidt spændende, hvor lang tid det tager, at komme ud af lufthavnen og dermed hvor mange timers søvn, det kan blive til.

Opdatering d. 25/12-20: Du kan læse om vores mellemlanding i Beijing: Review af Air China og af at sove i Beijing airport vs at tage på airport hotel

Vi har altid været glade for at bruge Momondo* (reklamelink), til det finde vores flybilletter med.


Reklamelink*

Husk i øvrigt altid at bestille børnemad til dine børn på flyet. Det får man som regel ikke automatisk. Jeg måtte sende en mail til AirChinas kundeservice for at bestille det. For det kunne jeg ikke finde ud af på andre måde. Men det gik fint med mailen.

Transport i Taiwan

Transport i Taiwan skulle være meget nemt. Byerne er godt forbundet med toge. Det skulle være nemt at køre med scootere og på trods af, at det er et asiatisk land, skulle det være overskueligt at køre bil der også. Dog har vi fået frarådet at køre bil i Taipei. Men de har så til gengæld et rigtig godt metro system.

Scooter og metro: Vi synes ikke, at det er så børnevenligt at køre på scooter, så det har vi fravalgt. Men ellers skal vi bruge lidt af det hele. I Taipei forventer vi at bruge metroen. Og da vi skal derfra, har vi bestilt en chauffør.

Almindeligt tog: Senere tager vi videre med et “almindeligt” tog. Vi kunne booke billetter hjemmefra på dette link. Billetterne bliver frigivet 14 dage før. Weekendbilletter bliver frigivet om fredagen, 14 dage før.
Opdatering d. 25/12-20: Det første link som vi brugte virker ikke i øjeblikket. Jeg tror måske, at dette kan bruges i stedet.

Højhastighedstog: Vi skal også med et højhastighedstog. Der kunne vi booke billetterne 28 dage før, de skulle bruges. De kan bookes på dette link.

Billeje: Vi har lejet bil på et stykke af vores rundrejse. Vi elsker road trips, hvor vi kan køre hen og se lige netop det, vi har lyst til. I stedet for at sidde i et tog, der kører en bestemt rute.

Læs også: Sådan får du en god kør selv ferie med børn

Vi har lejet den gennem Rentalcars. Vi kiggede også på Hertz, fordi vi ville prøve at bruge vores bonuspoint. Men de havde ikke nogen biler i Hualien. Det er vist for lille en by. Men Rentalcars kunne heldigvis hjælpe os.

Husk! At du skal have et kreditkort med i førerens navn. Og du skal have pinkoden til det. Det er oftest ikke nok at kunne underskrive på det. Men vigtigst af alt, så husk, at visa/dankort er debit kort. Derfor bliver det stort set aldrig godtaget, ved biludlejning. Så du skal have et rigtigt kreditkort med.

Internationalt kørekort: HUSK at du skal have et internationalt kørekort, hvis du skal køre bil i Taiwan. Vi har fået lavet det i borgerservice, og det kostede 25 kr + et pasfoto.

Airbnb og hoteller i Taiwan

Som vi stort set altid gør, har vi booket alle vores overnatninger i Taiwan gennem Airbnb og Booking.com* (reklamelink). Men vi har faktisk kun booket ét sted gennem Airbnb denne gang.

Vi har brugt Booking.com* (reklamelink) så meget, både fordi de også har lejligheder i Airbnb stil.
Men samtidig også fordi rigtig mange lejligheder så meget små / kompakte ud. Så faktisk syntes vi oftest, at hotellerne så bedre ud. Selvom vi så ikke har fordelen af at have et køkken. Men børnene bliver jo også større og er blevet mere vante med at spise på restauranter hele tiden.



Booking.com

Reklamelink*

Desuden er der den lille ting, at tingene virker til at være sjovt anderledes i Taiwan, også på hotelområdet. Tit skiller hotellerne sig ud fra hinanden ved at lave temaer. Så vi er f.eks. endt med at booke et værelse, hvor der inde på værelse er en klatrevæg og en rutsjebane… Andre hoteller er bygget som et slot eller med Hello Kitty tema.

Angående Taipei, fik vi den anbefaling, at det er ligegyldigt, hvor du booker et overnatningssted i byen. Bare det ligger tæt på en metrostationen. For turistattraktionerne ligger lidt spredt rundt i byen. Og metroen skulle, som tidligere nævnt, virke super godt.

Visum til Taiwan

Som dansk statsborger kan du rejse visumfrit i 90 dage til Taiwan. Dog skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder fra din indrejsedato. Og du skal have en billet til at rejse ud af Taiwan igen inden for de 90 dage.

Vi anbefaler altid, at du tjekker for de nyeste regler, f.eks. hos udenrigsministeriet.

Hvilke vaccinationer skal man bruge

Ligegyldigt din rejselængde, skal du have vaccinationerne mod Herpatites A og difteri/stivkrampe. Tjek altid for nye anbefalinger* (reklamelink), samt hvis du skal rejse længere tid end en uge, da der så anbefales flere vaccinationer.

Da vi fik alle vaccinationerne i forbindelse med vores rejse til Sri Lanka, valgte vi at bruge et vaccinationscenter i stedet for vores egen læge. Det gjorde vi, fordi børnene absolut ikke syntes at det var sjovt at skulle stikkes mange gange. Og vi tænkte, at det var bedre, at de blev sure på nogle fremmede mennesker, end at de forbandt vores læge med at skulle stikkes.

Sikkervaccination.dkReklamelink*

Desuden indførte vi den “meget strenge” regel, at hver gang man bliver stukket, skal man også have en is… Man skal jo huske, at en ferie, skal være noget sjovt at se frem til 🙂

Ting vi pakker og apps vi downloader til vores rejse til Taiwan

Taiwan er jo et meget civiliseret og rigt land. Derfor forventer vi at kunne købe det meste, hvis vi skulle have misset noget i pakningen. Så vi pakker ikke så meget specielt til Taiwan. De eneste få ting er:

  • Selepude: Da vi skal leje bil, skal vi også bruge en selepude til børnene. Der har de en virkelig smart rygsæk, som samtidig er en godkendt selepude. Dem er vi så glade for. De fungerer både som børnenes håndbagage i flyet og som selepude i bilen. Puden/tasken hedder en Boost aPak* (Reklamelink).
  • Lommelygter: I Taroko Gorge er der nogle lange tunneler, som kan være mørke. Vi har selvfølgelig vores telefoner, men børnene synes at det er en fest, når de kan løbe rundt med lommelygter.
  • Regnslag: Vi risikerer regn, når vi rejser i foråret.
  • Midler mod søsyge og køresyge. Vi overvejer at tage ud og sejle for at se delfiner. Og vandet vil formentlig være ret “aktivit”. Derfor tager vi nogle søsyge tabletter med. Det kan vi helt sikkert også få i Taiwan, men det føles mere trygt at købe medicin til børnene, når man er sikker på at kunne forstå apotekeren. Vi har haft god brug af Sea-band armbånd* (reklamelink) mod køresyge til Benjamin. Så det tager vi helt sikkert også med i håbet om, at det kan tage evt. søsyge.
  • Snacks: Vi tager lidt “hjemmevante” snacks, som f.eks. kiks og figenstænger med. Det giver børnene lidt overskud i alt det nye og ukendte, at de trygt kan spise noget, de kender, mens de lige finder fodfæste dette nye sted.
  • Google Oversæt: Så har vi downloaded Google Translate. For det er langt fra alle Taiwanesere, der kan engelsk. Og vi kan altså ikke mandarin.

Vi skal til Taiwan i april 2019 og børnene er 6 og 8 år.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.

Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *