Nisseland – en hel verden fuld af mekaniske nisser

Vi har været i Nisseland
Det er en hel lade fuld af mekaniske nisser. Det er virkelig fint lavet. Der er mange forskellige slags nisser; nisser der laver julegaver, bondegårds nisser, tømrer nisser, bager nisser og mange, mange andre. Det var så fint og hyggeligt at gå rundt i.

Nisseland er lavet af et par, der også laver mekaniske nisser til storcentre. De er virkelig gode til at lave små jule-verdener.
Der er faktisk også andet end kun nisser i laden. Der er en stor piratø, som vores børn brugte lang tid på at studere. Der er et H.C. Andersen område, et alfe område og et bamse område.

Læs også: Fyrtøjet – et H.C. Andersen legeuniverse i Odense

Nisselandet har mange fine detaljer. Og man kan sagtens gå det rundt 2 gange og blive ved med at opdage nye detaljer, for der er så mange ting at kigge på, at man slet ikke kan få øje på det hele på én gang.

Mange af tingene kan man selv sætte i gang, ved at trykke på knapper, så figurerne snakker og synger. Det syntes børnene var vældigt underholdende.

Men der skal selvfølgelig også mere til, for at holde børn i vores hurtigtgående tidsalder interesseret. Derfor får børnene udleveret en pose med opgaver, når de kommer. Deri er farveblyanter, en skattejagt, en tegnekonkurrence Og et helt hæfte med opgaver/tegneark.

Man kunne også møde julemanden og grave efter sølvmønter.

Læs også: Find dit indre legebarn frem og vær: Sørøver for en weekend

Ingen juleudstilling uden æbleskiver. Så der er selvfølgelig også en bod, der sælger mad. De står endda selv og laver æbleskiverne, så man får helt nybagte æbleskiver serveret. De er lækre.
De sælger også lidt forskelligt mad. Men det tog os virkelig lang tid, at få denne mad. Så med mindre, at du har virkelig god tålmodighed, så hold dig til de gode hjemmebagte æbleskiver.

Lidt ekstra informationer

  • Indgangspris: Desværre er det forholdsvis dyrt at komme ind i Nisseland. Det koster 95 kr. pr. voksen og 65 kr. pr. barn. Dog kan man få en familiebillet til 2 voksne og 2 børn for 280 kr. Men det er jo stadig en del penge. Jeg er glad for at vi lukkede øjnene og betalte, for jeg synes, at det var en hyggelig oplevelse. Men jeg synes godt nok at prisen er i overkanten, i forhold til hvad man får.
  • Tidsforbrug: Vi var der vist i lidt over 2 timer. Men jeg må indrømme, at den sidste times tid brugte vi i café’en, hvor vi ventede på maden og spiste. I øvrigt var vi flere familier samlet, og vi voksne skulle jo lige nå at få styr på verdenssituationen. Det sidste stykke tid var børnene ved at være godt fyldt op af at være der. Der mangler lige en legeplads til at underholde dem, når de har set de mekaniske nisser, og de voksne stadig gerne vil sidde og drikke kaffe.
  • Nisselandet ligger i Mørkøv. Du kan læse mere her: Nisseland

VI var der i december 2017

 

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *