Vandretur langs smukke Møns Klint, ved Jydelejet og Liselund Slotspark

Vandretur Møn Udvalgt

Dennis har tilbragt mange af sine barndoms og voksen weekender på Møn. Og én ting har han snakket om, al den tid, jeg har kendt ham; Han ville gerne gå langs klinten på stranden fra Liselund Slotspark til Geocenteret ved Møns Klint.
Og da vi så en dag have forkælet os selv med en overnatning på Liselund Ny Slot, så skulle det være!

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

Først gik vi rundt og nød den fantastiske Liselund Slotspark.

Vandretur_Møn_Liselund_slotspark

Men så ville vi altså også ned af klinten til stranden. Så vi gik over til Liselunds trapper ved klinten. Og blev mødt af et skilt om, at klinten var styrtet sammen, så trappen og området var ikke sikker at færdes ved i øjeblikket. Øv!

Læs også: Overnatning på Liselund Ny Slot i den idylliske Liselund Slotspark

Nå, men det skulle da ikke ødelægge vores tur. Så vi gik gennem skoven til nedgangen ved Jydelejet.
Turen gennem skoven var virkelig fin, nogle gange med kig ud over klinten.

Nedgangen til Møns Klint ved Jydelejet

Vi gik ned af trappen ved Jydelejet.

WOW jeg var imponeret.

Jeg synes, at denne del af stranden og klinten er den absolut flotteste del af klinten.

Vandretur Møn 4

Der er variation af klint og bevoksning og der giver nogle virkelig flotte farvespil med den hvide klint og den grønne bevoksning. Men klinten var ikke helt så høj som ved Geocenteret.

På vandreturen af stranden mod Geocenteret, skifter klinten hele tiden udseende.
Ét sted gik den helt ud i vandet. Så der måtte vi op over klinten. Stien op (da vi kom fra Liselund), var lidt stejl og ret small. Men oppe på toppen af den bakke, blev vi belønnet med den vildeste udsigt! Der er så flot i den ende af klinten, mod Jydelejet. 

Vandretur Møn 3

Men vi skulle også ned til stranden igen…Og det var stejlt! Vi endte med at konstatere, at nu fik vi beskidte bukser. Halvt siddende, halvt gående kom vi ned. Jeg sad nu mest…
Problemet var, at det var rigtig stejlt, samtidig med, at jorden/klinten var meget løs. Så jord og småsten fulgte med os ned. Og for enden lå der er stor kampesten. Så vi havde ikke lyst til at miste fodfæstet og falde derned. Men selv jeg kom ned i ét helt stykke.

Læs også: Rejs til dinosaurtiden i GeoCenter Møns Klint på en sjov og lærerig måde

Vi gik hele vejen til trappen ved Geocenteret. Desværre var vi kommet på den forkerte side af den rådne tang på stranden. Så vi gik mellem vandet og tangen. Og pludselig var der ikke mere plads at gå på. Så måtte vi gå gennem det rådne tang, som var ret sumpet. Så på de der 3-4 skridt igennem tangen, blev sko og bukser ret ulækre…Det var ikke helt den ønskede afslutning på den gåtur.

Så tog vi den LANGE trappe op og spiste frokost på Geocenteret. De har ikke det helt store udvalg, så vi ville egentlig have ønsket at vi havde taget madpakke med, som vi så havde kunnet nyde et eller andet smukt sted undervejs på turen. Og så kunne vi jo altid have købt en kop kaffe eller en is på den velfortjente pause ved Geocenteret.

Vandring i det smukkeste overdrev ved Møns Klint

Så gik turen tilbage. Vi startede med at gå gennem skoven, som ligger oven på klinten. Ofte gik vi tæt på kanten af klinten, hvor vi mødte en masse udsigtspunkter.

Vandretur_Møn_5

Men så drejede vi ind mod nogle søer, som vi gerne ville forbi. Den første kunne vi dog overhovedet ikke se for siv. Men de næste var flotte. Og vi begyndt at passere enge. Pludselig var der masser af mennesker omkring os. 

Vi var endt ved Klintholm Gods Lake Apartments* (reklamelink). Der så altså ret lækkert ud.

Opdatering: Senere har Dennis igen gået turen med nogle venner. Der gik de op på Aborrebjerg, som er det højeste punkt på Møn.
Der var en vild udsigt!
De gik derhen i stedet for at gå til Klinkholm Gods Lake Apartments.

Da vi så gik lidt videre derfra, så kom vi ind over nogle virkelig store enge. Det er selve Jydelejet, som er et overdrev / kulturlandskab.

Vandretur_Møn_7

På engene går der køer. Vi så nogle i starten af turen, og videre frem kunne vi konstatere det på alle kokasserne på græsset… Det gode ved køerne er, at de holder græsset ned, så engblomsterne får plads til at komme frem. Der var så smukt!!!

Vandretur_Møn_8
Vandretur_Møn_6

Vi fandt et sted uden kokasser og lagde os midt på engen og følte det som om, at vi måtte være med i Emil fra Lønneberg, med det udseende, der var her.

Læs også: En flot efterårstur til Møns Klint

Der var en del mennesker, der gik her – vel på vej til klinten. Vi drejede dog fra “hovedstien” ned af en lille sti. Og så så vi ikke andre mennesker. Stierne havde masser af klovspor og kokasser, og grenene var meget lavt hængende over stierne. Så jeg gætter på, at det mest er dyr, der går i det område.

Vi kom igennem flere flotte områder med åbne enge, og med anderledes træer.

Til sidst nåede vi den mest idylliske å og sø. Det hører til Liselund Slotspark.

Vandretur_Møn_1

På MapsMe hedder området Krageskoven. Det er “bagindgangen” til Liselund Slotspark.
Det var sådan en fin afslutning på en helt fantastisk tur. 

Vandretur Møn 2

Men vi var også nået op på omkring 16 km ifølge skridttælleren. Så vi glædede os til at hvile ud på græsplænen i den helt fantastisk flotte Liselund Slotspark.

Vi brugte MapsMe til vores vandretur ved Møns Klint. Vi startede som sagt ved Liselund Slotspark, og vores pejlepunkter derfra var 1) Trappen ned af klinten ved Jydelejet 2) Geocenteret ved Møns Klint 3) Huno Sø/Aborrebjerg gennem Klinteskoven 4) Liselund Slotspark.
Vi gik også tit efter Camøno skiltene, når vi syntes, at det passede ind.

Vi var ved Møns Klint i juni 2019.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Pinterest. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Tags from the story
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *