Oplev Kronborg gennem en skattejagt rundt på slottet

Kronborg_5

Vi elsker Escape rooms herhjemme. Og vi elsker at være turister og se et steds seværdigheder. Så da de 2 ting blev kombineret af Mystery Makers, ved at lave gådejagter rundt på nogle af de danske slotte, så måtte jeg prøve det.

Vi har syntes, at børnene (på 6 og 7 år) var lige små nok til de escape rooms vi kender til. Så jeg syntes, at det var en lidt dyr fornøjelse at kaste sig ud i med hele familien, hvis børnene så ikke kunne følge med.
I stedet jeg lokkede nogle veninder med til en gådejagt på Kronborg. Og vi havde det rigtig sjovt med det.

Det Mystery Makers har gjort, er at tage udgangspunkt i et interessant sted. F.eks. Kronborg, som vi var på. Så har de lavet en gådejagt ud fra stedets historie. Det giver en ekstra interessant vinkel på at lære lidt om stedet.

Læs også: Nisseland – en hel verden fuld af mekaniske nisser

En skattejagt kan selvfølgelig overhovedet ikke erstatte en guidet rundvisning, hvis du vil lære et slot som Kronborg at kende. Men jeg lærte alligevel en del mere om Kronborg, end hvis jeg blot selv havde gået rundt på slottet.

Hvordan foregår en skattejagt på Kronborg?

Da vi ankom, fik vi udleveret en tyk brun kuvert, og en lommelygte…

Kronborg_1

I kuverten lå der en masse små konvolutter. Uden på hver konvolut var der et billede.

Vi var i en Christian d. IV’s gruppe, og blev udnævnt Kronborgs toldmestre. Så nu skulle vi vogte Kronborgs guld. Men som der stod; vi skulle forvente at blive fristet af div. dødssynder undervejs…

Vi fulgte anvisningerne hen til, hvor vi skulle starte på slottet, og åbnede så vores første kuvert. Den fortalte, hvordan vi kunne finde et symbol, der viste, hvilken kuvert vi nu måtte åbne, og dermed få af vide, hvor vi så skulle gå hen.

Kronborg_4

Jeg vil selvfølgelig ikke fortælle for meget om selve skattejagten. Men jeg kan afsløre, at der blev nærstuderet billeder, tydet symboler, danset, grublet, gamblet og gyst en lille smule.

Min mening om skattejagten

Vi havde det rigtig sjovt med at lære om Kronborg på denne måde. Og jeg vil klart anbefale det!

Der var dele af slottet, som vi ikke kom på, under skattejagten. Men da du skal betale entrébillet til slottet, udover at købe selve skattejagten, så kan du jo frit rundt bagefter og studere stedet, som du vil.

Kronborg_3
Der var små skuespil i riddersalen, mens vi var der.

Det er faktisk det eneste dårlige, jeg har at sige om skattejagten; prisen. Man skal minimum være 4 personer, og det koster 300 kr. pr. person.

Jeg synes godt, at det kan gå an at betale 300 kr. til et veninde arrangement. Men herhjemme er vi 5 personer. Så hvis vi skulle lave det til en familieoplevelse, ville det koste os 1.500 kr. Og det synes jeg altså er lige i overkanten for 1½ times familiehygge. Selvom vi helt sikkert ville få det sjovt.

Kronborg_6

Hvis det havde været billigere, er jeg sikker på, at jeg allerede havde taget familien med på nogle af de andre skattejagter, der er lavet på slotte og i parker. For jeg tror sagtens, at børnene kan være med.
De er måske nogle få ting, de vil have lidt svært ved. Men de vil sagtens kunne være med til det meste, der nemlig handler om at få øje på symboler og regne gåder ud. Og jeg er overbevist om, at vi ville have det rigtig sjovt med det. Det havde mine veninder og jeg i hvert fald.

Du kan læse mere om Mystery Makers på deres hjemmeside.
Du kan læse mere om Kronborg på deres hjemmeside.

Vi var på Kronborg i juni 2018

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.
Tags from the story
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *