Planlægning af en familieferie i Oman

Vi planlægger stort set alt selv til vores ferier. Og Oman var ingen undtagelse.
Oman er jo ikke så kendt af europæiske turister. Så det vrimler ikke lige frem med brochurer og planlagte ture på nettet, som man kan søge inspiration fra. Men her kan du læse hvordan vi gjorde, og få lidt små fif med på vejen. 

Hvornår skal man rejse til Oman?

At vi rejste til Oman i marts, var et tilfælde. Men det var et perfekt tidspunkt at rejse i. Med dejlige varme dage på 25-30 grader. Det er aldrig rigtig koldt i Oman. Til gengæld er der bagende varmt om sommeren, hvor man kan komme over 50 grader. Gennemnits temperaturen er omkring 40 grader. Så vil man gerne rundt og se noget, eller bare ikke er til ulidelig varme, kan det klart anbefales at rejse fra november til marts.

Læs også: Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Oman?

Søgning af informationer om Oman

Vi syntes, at det var svært at komme i gang med at planlægge turen til Oman. Det var ikke så nemt at søge informationer på nettet, som vi er vant til. Så vi brugte vores Lonely Planet om Oman* meget, allerede mens vi planlagde turen. Den plejer vi ellers først at bruge på selve rejsen, hvor vi læser om stederne og kulturen, når vi er der.

På nettet fandt vi dog Omantripper.com, som har beskrivelser af rigtig mange turistattraktioner i Oman. Og samtidig er brugerne flinke til at fortælle om deres oplevelser på stedet. Så der kan man finde meget nyttig viden.

Mens vi var afsted, brugte jeg også flere gange Rough guides’ hjemmeside, som havde en del gode fif. Så hvis vi skulle rejse i dag, ville vi nok også tage deres bog med*.

Fly

Vi havde besluttet, at vi ville til Oman i foråret 2017. Men ikke præcis hvornår.
Det gør det nemmere at finde billige flybilletter, når man ikke har en fast dato. Så vi undersøgte, hvem der flyver til Oman. Og så tilmeldte vi os de selskabers nyhedsbreve, og satte os så og ventede på nogle mails fra dem om udsalg. Og det lykkedes. Som i butikkerne holder de fleste flyselskaber nemlig også udsalg i januar.

Vi bruger Momondo, når vi leder efter flybilletterReklamelink

Vi har ikke noget imod en mellemlanding, når vi skal rejse længere væk. Men vi vil helst have, at vi så flyver en lang flyvning og en kort flyvning. Vi er ikke så glade for at skulle flyve 2 halvlange ture. Der føler vi, at det er sværere for børnene at få tiden til at gå på fly nr. 2, for spændingen ved flyveturen er opbrugt på den første tur.
På en lang flyvetur, vil der som oftest være et entertainment center, som kan underholde dem længe. Og når vi så når frem til den sidste flyvetur, kan vi forklare dem, at det er hurtigt overstået. Man skal ikke sidde og sige, at nu skal vi flyve lige så længe, som vi lige har gjort… Det virker bedst for os.

Qatar Airways havde nogle billetter på tilbud, der passer os rigtig godt, så dem bestilte vi.

Qatar lufthavn
Rejsen er allerede spændende for børnene, når man mellemlander i Qatar, hvor folk er klædt helt anderledes.

Vi var glade for at flyve med Qatar Airways, for de var meget børnevenlige:

  1. De gav børnene en taske med underholdning til turen i form af tegneting og en opgavebog med en flyplads-venlig version af et Matador spil.
  2. Deres børnemenu var pakket i en plastik kuffert/madkasse. Så da børnene ikke kunne spise mere, lukkede vi bare kufferten og satte den til side, til de igen blev sulten. Det fungerede virkelig godt.
    Husk at bestille børnemenu hjemmefra! Vi har ikke oplevet nogen langdistance fly, der ikke har haft gratis børnemenu (og alverdens andre menuer til allergikere m.v.). Men man skal selv gå ind på flyselskabets hjemmeside og bestille børnemenuerne på forhånd. De kommer ikke automatisk med, bare fordi man bestiller en børneflybillet.
  3. De havde placeret alle børnefamilier i samme del af flyet. Så når Mikkel kom til at sparke til sædet foran, fordi det lige præcis passer med afstanden af, at han strækker benene, så ramte han bare sædet med en pige på hans egen alder. Og hun sad jo alligevel også og bevægede sig hele tiden, så Mikkels skærm hoppede rundt…Så det var meget nemmere for begge sæt forældre, at vi ikke hele tiden skulle have børnene til at tage hensyn til dem foran og bagved. Og samtidig havde de jo så også samlet al støjen fra børnene. Uden at det nu virkede slemt.

Booking af overnatninger

Sultanen af Oman vil helst tiltrække turister med penge (det kan man jo ikke fortænke ham i), så vi havde svært ved at finde hoteller, der var rimelige i pris. Til gengæld er der mange, rigtig lækre hoteller, i et dyrt prisleje. Så man blev hurtigt lidt forgabt af de lækre hoteller. Men det var vores budget ikke til.

Wahiba sands, Oman
Et af vores sjovere overnatningsteder: I telt i Wahiba Sands Ørkenen

Som sædvanlig kiggede vi på Airbnb, for vi kan godt lide at bo i lejligheder med et køkken og plads til leg. Og der skal også helst være en pool/strand, så børnene kan komme i vandet. Men der er endnu ikke så mange, der lejer deres boliger ud gennem Airbnb i Oman. De der var, lå mest omkring Muscat.

Men sådan er det nu også med hotellerne. Langt de fleste ligger omkring Muscat. Det er tydeligt, at de fleste turister bruger Muscat som udgangspunkt, da mange turist oplevelser ligger så forholdsvis tæt på Muscat, at man kan se dem på endagsture. Der er bestemt ikke lige så mange hoteller at vælge imellem, når du kommer lidt væk fra Muscat. Men man kan sagtens finde nogen.

Vi brugte Booking.com*, til at bestille stort set alle vores overnatninger igennem i Oman. Vi kan nemlig godt lide, at have det hele planlagt hjemmefra, så vi ikke skal bruge tid på det undervejs på ferien.


Booking.com

Reklamelink

Vi har dog også læst flere steder, at et billigt alternativ skulle være at campere. Man må vist mere eller mindre overnatte, hvor man vil i naturen. Og det må da være fantastisk, bare at parkere bilen og smide en madras og sove under Omans stjernehimmel. Men det var nu ikke noget, vi prøvede.

Transport i Oman

Der er stort set ikke noget offentlig transport i Oman. Man kan køre med taxaer. Og ellers leje sin egen bil.

Så vi lejede en bil. Vi søgte bilen igennem RentalCars.com*. Vi føler selv, at vi fik en ret god pris ud af denne søgning. Og vi endte så med at leje igennem InterRent, som er Europcars billige underafdeling. Vi var godt tilfredse med servicen. Vi læste flere reviews om ekstra gebyrer, men husk at læse kontrakten igennem, for de står faktisk der, så det er egentlig ikke en overraskelse, hvis man sætter sig ordentlig ind i tingene.

De første par dage skulle vi være i Muscat, så der tænkte vi, at det var spild af penge at have en lejebil. Men vi endte med at bruge lidt over 1.000 kr. på at køre i taxa i 2 døgn. Så det kunne nok godt alligevel have betalt sig at have haft en lejebil fra start af. Især også fordi benzinen kun koster 3,6 kr. literen.

Vejskilte i Oman
Heldigvis er vejskiltene både på arabisk og engelsk i Oman. Ellers havde vi haft problemer med at finde ud af, hvor hurtigt man må køre.

Det var rigtig nemt at køre i Oman. Trafikken minder nogenlunde om i Danmark, og alle skilte er både på arabisk og engelsk. Og det var nemt at finde rundt. Dog kan man ikke bruge Google Maps. Til gengæld virker Here WeGo app’en rigtig godt som GPS.

Når vi lejer bil, finder vi bilen gennem RentalcarsReklamelink

Vi lejede en 4-hjulstrækker til vores roadtrip. For vi ville gerne ud og køre i ørkenen og op ad “det grønne bjerg” Jebel Akhbar. Og begge steder ville vi få brug for 4-hjulstræk, hvis vi ville kunne køre selv. Der var ikke nogen af bureauerne, der skiltede med at de havde 4 hjulstrækkere. Men de havde alle massere af SUV’er. Og eftersom at alle med en lidt større bil i Oman har 4 hjulstræk, så vil vi mene, at man godt kan være sikker på at få en 4-hjulstrækker, hvis man lejer i SUV’er i Oman. Men spørg altid bureauet for en sikkerheds skyld. Og sørg for, at forsikringen dækker, til hvis du vil køre på ikke-asfalterede veje. Det hedder vist “at køre på spor til overnatningssteder”, i deres termer. Det er ikke alle forsikringerne, der dækker der, men nogen gør. Stort set ingen dækker, at man kører rigtigt off road.
Det var ret sjovt, at køre i ørkenen selv. Du kan læse om vores oplevelser med de 2 ture og resten af vores rundrejse her: Rundrejse for hele familien i Oman.

 

Da vi først havde fundet ud af, hvor vi skulle søge information om Oman henne, så var det i virkeligheden ret nemt at booke en god ferie til Oman 🙂 Så se at komme i gang – Oman er et fantastisk land, hvor det er nemt at rejse, folk er virkelig søde og der er MANGE gode oplevelser i vente for dig.

Vi har samlet lidt forskellige informationer om Oman her, som også kan være en hjælp til din planlægning. F.eks. om visum, påklædning og prisniveau.

Hvis du har nogen spørgsmål, så skriv endelig en kommentar nedenfor!

*Disclaimer
Jeg synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og jeg hygger mig med at dele vores families oplevelser, for jeg synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger jeg også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.

Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, jeg ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂

Derfor har jeg en affiliate aftale med Saxo.dk, Booking.comMomondo og RentalCars.com. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager jeg en lille provision. På den måde hjælper du mig bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker jeg selvfølgelig for 😉

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Kimmie

    Hej
    Det her er simpelthen en så hyggelig blog. Jeg faldt tilfældigt over den, fordi jeg ledte efter ting til vores forestående tur til Oman i efteråret. Vi rejser med vores søn næsten 3 år, og ruten overlapper med en del af stederne, du har beskrevet. Jeg ville egentlig bare spørge, om du evt. har anbefalinger til spisesteder i Muscat? Vi skal bo omkring Muttrah.
    Mvh
    Kimmie

    1. Hej Kimmie,
      Mange tak for dine søde ord. Dem sætter jeg meget stor pris på 🙂
      Oman er et fantastisk land at rejse i, og jeg er sikker på, at I nok skal få en rigtig god tur!
      Vi spiste stort set altid hjemme i lejligheden, da vi var i Muscat. Så vi kunne få lidt ro efter dagens oplevelser.
      Det eneste sted vi var ude og spise i Muscat, som har gjort så stort indtryk, at jeg kan huske det, var på hotellet Shangri-La Resort, som jeg skriver lidt om i dette indlæg: https://www.enfamiliederrejser.dk/muscat-byen-der-har-noget-til-alle/.
      Men ellers kan jeg desværre ikke være så behjælpelig.
      Rigtig god tur!
      Mange hilsner
      Henriette

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *