En fantastisk dag i Westernbyen High Chaparral

I maj 2014 var vi i Westernbyen High Chaparral. Eller “Lucky Luke land”, som det hedder hjemme hos os. Og børnene elskede det!
Egentlig var det en gave til Dennis, at jeg og en veninde ville tage afsted med drengene, så han kunne få noget tid helt alene. Hvilket man jo meget sjældent har, mens man har små børn. Men en tur i High Chaparral ville Dennis ikke går glip af, så vi tog afsted alle 5.

High Chaparral ligger i Kulltorp. Der er lige under 3 timers kørsel fra Kastrup, så jeg syntes at det var lige langt nok, at køre frem og tilbage samme dag. Men til gengæld var det jo også lidt en impulstur, der ikke var lagt ind i budgettet. Så jeg fandt et vandrehjem i Värnamo, som ligger på vejen til High Chaparral, 2,5 timers kørsel fra Kastrup.
Vandrehjemmet hedder ”Vandrehjemmet Värnamo folkhojskola”.
Det var okay i pris, og det var et rigtig fint vandrehjem. Det var lidt svært at finde ud ad, hvor man fik udleveret nøglen. Men ellers var vi godt tilfreds.
Vi sov 4 i et familieværelse. Vi lå lidt tæt, men det kunne sagtens lade sige gøre (altså for 2 voksne og 2 børn).

Der var kun én mand ud over os på vandrehjemmet, så vi havde nærmest tv-stuen for os selv. Og der var et fint køkken. Vi havde selv taget morgenmad med til næste dag, så jeg ved ikke, hvordan deres morgenmad er. Du kan læse mere om vandrehjemmet her Varnamo folkhogskola Vandrarhem

Næste morgen stod vi nærmest klar, da High Chaparral åbnede. Vi skulle have det hele med 🙂

DSCN1469_1

Lige når du kommer ind i parken, ligger der en butik, der sælger pistoler og hatte. Overvej at købe nogen, når I kommer. For der er kø senere på dagen, når I (som vi i hvert fald gjorde) giver efter for børnenes gentagne udtryk for, hvad de ønsker sig (plageri virker nogle gange 🙂 ). Til et show vi så følte vores børn sig absolut udenfor, da de ikke kunne skyde røverne, som de andre børn gjorde. Man kunne selvfølgelig også tænke så langt og tage nogle pistoler med hjemmefra, hvis I allerede har skufferne fyldt med dem… Der er i hvert fald rig mulighed for at skyde røvere m.v. rundt om i byen, hvis man har en pistol på sig.

High Chaparral er en rigtig hyggelig western by, med damptog, gulvgraveri, hestevogne, mænd i gaderne med cowboyhatte og pistolbælter. Og hvad der nu ellers hører sig til.

Det viste sig, at vi var der i deres sæson-åbnings weekend, så det var absolut lavsæson, hvor ikke alle aktiviteter var åbne.

Til gengæld var der fyldt med udklædte folk, der gik rundt i gaderne. Først blev vi imponeret over, hvor mange statister, de havde ansat. Men så gik det op for os, at mange af dem faktisk var gæster lige som os, der havde købt kæmpe western kjoler og cowboy tøj og så bruger deres lørdag/søndag på at klæde sig ud og hygge sig i High Chaparral.

DSCN1460_1

Først gik vi lidt rundt og kiggede bl.a. på en indianerby. Men ret hurtigt var der et Lucky Luke show. Det måtte vi se. Selvom det var på svensk, kunne drengene fint følge med. For der var masser af falden-på-hale komedie, dynamit, røg og masser af muligheder for at hjælpe Lucky Luke med at skyde på Dalton Brødrene.

Senere så vi et stuntmands show med hestevogne og spring fra hustage. De laver nogle virkelig flotte shows. Og til forskellige aldersgrupper. Det er en god idé at planlægge, hvilke shows du vil se på forhånd, så du ikke går glip af noget. Især i højsæsonen, hvor der er flest shows at vælge i mellem. Programmet kan du finde på deres hjemmeside: High chaparral

Vi havde taget frokost med hjemmefra. Når vi er i en forlystelsespark en hel dag, synes jeg, at det er rart at have frokost og snacks med hjemmefra. For det kan godt blive lidt meget at spise junk til frokost, mellemmåltider og aftensmad. Og det er bare oftest ikke de mest mættende og nærende ting, der bliver solgt i forlystelsesparker.
Til gengæld spiser vi ret mange snacks, når vi er i forlystelsesparker, for det er jo egentligt lidt hårdt at være der, især for små børn. Man går langt i løbet af dagen og man står i lange, kedelige køer. Så der er altid en god anledning til at kunne trække nogle snacks op ad tasken. Og hav altid vand med jer! Men lad nu være med at falde for fristelsen for at have sukker-rige snacks med. Benjamin hopper rigeligt rundt om sig selv, når han står i kø – af bar kedsomhed. Han behøver ikke sukker til at gøre det endnu værre…

Efter frokost og forsøg på at få drengene til at sove middagslur, røg vi på legepladsen. De har den vildeste legeplads. De har bygget en hel western by i miniformat. Husenes nederste etage er 180-200 cm højt. Og så er der 1. sal eller tag ovenpå. Og børnene må klatre overalt! Også på tagene. Benjamin på 3 år elskede det. Og Mikkel på 2 år kom også derop. Det var så på dette tidspunkt, at jeg valgte at gå ud i bilen med alle tingene fra frokosten, så kunne Dennis stå for den leg. Det havde jeg ikke nerver til at se på…Men der var (selvfølgelig 🙂 ) ingen der kom rigtig til skade.

Så skulle vi ud at køre med damplokomotiv. Det er jo også altid sjovt. Men ikke helt her…for vi blev overfaldet af røvere! Men der kom heldigvis nogle cowboy’er og reddede os.

Vi gravede også guld. Det var i High Chaparral, at jeg lærte, at når børn graver guld skal man huske regntøj eller skiftetøj. For de der store vaskefade kan godt være svære at styre! Det er en nyttigt viden, jeg har gjort brug af siden.

DSCN1451_1

I løbet af dagen gik Daltonbrødrene og deres mor rundt og sang i byen. Og når de var der, var Lucky Luke selvfølgelig også altid i nærheden. Der var i det hele taget noget nyt at kigge på hele tiden. Der var også en mexicansk afdeling, vist med noget Zorro. Men der var vi ved at være trætte, så vi vendte snuden hjemad. Selvfølgelig med Lucky Luke DVD’er på skærmene i bilen.

Det var en rigtig god tur. Og drengene snakkede om det meget længe efter!

Nu når jeg sidder og kigger på deres hjemmeside, så har de faktisk også masser af overnatningsmuligheder. Både hytter, hotel og camping. Det kunne jeg måske godt overveje, når vi skal derhen en gang igen. For ligesom at være i stemningen fra start af. For vi skal helt sikkert derover igen en dag!

Tags from the story
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *