Ferieplanlægning: planlæg selv din sommerferie i Grønland

Grønland_Planlægning

Da vi skulle til Grønland på sommerferie planlagde vi alt selv. Udbuddet af hoteller og turarrangører er ikke så stort, så det gør det lidt nemmere at vælge. Grønland er sådan et land, hvor man er hjælpsom og får ting til at lykkes. Og hvor alle kender hinanden. Så kan den ene person ikke hjælpe dig, så kender han nok én anden, der kan.

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

Ferieplanlægning i Grønland: Hvad vil du opleve?

Det allerførste du skal gøre dig klart, når du vil planlægge en rejse til Grønland, er hvad du vil opleve deroppe.

Grønland om vinteren og Grønland om sommeren er som 2 forskellige lande. Vi synes så absolut, at man bør opleve begge dele. Men det kan man jo ikke på én gang.

Nogle af de ting, som de fleste gerne vil opleve har jeg listet nedenfor. Jeg skriver også, hvornår man kan se dem. Men det er kun ud fra min bedste google-evne. Du bør undersøge det yderligere, hvis du rejser afsted for at opleve noget helt bestemt.

  • Nordlys – ses bedst i september-april.
  • Midnatssol – opleves nord for polarcirklen. Jo nordligere, jo længere varer det. Men i midtgrønland er det ca. fra juni-juli.
  • Hundeslæde – Jan-Apr
  • Indlandsisen – kan man se både sommer og vinter
  • Dyreliv – det er meget varieret, alt efter hvilke dyr du gerne vil opleve. Men generelt vil jeg sige, at det er nemmest at se dyr om sommeren.
  • Vandre – kan du hele året. Men det er nok ikke helt så sjovt i -30 grader, så her vil jeg også anbefale en sommertur
  • Sejle – om vinteren lukker mange havne til, så du ikke kan komme ud og sejle. Men præcis hvornår afhænger af, hvor nordligt/sydligt du vil

Temperaturen er jo lavere i Grønland end i Danmark. Men når du ser temperatur skemaer, der siger 5-10 grader i juli måned, så skal du også huske på luftfugtigheden, der er markant lavere end i Danmark. Hvilket får det til at føles noget varmere, end det termometeret siger.

Fly til Grønland

Tja, det er jo nemt at vælge, hvilket flyselskab man skal flyve med til Grønland, for der er kun ét; AirGreenland. Med mindre du vil flyve over Island.

Det betyder jo desværre også at priserne ofte er ret høje, når der ikke er noget konkurrence.
Så her er det de gode gamle forslag, man må bruge:

  • Hold øje med priserne
  • Vær fleksible i, hvornår du vil afsted – både i forhold til ugedag, men også i forhold til, om du f.eks. behøver rejse i skolernes ferie.
  • Hold øje med AirGreenlands hjemmeside. De holder udsalg en gang imellem, og det ville jo være ærgerligt at gå glip af!

En anden ting i forhold til fly til Grønland er vejret. Du skal tænke over, at vejret ikke altid er godt flyvevejr i Grønland. Så du skal helst kunne tåle at blive lidt forsinket.
Vejret har det med at være mest stabilt i Kangerlussuaq i forhold til ude på kysten.
Det er Kangerlussuaq, der i øjeblikket er forbundet med Danmark. Så du flyver hertil fra Danmark, og tager så mindre fly ud på kysten.
De skal til at bygge Atlantlufthavne i Ilulissat og Nuuk. Så du kommer til at kunne flyve direkte dertil.
Men de er altså ikke klar endnu – og jeg synes jo også, at det ville være virkelig synd at gå glip af Kangerlussuaq!
Her er jeg kun lidt farvet af, at jeg har boet i byen i 2½ år 😉

Læs også: Review af Air Greenland – og lidt om at flyve i Grønland

Vi skulle både være i Kangerlussuaq og Ilulissat. Derfor valgte vi, først at flyve Kastrup-Kangerlussuaq-Ilulissat, for så at have nogle dage i Ilulissat. Derefter fløj vi til Kangerlussuaq og havde nogle dage der. Men så var vi i Kangerlussuaq, da vi skulle med Danmarksflyveren hjem. Fremfor at skulle flyve fra Ilulissat den dag vi skulle til Danmark – og have nervøsiteten over, om vi kunne komme afsted.
Og ganske rigtigt, så var det dårligt vejr, da vi skulle flyve fra Ilulissat til Kangerlussuaq, på trods af, at vi var der i juli måned. Vores fly blev heldigvis kun forsinket 5 timer. Men flere fly blev helt aflyst, så folk blev ombooket, mange til dagen efter.

Hoteller, vandrehjem og lejligheder i Grønland

Udbuddet af hoteller, vandrehjem og lejligheder er lidt begrænset i Grønland. For byerne er jo ikke forbundet med veje. Der flyves eller sejles mellem byerne. Så hvis hotellerne i den by, du vil til, er udsolgt…tja, så er der udsolgt.

Derfor er det allerbedste råd at være ude i god tid!

Og har du alligevel svært ved at finde et overnatningssted, så tænk kreativt. F.eks. hvis I rejser 3 personer, så søg på 2 personer og skriv og spørg, om I kan købe jer til en ekstra opredning.
Hvis et sted melder udsolgt, så spørg dem, om de kender til noget andet.

Læs også: Hvad skal man pakke til en sommerferie i Grønland?

Man kan også skrive til rejsebureauer og høre, om de har noget, de kan tilbyde. Man behøver ikke altid at booke en hel pakkerejse, for at få lov til at booke hoteller gennem rejsebureauerne. Men de forhåndsbooker tit nogle af værelserne på deres samarbejds hoteller.

Det fantastiske ved Grønland er, at tingene skal nok lykkes. Folk er utroligt hjælpsomme, og man kender hinanden inden for branchen. Så jeg tør nærmest godt love dig, at du nok skal finde noget i sidste ende.

Vi brugte Booking.com og Airbnb.

Reklamelink*

Booking.com

Desværre er priserne også efter det begrænsede udbud. De er høje!
Så det kan være godt at gøre op med sig selv, hvad der er vigtigt for dig i overnatningen? Behøver det virkelig være et 5-stjernet hotel?
Der er en del vandrehjem i Grønland at vælge imellem. Vi fandt også Airbnb lejligheder i Ilulissat.
Og man kan også sagtens sove i telt om sommeren i Grønland – de fleste tager jo alligevel derop for at opleve den skønne natur… Så bliver din overnatning billig.
Vi havde en nat i telt. Og det var en rigtig god oplevelse.

Ferieplanlægning i Grønland: Arrangering af aktiviteter og oplevelser

Har du booket fly og hotel, kan du jo sådan set bare tage afsted. Du møder helt sikkert turistbureauer rundt omkring i Grønland, så du kan booke dine ture, når du er der.

Men er du det mindste som mig, så vil du være sikker på ikke at gå glip af noget, når du nu endelig er afsted på den dyre drømmerejse til Grønland. Og så booker man turene hjemmefra!

Vi skulle jo til Ilulissat og Kangerlussuaq, og det er derfor de 2 byer, jeg her nedenfor lister bureauer for.
I begge af byerne er der 1-2 helt store firmaer, der står for en stor del af udbuddet af oplevelser.

Gruppeture kan være rigtig gode ture. Det er jo dejligt nemt.
Men vi rejser med børn, og vil gerne kunne gøre tingene i deres tempo. Og vi kan godt lide private ture, hvor vi har guiden for os selv.
Så derfor har jeg brugt en del tid på at google rundt, og fandt så også mindre udbydere, der var mere villige til at lave turene, som vi ville have dem.

Men skal du til en anden end de 2 byer, så undersøg endelig markedet godt, for der er en del udbydere. De er bare ikke altid på velbevandrede på nettet endnu. Så nogen gange skal man tænke lidt kreativt, når man googler.

Udbydere af oplevelser i Ilulissat

  • World of Greenland stødte vi hele tiden på, både ved planlægningen på nettet og da vi rent faktisk var i Ilulissat. De har et turistbureau centralt i byen, og de er helt sikkert den store spiller i Ilulissat.
  • Ilulissat Water Tours Vi var ude og sejle mellem isbjergene med Kaj og hans water taxi båd. Det var en af de bedste oplevelser vi havde i Ilulissat. Og han fandt “selvfølgelig” hvaler og en enkelt sæl, som vi drømte om. Turen var dyr. Men til gengæld havde vi båden for os selv. Vi sad udenfor og nød de fantastiske isfjelde. Og da børnene blev trætte af det, var der et bord indenfor, hvor de kunne sidde og spille spil, så vi voksne stadig kunne have ro til at nyde stedet. Og kaptajnen Kaj var simpelthen sådan en behagelige fyr, der kunne svare på alt, hvad vi havde af spørgsmål. Da vi var i Ilulissat, samarbejdede Kaj med et firma i Nuuk, og hans firma hed noget andet. Men nu ser det ud til, at han er blevet selvstændig. Og er det Kaj, du sejler med, så får du en god tur!
  • Ilulissat Adventure Dem fik vi ikke brug for. Men jeg synes, at deres ture ser gode ud. Og da firmaet er lidt mindre tænker jeg, at de nok gerne vil tilrettelægge ture efter folks egne ønsker.
  • Albatros Arctic Circle er også i Ilulissat, men vi stødte ikke på dem.

Udbydere af oplevelser i Kangerlussuaq

  • Albatros Arctic Circle er det store bureau i Kangerlussuaq. De har både mange af overnatningsstederne samt mange ture og de store turbusser.
  • Kang Mini Tours Vi var på en fantastisk tur til indlandsisen med Kang Mini Tours, hvor vi også så masser af dyr på vejen. Og Chris vores guide (og ejer af firmaet), har boet i Kangerlussuaq i mange år, så han vidste “alt”, der var at fortælle. Og det hele blev gjort i præcis det tempo vi ønskede, med masser af stop undervejs.
  • Greenland Outdoors var vi i kontakt med, både hvor vi snakkede om, at de skulle sætte en hel camp op til os for at overnatte ude og kigge efter moskusokser. Men også om vandreture. Det var virkelig ærgerligt, at vi ikke kunne få det til at hænge sammen med en tur med dem, for jeg synes, at deres ture lød virkelig gode. Men de er desværre lukket efterfølgende
  • Kangerlussuaq Vandrehjem Vi var også på en lille moskussafari med Kangerlussuaq Vandrehjem. Der så vi desværre ikke ret mange dyr. Og de skriver ikke længere, at de udbyder sådan ture. Men kan du ikke lykkes med at bestille andet, man kan jo altid prøve at kontakte dem.

Til sidste vil jeg også lige nævne Visit Greenland. Den hjemmeside er fyldt med gode oplysninger til at planlægge en god ferie i Grønland.

Jeg håber, at du har fundet nogle informationer her, som du kunne bruge til at planlægge en god ferie i Grønland. Og ellers er du altid velkommen til at kontakte os, f.eks. i kommentarfeltet nedenfor.

Vi var i Grønland i juli 2019 og børnene var 7 og 8 år.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Pinterest. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *