Søde babyelefanter i elefantbørnehjemmet Pinnawala Elephant Orphanage

Vi skulle køre fra Trincomalee, på tværs af Sri Lanka, til Negombo. Vi regnede med, at turen ville tage mindst 6 timer. Så vi ville gerne lave et stop undervejs, så turen ikke skulle føles alt for lang. Derfor stoppede vi ved Pinnawala Elephant Orphanage. Det er et elefantbørnehjem, hvor man opfostre forladte babyelefanter, der ellers ikke ville kunne klare sig i naturen.

De vilde elefanter har haft svære tider på Sri Lanka. Bl.a. på grund af den tidligere konflikt i landet, hvor der lå landminder, som dræbte en del elefanter. I starten af 1990’erne mener man, at bestanden var nede på omkring 2000 elefanter. I 2011 talte man 5.879 elefanter. Så bestanden er bestemt på vej i den rigtige retning.
Det er bl.a. fordi man arbejder for den srilankanske elefants bevarelses. F.eks. på steder som elefantbørnehjemmet Pinnawala Elephant Orphanage. 

Pinnawala_Elephant_Orphanage_5

Elefantunger er meget afhængige af deres mor i deres første leveår. Så skulle der ske moderen noget, så hun forlader ungen. Eller hvis hun er død. Så kan ungen ikke overleve. Derfor kan forladte elefantunger tages til et elefantbørnehjem som dette.
Også skadede og syge elefanter tages ind på børnehjemmet.

Læs også: I Habarana sov vi i mudderhytte på elefantlorte, oplevede landsbyliv og ja, vi red desværre på en elefant

Der bor i øjeblikket 91 elefanter på børnehjemmet. Det er støttet af staten men også af private donationer og ikke mindst af alle de besøgende turister.

Badningen af elefantungerne var vores højdepunkt

Vi ankom til elefantbørnehjemmet kl. 14.30. Og elefanterne blev badet mellem kl. 14 og 16, men vi havde ikke fået frokost endnu, og vi var godt sultne.
Det gjorde ikke noget fortalte vores chauffør os, for der lå en restaurant lige ned til floden, hvor elefanterne bliver badet. Så vi gik direkte hen til restauranten, hvor vi kunne sidde og kigge ud på elefanterne, der badede.

Pinnawala_Elephant_Orphanage_3

Det var virkelig en dejlig oplevelse at sidde der og skiftevis spise og gå over og se på elefanter. Der var ikke nogen tvivl om, at elefanterne nød det. Og det gav os en virkelig god mulighed for at nærstudere dem, mens de legede i vandet.

Pinnawala_Elephant_Orphanage_4

Man kunne også gå helt ned til floden og kigge på elefanterne helt tæt på. Det gjorde vi selvfølgelig også.

Læs også: Vi besøgte et havskildpadde rugeri og så de søde små havskildpadder

Der stod nogle stykker, der gerne ville sælge os ting. Men de var ikke irriterende pågående.
Naturen var samtidig rigtig flot her.

Elefanterne bor i en slags zoologisk have

Bagefter gik vi over og så stedet, hvor elefanterne bor. Her minder det om en stor zoologisk have. Der var kæmpe sletter, hvor elefanterne vistnok går frit rundt – mellem folk.
Men lige nu stod de lænket, mens de spiste – jeg tænker, at det er fordi de ellers spiser hinandens mad.

Pinnawala_Elephant_Orphanage_2

Det kunne nok have været sjovt at se baby elefanterne få mælkeflaske. Det er nemlig også en af de ting, som børnehjemmet kalder for en af deres store oplevelser.
Man kan faktisk købe sig til at fodre elefanterne med sutteflaske. Men det havde vi ikke lyst til.

Vi havde stadig resten af køreturen foran os, og klokken var nu 17, så det var ved at være tid til at komme videre. Men vi kunne da lige nå en is først. Her i elefantbørnehjemmet, kostede en is 100 Rupees. Dagen før på Trincomalee strand, kostede samme is 22 Rupees. Tingene er meget dyre på turiststeder!

Pinnawala_Elephant_Orphanage_6

Børnehjemmet er helt sikkert et turistet sted. Og er det ærgerligt, at elefanterne bliver så vænnet til mennesker. Dette er desværre ikke et sted, der arbejder for at sætte dyrene ud i naturen igen. Men elefanterne ser trods alt ud til at have det godt her.
Og børnene var meget betaget af de store, søde elefanter! Og vi voksne fik bestemt også en sjov oplevelse ud af det.

Lidt gode informationer

  • Åbningstider og pris kan ses her på deres hjemmeside
  • Aktiviteter: Her kan du se, hvornår på dagen de forskellige aktiviteter er
  • Mange besøger Pinnawala fra Kandy. Men det er også i køreafstand til Negombo, som vi gjorde.

Da vi besøgte elefantbørnehjemmet kom vi fra vores paradis strandtur i Trincomalee. Og vi var på vej til Negombo på vores rundrejse på Sri Lanka

Vi var på Sri Lanka i 2016.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *