Overnatning ved Kullen

Dennis og jeg var så heldige at få en overnatning ved Kullen i julegave – inkl. babysitning 🙂

Kullen…Der har jeg aldrig været før. Og jeg må indrømme, at det heller ikke var et sted, jeg havde gået og tænkt på at tage til. Men det er jo fantastisk, når andre kan vise en, hvad man er ved at gå glip af.

I øvrigt en super gaveidé, synes jeg. Giveren havde købt en overnatning via en ”deal”, så det har ikke sprængt julegavebudgettet (tror jeg. Jeg har egentlig ikke snakket med dem om det, nu når jeg tænker over det 🙂 ). Deal’en havde en udløbsdato, så vi var nødt til at få turen planlagt. Modsat Smartboxes o.s.v., som vi aldrig rigtig får brugt, fordi det er svært at finde tiden. Vi kan jo bare forlænge dem, så vi får ikke helt prioriteret kæreste-turene. Vi skal nok presses lidt en gang imellem, som med denne julegave 🙂

Vi startede med at køre til Helsingborg og gøre et stop. Jeg er vokset op i Nordsjælland og syntes, at jeg havde set rigeligt til Helsingborg som barn – hvorfra jeg ikke husker at være imponeret af byen. Det sjoveste dengang var at sejle med færgen og købe billigt slik. Men Dennis havde aldrig været der, så forbi måtte vi. Vi kørte dog over broen ved Malmø i stedet for at tage færgen, så ingen billigt slik denne gang. Det har nu også ændret sig lidt, efter jeg er blevet voksen. Nu er det mest kaffe vi hamstrer, når vi er Sverige…

I Helsingborg gik vi en tur op i Slottshagen ved Kärnan og nød udsigten ud over byen og sundet, og så slentrede vi igennem strøget. Vi endte på en lille hotelrestaurant, der egentlig ikke synede af noget. Men vi fik en hel fantastisk elg-hakkebøf, der stort set ikke kostede noget. Svenskerne har ikke så ofte kantiner på arbejdet, så de går ofte ud og spiser i frokosten. Og derfor kan man få gode og billige måltider på restauranterne ved frokost-tid. Dog skal man så ikke forvente at kunne vælge ud fra et stort menukort, men blot mellem en eller 2 af dagens retter.

Så kørte vi videre mod Kullen. Vi var kørt fra det flotteste marts solskinsvejr i København, så vi blev noget skuffede over at se tungere og tungere skyer, jo mere vi nærmere os Kullen. Men det skulle nu ikke slå os ud!

Fremme på Rusthållargården i Arild, hvor vi skulle overnatte, viste det sig, at det meste af hotellet var under ombygning, men de havde nogle værelser i et nabo hus, hvor vi skulle bo. De havde faktisk 3 huse ved siden af selve hotellet som nu var bygget om til værelser og spa-afdeling. Jeg tænker, at hver gang en nabo sætter et hus til salg, så udvider hotellet lidt. Det var nogle rigtig fine gamle huse.

Vi gik os en tur rundt i den lille by Arild. Det er det fineste lille fiskerleje.

Jeg kan forestille mig, at der er masser af is-spisende, glade mennesker om sommeren. Men en marts-dag med dis og småregn var der nu ret mennesketomt. Vi gik op ad klipperne fra havnen og nød en flot udsigt.

Vi mødte skilte om ”Skåneleden”. Det er en vandre rute rundt i Skåne, som jeg tidligere har været på. Dog var jeg på en anden del af ruten. Jeg tror virkelig, at Kullaleden/Skåneleden 5, som den hedder, må være en flot tur at gå. Ruten går rundt langs stranden. Det vil jeg gerne en dag. Se mere om Skåneleden her.

Vi gik tilbage til hotellet. Vi havde været inde og kigge på spa-afdelingen, da vi kom. Receptionen gjorde meget ud af at fortælle os koden til Spa-afdelingen. Men vi fandt aldrig et sted vi kunne taste koden. I stedet kunne vi bare gå direkte ind… Nå, men der var intet, der var tændt i spa’et. Så da vi kom tilbage fra vores gåtur, spurgte vi til det i receptionen. De skulle tænde for det, for med så få gæster, var det ikke bare tændt hele tiden. Vi var der en torsdag i lavsæsonen, så der var virkelig ikke mange gæster. Mens det hele varmede om, tog vi os en kop kaffe i baren/receptionen. Det var rigtig hyggeligt at sidde og nyde den fine udsigt indefra og få varmen.

Så gik vi i spa. Spa-afdelingen er så fin, med stjernehimmel og bygget op med sten og planter.

I mellemtiden var der kommet et andet par derind også. De blev nu ikke så længe, så vi havde hurtigt det hele for os selv. Dennis er noget mere udholdende, når det kommer til sauna, end jeg er. Så til sidst gav jeg op, og sætte mig i stedet i jaquzzi’en med en bog. Det var godt nok luksus med et helt jacuzzi for sig selv. Det kan godt betale sig at komme i lavsæsonen 🙂 Det var en superfint spa, men ikke kæmpestort. Så det kan godt være, at det kan føles noget fyldt i højsæsonen.

Vi havde hjemmefra spurgt til menuen i restauranten. Det var nemlig ikke kun hotellet, der var under ombygning. Det var deres hjemmeside også, så vi kunne ikke rigtig finde nogen informationer på nettet.

De havde kun en 3-retters menu den dag, og da vi ikke rigtig syntes om hverken forretten eller hovedretten, havde vi valgt selv at tage tapas med. Noget havde vi med hjemmefra og noget havde vi købt i Helsingborg.

Det var så hyggeligt at sidde på værelset og spise. Vi spiste og snakkede i flere timer. Det passede perfekt for en par småbørne-forældre, der sjældent har tid til at sidde længe over maden og snakke. Desuden tror jeg, at det havde føltes lidt mærkeligt at sidde i restauranten med de 3-4 andre par på hotellet, hvor alle så kunne følge med i alles samtaler. Det var ellers en rigtig fin restaurant, i hvid badehotels-stil.

Næste morgen spiste vi hotellets morgenmad. Det var den vildeste morgenmadsbuffet. Rigtig meget af maden var hjemmelavet, eller havde en beskrivelse af, hvilken lokal f.eks slagter, det kom fra. Og stort set alt var økologisk. Det smagte så godt, og det var en hyggelig følelse, at man sad og spiste noget, som støttede lokalområdet. Alt i alt havde vi et rigtig godt indtryk af den lille hyggelige by og hotellet. Selvom det absolut ikke var deres højsæson og nok vil fremstå endnu bedre om sommeren.

De havde også et lille udsalg af pyntegenstande. Og selvfølgelig kom jeg lige til at købe nogle lysestager med hjem, så vi kan gå og kigge på dem og tænke på vores hyggelige tur.

Når vi nu var her, skulle vi da også ud og se Kullen. Du kan se min beskrivelse af selve Kullen i dette indlæg.

Efter turen til spidsen på Kullen stoppede vi i Malmø og spiste frokost på Lilla Torg. I Malmø blev vi mødt af strålende sol, og kunne for første gang i år sidde ude og spise. Det var en god afslutning på en rigtig god tur! Men det var også lidt svært ikke at blive ærgerlig over, at vi har været et sted, som helt sikkert er vildt flot i solskin, og så var der lige præcis ikke sol, mens vi var der. Men så må vi jo bare tilbage en anden god gang. Det ligger jo ikke ret langt fra København.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *