Egeskov – et slot med plads til leg og familietid

Vi har været en tur på Egeskov slot. Google havde oplyst mig, at folk i gennemsnit bruger 2,5 time der…Men det kunne vi da overhovedet ikke nøjes med. Der var så mange forskellige ting, at vi måtte planlægge, hvad vi ville se, på trods af, at vi havde sat hele dagen af til besøget.

20161001_110314

Da vi kom ind i parken, var der legepladser. Masser af legepladser. Forskellige legepladser så langt øjet rakte. Hver gang man gik lidt videre, kom der flere til syne. Egeskov skriver på deres hjemmeside, at det er den største Kompan legeplads, og det betvivler jeg bestemt ikke. Faktisk blev vi enige om, at Kompan som jo har hjemme på Fyn, da vist bruger Egeskov som udstilling. Og hvis det passer, er det godt tænkt, for det er da til alles fordel. Egeskov har en masse virkelig forskellige, flotte legeområder, som fremstår nye og vedligeholdte. Og Kompan kan vise deres legeområder frem, mens de er i brug, som jo må være det bedste salgs argument. Jeg tror, at vi brugte en time på at komme igennem legeområdet, som både har ting til små og større børn. Og vi gik kun videre, fordi vi ville være sikre på at se de andre ting også. Det var ikke fordi børnene nåede at prøve det hele.

20161001_112736

Ved siden af legepladsen, var der “Tree Top Walking”, som foregår mellem trækroner via hængebroer i 10-15 meters højde. Det var lidt nervepirrende for nogle af os. Men vi kom da alle igennem. Heldigvis er hegnet på hængebroerne dejligt højt, så det giver en vis tryghed – især i forhold til børnene.

20161001_115702

Derefter gik vi ind og så gamle cykler og en købmandsbutik. Det var ret sjovt, og de sjovt-udseende cykler gav virkelig noget at snakke om med drengene. Dennis var nu mest fascineret af en udstillet bil, som er magen til den fra Tilbage til fremtiden.

Vi var også hurtigt inde i Draculas krypt. Den var vi dog lidt skuffede over. På nær Mikkel, der blev så skræmt, at han snakkede om den i lang tid efter. Og han nåede ikke engang at se Dracula, før han ville ud igen. Stakkels dreng.

Så var det tid til frokost. Vi spiste på den udendørs “grillbar” ved legepladserne. Det var god mad af sådan et sted at være. Faktisk tror jeg, at de selv havde tilberedt kødet i burgerne, hvilket ikke jeg synes, at man oplever ret ofte på sådanne “hurtige” spisesteder.

dsc_0667

Efter den tiltrængte mad-pause, legede vi på “Oldefars legeplads”, hvor vi kørte sæbekassebils-ræs. Og da vi gik derfra, opdagede vi, at inde i det, som vi troede bare var en hæk, var der en hel sti af træstubbe, som man kunne gå/hoppe mellem. Det synes jeg faktisk er typisk for Egeskov. Hver en lille plet er udnyttet, med mange enkeltstående aktiviteter. Så jeg tænker, at selvom man kommer en dag i højsæsonen, så vil man kunne komme til ved tingene, fordi der er så mange forskellige ting. Men vi var der nu på en lavsæsons-dag, så vi havde i hvert fald ikke problemer med at komme til.

dsc_0669

Så gik vi ind på Falck museet. Drengene syntes, at det var sjovt. Men var det mindst lige så sjovt for os, at se de udryknings kørertøjer, som vi husker fra barn af. Og så kan man ikke lade være med at blive lidt glad over at leve nu, når man først kigger ind i en ambulance fra 50’erne, der stort set ikke havde andet end en bårer. For så at kigge ind i en fra i dag, som nærmest er et mini-hospital.

Nu var det tid. Til labyrinten! Den kan jeg huske, fra da jeg var barn og besøgte Egeskov med skolen. Vi delte os i 2 hold, og af en eller anden utrolig grund, gik Mikkel målrettet lige igennem. Jeg fulgte bare efter, og vi endte kun i én blindgyde undervejs, før vi nåede tårnet og kunne tage rutchebanen ud. Selvom jeg synes, at jeg normalt har en god retningssans, så hjalp den mig ikke meget her. Efter nogle få sving var logikken væk. Det var godt jeg havde Mikkel med, ellers havde jeg nok været derinde endnu 🙂

dsc_0664

Nu ville vi ind på slottet og kigge. Hele udsigten til slottet, er simpelthen så idyllisk. Der var en sø med svaner med en flot bindingsværks gård ved siden af og slottet i baggrunden. Man kan lige forestille sig H.C. Andersen sidde der og skrive på sine historier.

Faktisk var det lidt befriende, at der ikke var så meget om H.C. Andersen ved Egeskov slot, som de fleste andre turist attraktioner på Fyn kan være forfaldne til. For man kan godt blive lidt fyldt op til sidst på Fyn. Vi oplevede nu også mange gode ting med H.C. Andersen på Fyn. Det kan du læse om i dette blog indlæg.

20161001_145757

Nå, men vi ville ind på slottet. Vi kom til at vælge den forkerte vej rundt til slottet. Den ene er meget kort. Den anden går gennem haven og er noget længere. Haven har fået alverdens priser, og skulle være utrolig flot. Men drengene var ved at være trætte, og lidt svære at få glade gennem en lang gåtur. Og desuden var det i oktober, så haven var over sin sommer-storhedstid. Så vi brugte mindst muligt tid der. Men vi så alligevel nogle fine dele af haven på vejen.

Af samme grund (altså de trætte børn 🙂 ) valgte vi, at vi kun ville se én ting inde på slottet. Det blev til tag-etagen. Drengene syntes, at det var ret sjovt, at der var en udstilling med potter til voksne. Udover potterne er tag-etagen fyldt med gammelt legetøj, hvor især togbanen fangede os.

Så var det på tide at gå mod udgangen. Men på vejen ud passerede vi legeplads-området igen. Så fik vi lige prøvet 2 mere af legepladserne, hvoraf den ene var en borg/slot, hvor vi kunne lege riddere og prinsesse. Det var da den helt rigtige afslutning på en god dag på Egeskov Slot.

20161001_144155

Vil du læse om de andre ting, man kan opleve på Egeskov, kan du kigge på deres hjemmeside her.

Vil du læse om hele vores tur på Fyn, kan du gøre det her: En weekend på Fyn i børnenes tegn.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *