Duffel bag eller kuffert? Og alle de andre slags tasker vi rejser med

Duffel_bag_Rejsetaske_1

Sidste sommer døde vores ene duffel bag/rejsetaske. Vores anden bruger vi stadig. Men den er lappet sammen med ekstra stykker stof. Og der drysser må plastisk stykker ud af den, når man kører med den. Så der måtte ske noget.
Men hvad skulle vi købe? En duffel bag igen? Eller en hård kuffert? Der er blevet snakket frem og tilbage, for vi synes, at det gør meget for ferien, at vi har nogle tasker, der er nemme at rejse med. Både i fly og bil.

Hvad er en duffel bag?

En duffel bag ligner en forvokset sportstaske, men er på hjul.
Den er blød som en sportstaske, hvilket gør den nemmere at få pakket ned i biler eller steder, hvor der ikke er så meget plads, for den kan “formes” efter stedet.
Fordi den er blød, har den samtidig den fordel, at hvis man ikke fylder så meget i den, ja så fylder tasken heller ikke så meget.

Nogle producenter kalder det en rejsetaske i stedet for en duffel bag.

Før vi fik børn, rejste vi altid med duffel bags. De fungerer rigtig godt til at tage med ind og ud af diverse toge, færger, biler o.s.v. Og når vi pakker dem ud på et hotelværelse, fylder den tomme duffel bag næsten ingenting og kan lægges ind under en seng eller lign.

Vi er også glade for vores hårde kuffert

Duffel_bag_Rejsetaske_Kuffert_med_hjul
Men da vi så fik børn, måtte vi investere i en ekstra taske.
Vi købte en hård kuffert med 4 hjul under. Den er jeg blevet virkelig glad for. Den er så let at køre med, at børnene nu kan gå rundt med den – og det er en stor hjælp, når man som os “are NOT travelling light”. Vi har mange tasker og ting, som vi skal have styr på. Og så er det altså rart, at børnene også kan hjælpe til.

Samtidig er kufferten helt firkantet, så jeg kan have pakkeposer liggende i ved siden af hinanden. På den måde er den næsten som et klædeskab, hvor jeg ved, hvor alting er.
Vi rejser jo tit på road trips, hvor vi kun er et par dage hvert sted. Så jeg vil helst ikke skulle pakke ud og pakke ned hele tiden. I stedet skal tingene være til at finde i kufferten.

Duffel_bag_Rejsetaske_3
Pakkeposer er mindre tasker/poser, der hjælper til at holde styr på alle tingene i kufferten. Vi bruger nogle fra Ikea. De sælger ikke “vores” version mere, men nu har de disse.

Læs også: Gode råd til at flyve med børn

Hvis jeg kun skulle rejse med én kuffert, ville jeg nok stadig vælge en duffel bag, for man rejser jo ikke kun med ensartede firkantede ting, som passer ned i en hård kuffert. Men nu da vi er så mange i familien, er det dejligt med en firkant kuffert til nogle ting, og en blød duffel bag til de andre “ukurante” ting.

Den hårde kuffert vi bruger, er en Epic Phantom* (reklamelink).
Den vejer “ingenting”, så vi kan bruge den tilladte vægt på alle de ting, vi gerne vil have med, fremfor på selve kuffertens vægt. Vi er virkelig glade for den kuffert.

Vi blev enige om at købe en ny duffel bag

Dennis kan stadig bedst lide at rejse med sin duffelbag. Han kan godt lide, at den er blød, så man altid lige kan få lidt ekstra proppet ind i den. Og den har mindre lommer rundt omkring, så man kan holde styr på sine ting.

Og da vi jo nu har en rigtig god hård kuffert, så blev vi enige om, at den nye taske, skulle være en duffel bag.

Vi har været rigtig glade for den vi har haft fra High Sierra, men vi kunne ikke få sådan en mere. Så vi måtte på jagt efter en anden.
Det vi har været glade for ved den tidligere taske – ud over, hvad jeg allerede har beskrevet omkring duffel bags – er at den kan åbnes på midten, så når man lyner den op, åbner den sig til begge sider. På den måde får man et bedre overblik over indholdet. Nogle duffel bags kan man kun åbne op til ét stort rum. Det synes vi er uoverskueligt.

Vores gamle duffel bag havde også nogle rygstropper, så vi kunne tage den på ryggen, som en rygsæk. Men den funktion har vi kun brugt én gang. For en duffel bag er ret uhandig at have på ryggen. Så det var ikke vigtigt for os at få den funktion igen.
Duffel_bag_Rejsetaske_2
Efter at have kigget noget rundt, endte vi med en Rewind Duffel* (Reklamelink) fra Samsonite på 82 cm.
Den er ret stor på den måde, at den er lang, men den er faktisk ikke så bred igen.
Vi har nu haft den med på én sommerferie. Og den har fint levet op til det, vi gerne ville have ud af den.
Det eneste lille mén er, at fordi den er så høj og slank, skal man huske at pakke tungere ting i bunden. Ellers har den problemer med at stå oprejst.

De andre tasker vi bruger

På en ferie er det også vigtigt med andre gode tasker.

  • Dagsrygsæk: Vi har stort set altid en dagsrygsæk med os. Og fordi vi så ofte slæber rundt på den – og ofte får overfyldt den – skal den være god.
  • BoostApak: Børnene har en rygsæk med, som samtidig er en godkendt selepude. Det er vældigt praktisk, når man lejer bil eller kører i taxa.
  • Pacsafe pengekat til at have mobilen i, så den er nem at få fat i, hvis der lige opstår en fotomulighed.

Du kan læse mere om taskerne her nedenfor.

Håndbagage / dagsrygsæk

Duffel_bag_Rejsetaske_Turrygsæk

Som dagsrygsæk og håndbagage bruger vi rygsække fra High Sierra, model Holmes 3.0. Det er egentlig en computer rygsæk. Men vi kan godt lide alle de mange rum og lommer den har. Dags-vandreturs rygsække har ofte ikke helt så mange lommer.

Denne taske har et stort rum, hvor der indeni er en lomme beregnet til en pc. Men denne ekstra lomme er samtidig god til at holde styr på opgavebøger, chartek med flybilletter og meget andet.
På hver side af taske er der små sidelommer. Her kan være ting, som man gerne vil have nemt tilgengængeligt f.eks. på et fly. Det kan være ting som en sutteflaske, kortspil, små snacks o.s.v.
Min yndlings lomme er nu “solbrille-lommen”, som sidder oppe på toppen af tasken. Den er ikke ret stor. Men her kan man have tyggegummi, nøgler, kuglepen, pas eller noget af alt de andre småting, som har det med at blive væk i en stor taske.

Tasken er en forholdsvis stor dagstur taske. Det er vi virkelig glade for, for vi ender altid med at slæbe meget med på vores ture. Men det betyder selvfølgelig også, at den har det med at blive lidt for tung…
Den har både mavebånd og bånd over brystet, så den kan sidde behageligt.

Ulempen ved tasken er, at den er lidt tung i sig selv. Og den er ikke så godt ventileret mod ryggen som en vandrerygsæk, så den kan godt være lidt varm at gå rundt med.
Men vi elsker den nu alligevel så meget, at vi lige har købt 2 nye af dem. Vi kunne dog ikke finde dem i nogen butikker længere. I stedet købte vi dem gennem mit arbejde. Så jeg kan desværre ikke linke til dem. Men der findes flere pc rygsække fra andre mærker med de samme gode finesser, hvis du googler rundt.

BoostApak selepude og rygsæk

Duffel_bag_Rejsetaske_Boostapak
BoostApak rygsække* (reklamelink) er virkelig smarte.
Det er en 44/04 godkendt selepude.
Når man lejer en autostol gennem et biludlejningsbureau, kan man opleve, at stolen er i stykker, har den forkerte størrelse eller måske er der helt udsolgt. Derfor er vi glade for at have vores egne med.
Samtidig er det en børnerygsæk, så børnene kan pakke noget legetøj, deres bamse, høretelefoner eller lignende i.
Det er dog ikke verdens største rygsæk. Og den vejer lidt i sig selv, så den kan godt blive lidt tung for børnene at gå med i længere tid. Men det synes vi stadig er rigtig godt givet ud, i forhold til at skulle have både en rygsæk og en selepude med.

Pacsafe pengekat

Duffel_bag_Rejsetaske_Pengekat

Jeg bruger meget tit min mobil til at tage billeder med. Men da jeg oftest går i nederdel, når jeg er et varmt sted, har jeg ikke nogen lommer til mobilen. Og der er jo tit lommetyve på feriesteder, så det er ikke helt en mulighed bare at lægge mobilen i rygsækken – det gør det desuden også lidt besværligt at få fat på den.

Så jeg har løst det problem ved at købe en Pacsafe Coversafe 75 Pengekat* (Reklamelink). Den har en snor, som kan forlænges, så jeg kan have den hængende på skrå, når jeg er på steder, hvor jeg føler mig tryg. Når jeg så er på steder, hvor der er stor chance for lommetyve, så forkorter jeg snoren og tager tasken ind på maven under blusen.
Snoren er i øvrigt lavet af en stålwire, så den ikke kan klippes over.

Pacsafe laver i det hele taget kun tasker der hjælper dig til at sikre dig ekstra meget mod tyveri. De forskellige tasker har mange smarte, små finesser der forhindre tyveri.
Pengekatten har f.eks. et ekstra stykke stof ved lynlåsen, så når du åbner lynlåsen, er det svært at stikke hånden lige ned i tasken. Man skal lige være lidt opmærksom.

Den funktionalitet kan jeg dog ikke bruge, da mobilen er en halv centimeter for stor i forhold til det stykke stof. Men tasken kan sagtens lukkes helt normalt, så jeg er virkelig glad for denne taske.

Pacsafe laver også bæltetasker, hvis du er mere til det. De kan jo bruges på helt samme måde.

Vi har altid tomme indkøbsnet med

Sidst men ikke mindst, har vi altid nogle tomme indkøbsnet med. De ender altid med at blive brugt undervejs. F.eks. til at have vasketøj i undervejs. Eller til at pakke badetøjet i, så vi altid har en taske klar, hvis vi skulle møde en strand. Eller til det helt åbenlyse – til at handle med, så vi ikke bruger så mange plastikposer, som man tit gør i udlandet.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

*Disclaimer

Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.

Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂

Derfor har vi en affiliate aftale med Rejsegear.dk, Samsonite, Coolshop.dk og CarrieAlong. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Men det koster ikke dig ekstra. På den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *