Duffel bag eller kuffert? Og alle de andre tasker vi rejser med?

Sidste sommer døde vores ene duffel bag. Vores anden bruger vi stadig. Men den er lappet sammen med ekstra stykker stof. Og der drysser må plastisk stykker ud af den, når man kører med den. Så der måtte ske noget.
Men hvad skulle vi købe? En duffel bag igen? Eller en hård kuffert? Der er blevet snakket frem og tilbage, for vi synes, at det gør meget for ferien, at vi har nogle tasker, der er nemme at rejse med. Både i fly og bil.

Hvad er en duffel bag?

En duffel bag ligner en forvokset sportstaske, men er på hjul.
Den er blød som en sportstaske, hvilket gør den nemmere at få pakket ned i biler eller steder, hvor der ikke er så meget plads, for den kan “formes” efter stedet.
Fordi den er blød, har den samtidig den fordel, at hvis man ikke fylder så meget i den, ja så fylder tasken heller ikke så meget.
Nogle producenter kalder det en rejsetaske i stedet for en duffel bag.
Før vi fik børn, rejste vi altid med duffel bags. De fungerer rigtig godt til at tage med ind og ud af diverse toge, færger, biler o.s.v. Og når vi pakkede dem ud på et hotelværelse, fyldte den tomme duffel bag næsten ingenting og kunne lægges ind under en seng eller lign.

Vi er også glade for vores hårde kuffert


Men da vi så fik børn, måtte vi investere i en ekstra taske. Da købte vi en hård kuffert med 4 hjul under. Den er jeg blevet virkelig glad for. Den er så let at køre med, at børnene nu kan gå rundt med den – og det er en stor hjælp, når man som os IKKE “travels light”. Vi har mange tasker og ting, som vi skal have styr på. Og så er det altså ret, at børnene også kan hjælpe til.
Samtidig er kufferten helt firkantet, så jeg kan have pakkeposer liggende i ved siden af hinanden. På den måde er den næsten som et klædeskab, hvor jeg ved, hvor alting er.
Vi rejser jo tit på road trips, hvor vi kun er et par dage hvert sted. Så jeg vil helst ikke skulle pakke og pakke ud hele tiden. I stedet skal tingene være til at finde i kufferten.


Pakkeposer er mindre tasker/poser, der hjælper til at holde styr på alle tingene i kufferten. Vi bruger nogle fra Ikea. De sælger ikke “vores” version mere, men nu har de disse.

Hvis jeg kun skulle rejse med én kuffert, ville jeg nok stadig vælge en duffel bag, for man rejser jo ikke kun med ensartede firkantede ting, som passer ned i en hård kuffert. Men nu da vi er så mange i familien, er det dejligt med en firkant kuffert til nogle ting, og en blød duffel bag til de andre “ukurante” ting.

Den kuffert vi bruger, er en Epic Phantom* (reklamelink).
Den vejer “ingenting”, så vi kan bruge den tilladte vægt på alle de ting, vi gerne vil have med, fremfor på selve kuffertens vægt.

Vi blev enige om at købe en ny duffel bag

Dennis kan stadig bedst lide at rejse med sin duffelbag. Han kan godt lide, at den er blød, så man altid lige få lidt ekstra proppet ind i den. Og den har mindre lommer rundt omkring, så man kan holde styr på sine ting.

Og da vi jo nu har en rigtig god hård kuffert, så blev vi enige om, at den nye taske, skulle være en duffel bag.

Vi har været rigtig glade for den vi har haft fra High Sierra, men vi kunne ikke få sådan en igen. Så vi måtte på jagt efter en anden.
Det vi var glade for ved tasken – udover, hvad jeg allerede har beskrevet omkring duffel bags – er at den kan åbnes på midten, så når man lyner den op, åbner den sig til begge sider. På den måde får man et bedre overblik over indholdet. Nogle duffel bags kan man kun åbne op til ét stort rum. Det synes vi er uoverskueligt.

Vores gamle duffel bag havde også nogle rygstropper, så vi kunne tage den på ryggen, som en rygsæk. Men den funktion har vi kun brugt én gang. For en duffel bag er ret uhandig at have på ryggen. Så det var ikke vigtigt for os at få den funktion igen.
Efter at have kigget noget rundt, endte vi med en Rewind Duffel fra Samsonite på 82 cm. Vi har lige modtaget den, og den virker rigtig god.
Den er ret stor på den måde, at den er lang, men den er faktisk ikke så bred igen.
Vi har endnu ikke brugt den, men vi glæder så meget til at tage den i brug.

De andre tasker vi bruger

På en ferie er det også vigtigt med andre gode tasker.

  • Dagsrygsæk: Vi har stort set altid en dagsrygsæk med os. Og fordi vi så ofte slæber rundt på den – og ofte får overfyldt den – skal den være god.
  • BoostApak: Børnene har en rygsæk med, som samtidig er en godkendt selepude. Det er vældigt praktisk, når man lejer bil eller kører i taxa.
  • Pacsafe pengekat til at have mobilen i, så den er nem at få fat i, hvis der lige opstår en fotomulighed.

Du kan læse mere om taskerne her nedenfor.

Håndbagage / dagsrygsæk

Som dagsrygsæk og håndbagage bruger vi rygsække fra High Sierra, model Holmes 3.0. Det er egentlig en computer rygsæk. Men vi kan godt lide alle de mange lommer den har. Dags-vandreturs rygsække har ofte ikke helt så mange lommer.

Denne taske har et stort rum, hvor der inden i er en lomme beregnet til en pc. Men denne ekstra lomme er samtidig god til at holde styr på tegnebøger, chartek med flybilletter og meget andet.
På hver side af taske er der små sidelommer. Her kan være ting, som man gerne vil have nemt tilgengængeligt f.eks. på et fly. Det kan være ting som en sutteflaske, kortspil, små snacks o.s.v.
Min yndlings lomme er nu “solbrille-lommen”, som sidder oppe på toppen af tasken. Den er ikke rigtig stor. Men her kan man have tyggegummi, nøgler, kuglepen, pas eller noget af alt de andre småting som har det med at blive væk i en stor taske.

Tasken er en forholdsvis stor dagstur taske. Det er vi virkelig glade for, for vi ender altid med at slæbe meget med på vores ture. Men det betyder selvfølgelig også, at den har det med at blive lidt for tung…
Den har både mavebånd og bånd over brystet, så den kan sidde behageligt.

Ulempen ved tasken er, at den er lidt tung. Og den er ikke så godt ventileret som en vandrerygsæk, så den kan godt være lidt varm at gå rundt med.
Men vi elsker den nu alligevel så meget, at vi lige har købt 2 nye af dem. Vi kunne dog ikke finde dem i nogen butikker længere. I stedet købte vi dem gennem mit arbejde. Så jeg kan desværre ikke linke til dem. Men der findes flere pc rygsække med de samme gode finesser, hvis du googler rundt.

BoostApak rygsæk og selepude

BoostApak rygsække* (reklamelink) er virkelig smarte. Det er en rygsæk, som børnene kan pakke nogle af deres ting i. Og samtidig er det en 44/04 godkendt selepude.
Når man lejer en autostol gennem et biludlejningsbureau, kan man opleve, at stolen er i stykker, den forkerte størrelse eller måske er der helt udsolgt. Derfor er vi glade for at have vores egne med.
Samtidig er det en rygsæk, så børnene kan pakke noget legetøj eller deres høretelefoner eller lignende i.
Det er dog ikke verdens største rygsæk. Og den vejer lidt i sig selv, så den kan godt blive lidt tung for børnene at gå med i længere tid. Men det synes vi stadig er rigtig godt givet ud, i forhold til at skulle have både en rygsæk og en selepude med.

Pacsafe pengekat

Jeg bruger meget tit min mobil til at tage billeder med. Men da jeg oftest går i nederdel, har jeg ikke nogen lommer til mobilen. Og der er jo tit lommetyve på feriesteder, så det er ikke helt en mulighed bare at lægge mobilen i rygsækken – det gør det desuden også lidt besværligt at få fat på den.

Så jeg har løst det problem ved at købe en Pacsafe Coversafe 75 Pengekat. Den har en snor, som kan forlænges, så jeg kan have den hængende på skrå, når jeg er på steder, hvor jeg føler mig rimelig tryg. Når jeg så er på steder, hvor der er stor chance for lommetyve, så forkorter jeg snoren og tager tasken ind på maven under blusen.
Snoren er i øvrigt lavet af en stålwire, så den ikke kan klippes over.

Pacsafe er i det hele taget tasker lavet til at sikre dig ekstra meget mod tyveri. De forskellige tasker har mange smarte, små finesser der forhindre tyveri.
Pengekatten har et ekstra stykke stof, når du åbner lynlåsen, så det er svært at stikke hånden lige ned i tasken. Den funktionalitet kan jeg dog ikke bruge, da mobilen er en halv centimeter for stor i forhold til det stykke stof. Men tasken kan sagtens lukkes helt normalt, så jeg er virkelig glad for denne taske.

Pacsafe laver også bæltetasker, hvis du er mere til det. De kan jo bruges på helt samme måde.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

*Disclaimer

Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.

Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂

Derfor har vi en affiliate aftale med Rejsegear.dk, Samsonite, Babygear.dk. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Men det koster ikke dig ekstra. På den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *