Kotor – flot middelalderby og smuk sejltur i Kotorbugt

Kroatien_Kotor_udsigt_1

Kotor i Montenegro er en virkelig fin middelalderby med en hyggelig bugt lige ved byen.
Vi boede med den fineste udsigt ud over bugten. Og vi sejlede i en “u-båd” på bugten, hvor vi (forgæves) spejdede efter fisk. 

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

Jeg havde hørt, at Kotor skulle være en virkelig fin gammel middelalderby. Og det kunne jeg da ikke helt lade gå forbi min næse, når nu vi var i Dubrovnik området.
Børnene og jeg havde et par dage alene i på ferien, så jeg tænkte, at det var oplagt at tage til Kotor, mens vi var alene (vel vidende, at børnene absolut ikke kan se det sjove i at vade rundt i en by og se på gamle bygninger…).
Men jeg havde også læst om at de havde én af de der turist “u-både”, hvor man kan se under vandet gennem ruder i bunden af skibet. Det syntes de lød noget sjovere.

Læs også: Vandland og Dinopark på endagstur fra Dubrovnik, i Trebinje, Bosnien

Vi skulle køre 1,5 timer for at komme til Kotor. Men desværre var der også kø ved denne grænse. Så det tog yderligere 1,5 time. Det blev til en ret lang køretur.
Børnene var heldigvis vildt seje til at køre så meget. Mikkel sov i køen ved grænsen, og de talte lygtepæle på meget af vejen.

Kotor middelalderby

Da vi nåede frem til Kotor, var der en legeplads lige ved siden parkeringspladsen (det havde jeg set hjemmefra). På legepladsen var der også et par hoppeborge med rutsjebaner. Det kostede 1 EUR for 10 minutter. Det er de bedste 2 EUR jeg længe har givet. Drengene trængte virkelig til at løbe og hoppe. Og da der ikke var andre, fik de lov til at blive ved, til jeg sagde stop.

Kroatien_Kotor_legeplads

Så var vi lidt mere ovenpå efter køreturen, og gik ind i Kotor by for at spise frokost.

Kroatien_Kotor_1

Vi tog den første den bedste restaurant, som godt nok var midt på en turistet plads. Til gengæld havde de sådan en ordning med at sprøjte vand ud over gæsterne under parasollerne. Det havde vi brug for. For det var godt nok varmt.
Og selvom det var et turist-fælde-agtigt sted, så var den virkelig hyggeligt at sidde på pladsen og kigge. 

Kroatien_Kotor_7

Bagefter gik vi lidt rundt og så på byen.
Børnene gad bestemt ikke. Så jeg må indrømme, at jeg snød dem lidt og sagde, at vi skulle finde et supermarked…hvad man ikke gør, for lige at få lov til at kigge sig omkring.

Vi skulle rigtig nok finde et supermarked, men jeg havde en ret klar idé om, at vi nok ikke fandt et supermarked inde i en turistet gammel middelalderby. Og det fik jeg ret i. Men jeg fik set lidt af den virkelig hyggelige by, mens vi gik rundt.

Kroatien_Kotor_4
Kroatien_Kotor_6
Kroatien_Kotor_2
Kroatien_Kotor_5

Der må jeg vist tilbage en dag – med et selskab, der er lidt mere interesseret i middelalderbyer og måske også uden sommerheden.

Desuden skulle vi også nå over til vores overnatning i ordentlig tid…for der var finale i VM. Og den blev vi jo nødt til at se, når vi nu (nærmest) var i Kroatien.

Sejltur på Kotorbugt i en “U-båd”

Næste morgen ville vi ud og sejle.

Kotorbugt er virkelig fin med små byer med masser af liv hele vejen rundt. Omgivet af bjerge. Der er en virkelig fin stemning, når man sejler rundt der.

Læs også: I Ston kan du se hvordan salt bliver produceret samt en lang, flot bymur

Som sagt havde jeg fundet sådan en turistbåd, der er bygget så den ligner en ubåd ovenpå. Og så er der sat vinduer under vandhøje, så man kan se hvad der er i vandet.

Kroatien_Kotor_ubåd_1

Man sejlede i 40 minutter og lå stille i 20 minutter, for du kan ikke rigtig se noget ud af vinduerne, når du sejler. Så er vandet for “forstyrret”.

Jeg nød virkelig sejlturen. Der var så fint. Og det var hyggeligt, at se livet inde på land, når vi sejlede forbi.

Kroatien_Kotor_kotorbugt_5
Kroatien_Kotor_kotorbugt_1

Der er ikke rigtig strande ned til bugten, så folk bruger, hvad de kan finde af lille sted, hvor de kan bade.

Kroatien_Kotor_kotorbugt_3
Kroatien_Kotor_kotorbugt_2

Kaptajnen var absolut vant til at sejle med børn. Så drengene fik lov til at være med til at styre båden.

Men det var noget af en skuffelse, da vi skulle ligge stille og spejde efter fisk i vandet. Vandet var så grumset, at vi stort set ikke så noget.

Kroatien_Kotor_ubåd_2

Mikkel så et par fisk og var meget stolt af, at han også så en vandmand. Jeg så nogle muslingeskaller, der stod op. Benjamin så kun én fisk. Så vi var ikke helt tilfredse med turen.
Selve sejlturen var fin. Men det der spejden efter fisk, det kunne vi godt have undværet. Derfor må da du gerne få linket til dem, hvis du skulle være blevet interesseret: Semi-submarine tour

Vores overnatning i Kotor

Vi boede lidt uden for Kotor hos Apartments Nikčević*. Vi havde nemlig brug for en parkeringsplads til bilen. Og så havde jeg prioriteret, at der skulle være en pool.

Vi boede i en fin lille lejlighed, der også havde et lille køkken. Men de 2 bedste ting var poolen og udsigten fra altanen…der kunne jeg sidde i timevis.

Kroatien_Kotor_udsigt_2

Da vi kom frem løb vi ned i supermarkedet og købte ind til nogle sandwiches til aftensmad. Vi var ved at have travlt, for der var VM finale.

Børnene tilbragte eftermiddagen i poolen, med en tablet stående på en liggestol, så de kunne se VM finalen, mens de legede i poolen.
Den var det andet par på hotellet helt med. Manden stod afkølet i poolen med en drink og se fodbold, mens hans kone og jeg kunne snakke.

Kroatien_Kotor_overnatning

Poolen var ikke ret stor – faktisk ret lille. Men den passede lige til børnene. For de kunne bunde i den, så de dykkede løs. Og følte sig helt trygge (og det gjorde jeg også).

Vi havde desværre ikke så lang tid i Kotor, men vi nåede så absolut at blive overbeviste om, hvor flot og hyggeligt der er.

Hvis vi havde haft længere tid, skulle vi også have været oppe på bymuren og set den flotte udsigt, der må være deroppefra. Men det må blive næste gang.

Jeg overvejede også rigtig meget, om vi skulle bo på denne gård i stedet: The Old Mill on Lustica Farm Stay. For der ser så hyggeligt ud. Og der var da aktiviteter for børnene også. Men jeg fravalgte den, fordi den ligger på den anden side af Kotor, hvilket ville have givet en endnu længere køretur den første dag. Så måske næste gang 🙂

Reklamelink*

 

Før vi var i Kotor, var vi i et badeland i Trebinje på vores rundrejse i Kroatien.

Vi var i Kotor i juli 2018, og børnene var 6 og 7 år.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Pinterest. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *