Hundested havn – hyggeligt og sjovt for både voksne og børn

Hundested_havn_klap_en_fisk

Forleden var vi i Hundested, for at se Knud Rasmussens Hus.
Når vi nu var kørt helt til Hundested, ville vi da også se, hvad Hundested ellers har at byde på. Vi valgte at køre hen til Hundested havn.
Der var godt nok hyggeligt. Og fyldt med aktiviteter til børnene som “klap en fisk” og en fantastisk legeplads. Her er også en sandskulptur festival.
Vi endte med at være der i flere i timer, selve om vi egentlig bare havde troet, at vi lige skulle have noget hurtigt mad.

Hundested_havn

Da vi kom ned på Hundested havn, var der fyldt med mennesker, selvom det var søndag eftermiddag. Jazz musikken strømmede ud af en af restauranterne, og der var en virkelig hyggelig stemning, når vi gik rundt.
Der er flere restauranter på Hundested havn. Og bagved er der en del kunsthåndværk butikker.

Læs også: Knud Rasmussens Hus i Hundested – en lille bid af Grønland

Vi lagde ud med at spise lidt fish & chips. Her var også en virkelig flot mini golf bane. Men det syntes vi alligevel ville tage for lang tid. Så vi gik videre til legepladsen.

Legepladsen ved Hundested havn

Hundested_havn_legeplads

Jeg elsker, at man er begyndt at lave fantasifulde legepladser, der passer til stedet. Frem for de sædvanlige klatretårne med tilhørende rutsjebane.
Her på Hundested havn, var der bl.a. lavet en åleruse i børnestørrelse. Altså sådan en fiske-ruse, som børnene kunne klatre ind og blive fanget i. Og klatrestativet er en kæmpe hummer.

Oplevelsesplatformen “Klap en fisk”

Hundested_havn_klap_en_fisk_4

Længere nede af havnen er der en 75 m2 flydende platform, hvor der er 2 bassiner, som skulle blive fyldt op med fisk hver dag af de lokale fiskere. Dem brugte vi nu ikke så meget tid på at studere. Vores børn var meget mere interesseret i krabbefiskeriet. Man kunne låne udstyr til at fiske krabber med, men desværre kom vi lidt for sent til det. Så vi fulgte med i, når andre havde fanget nok krabber, til at kunne sætte dem på “krabbe væddeløbsbanen” og se, hvem der først kom tilbage i havet. Det var ret underholdende.

Hundested_havn_klap_en_fisk_2
Og der var masser af krabber. Vist fordi de lokale fiskere også henter krabber ind til platformen.

Læs også: Øresundsakvariet – et lærerigt og underholdende sted for hele familien

Det er virkelig et godt og lærerigt sted, de har lavet her på Hundested havn. Da vi var der i juni måned, var det pensionister, der bemandede platformen. Men de fortalte, at der i juli er biologistuderende på hverdage og lørdage.

Platformen er døgnåben fra påske til slut oktober. Men du skal selv have fiskestænger/net og spande med udenfor bemandings tidspunkterne.

Du kan læse lidt mere om det her.

Hundested Sandskulpturfestival

Hundested_havn_Sandskulptur_2

Vi var også henne og se sandskulpturfestivallen.
Jeg havde regnet med, at børnene ville synes, at det var vildt fascinerende. Men jeg må indrømme, at det ikke fangede dem. I hvert fald ikke de store, flotte skulpturer, som Dennis og jeg ellers var ret imponerede over. Men det kom åbenbart ikke bag på arrangørerne. For der var lavet en fin legeplads (selvfølgelig en stor sandkasse…), hvor børnene kunne være, mens vi voksne gik rundt og kiggede på skulpturerne.
Det er altså imponerende, hvad man kan lave i sand…

Men der var også lavet ting til børnene. Inde i en lagerhal var der lavet sandskulpturer, der vist var under temaet “gæt en børnesang. Vi fandt ud af de fleste, men ikke allesammen…
Derinde var der også et bord, hvor man kunne lave sandbilleder på glasset. Det syntes børnene var ret sjovt.

Hundested_havn_Sandskulptur_1

Det var en fin udstilling. Men jeg må indrømme, at jeg syntes, at det var lige dyrt nok, i forhold til, hvad vi fik ud af det og hvad vi brugte af tid der. Det koster 50 kr. per voksen og 20 kr. for børn på 4-12 år.

Du kan læse om sandskulpturfestivalen her

Vi havde nogle virkelig hyggelige og sjove timer på Hundested Havn. Og havde det ikke blæst så meget, så havde vi også været ovre på badestrande, som ligger mellem Knud Rasmussens Hus og Hundested havn. Den så også ret lækker ud.

Vi var på Hundested havn i juni 2019 og børnene var 7 og 8 år.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *