En weekend for hele familien i Det Vilde Vesten i High Chaparral

High_Chaparral_

Når du træder igennem indgangen til High Chaparral, går du tilbage i tiden. Du befinder dig pludselig i 1870’ernes Vilde Vesten. Du vil hurtigt blive mødt af duellerende cowboys og cowgirls, for de er overalt. Især i form af legende børn, der selvfølgelig har udstyret i orden med pistol og cowboyhat. 
Alt er virkelig gennemført. Når du f.eks. skal transporteres, kan du vælge mellem at tage hjuldamperen, diligencen eller damplokomotivet, som man også gjorde det dengang.
Men pas på; der er overfalds garanti på toget!

High_Chaparral_Wild_West_inn

High Chaparral er en forlystelsespark i Sydsverige, der består af en hel by bygget op over et westerntema. Du går hele tiden rundt i kulisser, som var du i en western by. Og der går mange cowboys/medarbejdere rundt i byen, hvilket gør den meget levende. Man kan ikke lade være med at leve sig ind i det, om du så er i cowboylandet, Old Mexico eller i indianerlejren.
Vores børn blev f.eks. virkelig ramt af guldfeberen, da de først begyndte at lede efter guld.

High_Chaparral_4

De helt store trækplastre er showene med Lucky Luke, Zorro og et stort show med stuntmen.

Cowboylandet

Cowboys og huse fra Det Vilde Vesten er det største tema i High Chaparral. Og det er da også i dette område af forlystelsesparken, at der er mest at opleve og prøve.

Der er alle husene, som er en oplevelse i sig selv at kigge på, for de er flot lavet. Der er også masser af butikker med alverdens ting fra mad til tøj fra det Vilde Westen.

High_Chaparral_10

Men der er også gode børneaktiviteter. Børnene kan ride på ponyer og de kan grave efter guld.
Og det bedste er legepladsen. Den består af en hel Western by bygget i børnehøjde. Her må børnene kravle overalt på husene – både i stueetagen, på 1. sal og på taget!
Og når børnene så stort set alle sammen er udstyret med pistoler og cowboyhatte, så går der ikke mange sekunder, før legen er i gang.

High_Chaparral_15

Indianerland og Old Mexico

Der er også et indianerland med tipier og bål. Her kan du prøve at skyde med bue og kaste med hestesko. Og der er et område med levende bisoner.

High_Chaparral_13

Bagerst i parken ligger Old Mexico. Du kan tage hjuldamperen dertil. Og her er også en station til toget. Men du kan nu også sagtens gå derhen selv.

High_Chaparral_3

Old Mexico byen er lige så fin og virkelighedstro bygget op, som resten af High Chaparral. Og her ser ud til at være nogle gode restauranter og snackbarer. Vi prøvede dem nu ikke.
Men ud over det er der ikke så meget at lave. Her mangler lidt en aktivitet af en eller anden form, især for børnene.
Men der var nu én rigtig god ting i Old Mexico; Zorro showet!

Showene i High Chaparral

Show med Zorro fægtende rundt på tagene over os

Da vi kom til Old Mexico kunne vi ikke helt finde ud af, hvor Zorro showet skulle være. Jo, der var da en lille scene midt i byen. Men der var ikke nogen siddepladser, og scenen virkede lidt lille.
Vi spurgte os frem, og jo, det var på den scene.
Så vi stillede os i ly under et halvtag ved en af snackbarerne – det regnende nemlig – og ventede på showet.

Soldaten ”Mendoza” op på scenen og står og snakker lidt. Det fanger ikke helt vores børn – især fordi han taler svensk, og det så hurtigt, at vi voksne til tider har svært ved at forstå det.
Så kan vi høre en kvinde snakke. Men hvor er hun?
Hun står oppe på brønden i den anden ende af byen.
Så går jagten mellem kvinden og soldaterne gennem byen og op på et tag.

High_Chaparral_Zorro

Pludselig står Zorro der!
Oppe på et tag.
Og fægtekampene kan begynde hen over byens tage.

Selvom vi ikke forstod hele historien, kunne vi sagtens følge med. Og alle – børn og voksne – syntes at det var en oplevelse at se kampene udspille sig hen over hovederne på os.

Læs også: Astrid Lindgrens Verden – En weekend i Pippiland

Det var derfor, at scenen var så lille – de bruger den stort set ikke.
Så man kan sagtens følge med, hvis man skulle komme for sent og få en plads i baggrunden. Men vi vil nu stadig mene, at de bedste pladser er tæt på scenen. Her ser man det hele godt. Og det var også en god plads, da Zorro tvang soldaterne til at kaste de skatter, de have indkrævet, tilbage til folket – altså børnene – der glædeligt tog imod chokolade mønterne, der nu blev kastet.

Lucky Luke og Dalton showet

High_Chaparral_Lucky_luke

Lucky Luke showet er et godt børneshow. Der er så tilpas meget falde-på-halen-komedie, at børnene er godt underholdt.
Dalton brødrene og mor Dalton fylder selvfølgelig også meget i showet. For hvad ville Lucky Luke være uden Dalton brødrene?

Jeg synes, at historien var lidt tynd. Men det vigtigste er jo, at Dalton brødrene stikker af, og Lucky Luke fanger dem igen. Og hvor meget historie kan man lige nå at fortælle om det på 20 minutter?
Og når mine børn sidder og klukker af grin, så jeg har intet imod en lidt tynd historie.

Læs også om første gang vi var i High Chaparral: En fantastisk dag i Westernbyen High Chaparral

Lucky Luke showet var blevet flyttet, siden vi sidst var der. Dengang sad man bare på gruset og prøvede at komme til at se. Nu var der lavet små tribuner, så vi kunne komme op i højden og se. Det var et rigtig godt fremskridt.

Stuntman show & togrejsen

High_Chaparral_5

Wild West showet er et virkelig imponerende show med masser af stuntmænd, der falder ud over balkoner, ned fra tage og meget andet. Der er heste og diligencer og i det hele taget bare gang i den. Det show kan virkelig anbefales!
Men husk at fortælle børnene, at alt hvad de ser kun er teater. For ellers kan det godt virke voldsomt for dem. Og husk at børnene skal lade pistolerne inden. Undervejs skal de nemlig flere gange hjælpe med at skyde forbryderne.

Turen med damplokomotivet er også en oplevelse i sig selv. Det koster godt nok også 50 SEK. Men til gengæld er der så en performance undervejs, hvor I bliver holdt op i røvere. Så gem jeres værdier godt!

Vores forventning til turen

Vi havde glædet os i flere måneder til vores weekend til High Chaparral. For vi var der for 4 år siden. Og lige siden har vi snakket om, hvor sjovt det var.
Denne gang skulle vi bo på High Chaparrals eget hotel og vi skulle have to overnatninger, så vi havde god tid til at opleve det hele. Og vi skulle være sammen med to gode venner og deres børn. Det kunne kun blive godt!

High_Chaparral_21

Ugen op til kiggede vi på vejrudsigten…. Der blev lovet en del regn. Øv! Men så måtte vi jo bare pakke en masse regntøj, for det er jo ikke vejret, der er noget galt med, vel…

Dagen før vi skulle af sted, ville jeg lige se, om man måske kunne få billigere indgangsbilletter ved at købe dem online.
Til min store overraskelse kunne vi ikke købe billetter til om lørdag. Der var parken ”reserveret”.
Øh, hvad mon det betød? Ville vi så kunne få lov til at komme ind?

Vi blev enige om bare at køre derop, og så få det bedste ud af det hele. Men vi var alligevel lidt nervøse for, hvordan denne weekend mon ville ende med at blive… Det ville jo ikke være sjovt, hvis vi skulle skuffe børnene.

Læs også: Astrid Lindgren, elgsafari, smuk natur og billig bland-selv slik i Sverige

Fredag eftermiddag kørte vi mod High Chaparral. Der er 250 km fra Øresundsbroen til High Chaparral.
Vi gjorde selvfølgelig et holdt undervejs ved Godisflyget. Det fly kunne børnene tydeligt huske, fra da vi kørte til Pippiland. Og os forældre kunne huske den gode pris på kun 4,90 SEK pr. 100 g. bland selv slik.

Vi kom ind i parken! Og børnene blev forvandlet til cowboy’ere

Fremme ved hotellet fortalte receptionisten, at parken var reserveret af et firma lørdag. De havde købt 6.200 billetter, så der ville komme mange mennesker.
Men vi kunne godt få lov til at komme ind alligevel. Puha.

Vi fik også af vide, at der normalt “kun” er 1-2.000 gæster i parken. Så lød 6.200 godt nok af ret mange mennesker. Men vi holdt fokus på det vigtige – at vi overhovedet ville få lov til at komme ind.
Og for at give de mange mennesker en god oplevelse, ville parken åbne en halv time tidligere end normalt. Og der ville være ekstra mange shows.

Så vi stod klar lørdag kl. 9.30, da High Chaparral åbnede.
Vi gik direkte ind i butikken ved indgangen og ”provianterede” pistolbælter, cowboyhatte og krudt til pistolerne, som vi havde med hjemmefra. Nu var vi jo i et cowboyland, og så skulle børnene da også være cowboys og cowgirls. Sidste gang vi var i High Chaparral, havde vi lært, at udklædningen og pistolerne er så stor en del af oplevelsen, at vi lige så godt kunne købe det fra start af, frem for at skulle igennem plageriet fra børnene senere.

High_Chaparral_Cowboy
Så er cowboyerne klar

Vi lærte sidste gang, at man skal købe pistolerne hjemme, så du kan købe flere knaldhætter, når du løber tør.
Men varerne i High Chaparral er faktisk rimelige i pris, så du behøver ikke jagte rundt efter hele udstyret hjemmefra. Jeg mener, at vi gav 99 SEK for en hat og 69 SEK for det billige af pistolbælterne.

Og hvordan gik det så for os og de 6.000 andre besøgende?

Vi havde frygtet at skulle dele High Chaparral med 6.200 andre gæster. Men det virkede faktisk ikke så slemt. Jeg vil vove den påstand, at ikke alle dukkede op… Måske det havde noget at gøre med den dårlige vejrudsigt.
Og vi fik da også regn flere gange i løbet af dagen. Men det var heldigvis bare kortere byger, så vi var ikke rigtig generet af det.

Vi kom jo allerede kl. 9.30, da parken åbnede. Og da var der heldigvis ikke kommet ret mange andre endnu.
Vi havde udset os nogle vigtige ting, vi gerne ville nå at prøve. Så det gjorde vi først.

Derefter gik vi om til Old Mexico bagerst i parken.
For de fleste begynder med at prøve ting, lige når de kommer ind i en forlystelsespark. Derfor gør vi tit det, at vi går direkte ned bagerst i parken, hvis vi kommer, når de åbner. Så har vi oftest den første times tid for os selv. Før alle de andre når helt derom.
Og sådan gik det også denne gang. Det var faktisk først, da vi havde set Wild West show kl. 12.30, at vi ramlede ind i mange mennesker og nærmest bare måtte følge strømmen.
Så gik vi bare over på legepladsen. Der var god plads – også til mange legende børn.

High_Chaparral_7
High_Chaparral_17

Efter et Lucky Luke show omkring kl. 16, som endte i en kæmpe regnbyge, blev vi enige om, at nu havde vi fået nok for den dag.
Vi gik dog lige forbi Big Bengt museet, som var indendørs. Her solgte de varm kakao og det trængte vi efterhånden til. Man skal jo også have en “Fika”, (pausen som svenskerne elsker), når man er i Sverige.

Så vi fik faktisk en rigtig god dag, hvilket jeg nok ikke helt havde troet fra morgenstunden af. Vi fik prøvet rigtig mange ting, og set alle de 3 shows, vi gerne ville se. Vi blev næsten ikke våde. Og vi stod stort set ikke i kø. Det eneste vi ikke fik gjort på grund af kø, var togturen og bueskydning.

Men vi havde jo heldigvis 2 overnatninger ved parken. Så søndag stod vi der igen, da de åbnede. Der lagde vi ud med 2 ponyridnings ture i træk, fordi der endnu ikke var kø. Og ponyridning var én af favoritterne. Så kom vi med toget, og vi fik prøvet at vaske guld og skyde med bue og pil. Lucky Luke showet måtte vi også lige se igen. Og ellers skulle der bare leges mest muligt på den sjove legeplads.

High_Chaparral_guld_graveri
Der ledes efter guld
High_Chaparral_9
Guldet smeltes om til mønter

Det er rart at have en ekstra dag, hvor man kan gentage favoritterne, og lige nå det, man ikke nåede dagen før. Det gør også, at hvis man er træt sidst på dagen den første dag, så går man bare hjem og slapper af. Hvis vi kun havde haft én dag, hvad vi jo nok valgt at stå i den lange kø til togturen, for den skulle da prøves.

Vi endte med at have en super god tur. Det havde vi måske ikke helt turde håbe på, da vi kørte derop fredag. Men turen blev lige som vi håbede. Og børnene var absolut ikke klar til at tage hjem efter 1½ dag i High Chaparral.

Lidt gode informationer

  • Når du har betalt indgang til parken er langt det meste gratis. Der er dog nogle få ting, som du skal betale ekstra for. F.eks. guldgravning og togturen.
  • Der er flere forskellige shows i højsæsonen
  • High Chaparral har kun åbent fra slutningen af maj til starten af september.
  • Der er forskellige entrepris alt efter om du kommer i forsæsonen, højsæsonen eller eftersæsonen. Men graden af shows og åbne aktiviteter varierer også derefter
  • Vi boede på hotellet Wild West Inn. Vi boede i en 4 værelses lejlighed. Det lyder større end det er! Der var, hvad vi skulle bruge til 2 voksne og 2 børn, men det var ikke store lejligheder. Man kunne godt se, at lejlighederne ikke var helt nye. Men de var bestemt heller ikke faldefærdige. Så alt i alt var vi rigtig godt tilfreds med lejlighederne. Der findes også camping og hytter.
  • Du kan finde flere gode informationer på deres hjemmeside

Vi var i High Chaparral i august 2018.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *