Gode råd til kør-selv ferie i Campervan i USA

Campervan kør selv USA

Børnene havde plaget om at prøve en ferie i en campervan. Hvor vi skulle bo i bilen, de kunne spille spil på bagsædet mens vi kørte, og stoppe når vi havde lyst.
Det var det vi gjorde på vores kør-selv ferie i USA.
Men det krævede lige lidt planlægning hjemmefra at gøre det til en god tur. Så her vil jeg give vores bedste råd til en sådan tur.

Her kan du bl.a. læse om:

 • Forskellen på en campervan og en autocamper/mobilehome
 • Tips til at leje campervans i USA
 • Hvordan man pakker til en campervan
 • Hvor kan man overnatte med en campervan i USA?

Campervan_2

Hvad er forskellen på en campervan og en autocamper/mobilehome?

En campervan er en normal kassevogn/varevogn ombygget til at campere i den.
En autocamper er designet og bygget til at campere i.
Campervans kan både var biler, der er startet ud som en varevogn og så være blevet ombygget. Eller den kan være startet som en camper fra fabrikken, som f.eks. VW’s California (den moderne version af “Rugbrødet”).
Campervanen vil oftest være mindre og mere kompakt, end autocamperen.
F.eks. har mange campervans ikke bad og toilet. Det har stort set alle autocampere. Og der vil tit være mere der skal ændres hver dag i campervanen, for at omdanne den for natten til et sted at sove.

Campervan_1

Til gengæld er campervanen ikke så tung, og kan dermed køre lidt hurtigere. Og de bruger oftest meget mindre benzin end autocampere – som er berygtede for at bruge ret meget benzin.
Og campervanen kan køre alle de steder, hvor almindelige biler kan køre. F.eks. på veje, hvor autocamperen er for bred. Det samme gælder i forhold til parkering.
I bjergrige steder, kan de fleste campervans også holde til at køre lidt stejlere og mere udfordrende steder, end autocamperen.

Campervan inde i bilen

Hvordan endte vi med at rejse i en campervan?

Da vi skulle hente vores nye bil hos VW for nogle år siden, hvad de udstillet den nyeste model af deres California.
Børnene og jeg måtte straks ind i og kigge i den. Drengene flyttede nærmest ind i den. Alt skulle studeres.
Og de var vilde med den!
Faktisk opdagede vi slet ikke, at Dennis nu var i gang med at få overdraget vores nye – og noget mere almindelige – bil.

En drøm var født. Drengene måtte bare ud at køre og bo i sådan én.
De var helt overbeviste om, at sådan én skulle vi købe.
Os forældre synes da også, at det kunne være en sjov idé. Men vi syntes måske nok, at det var lige voldsomt nok ligefrem at købe én.

Læs også: Sådan får du en god kør selv ferie med børn

Men så begyndte en anden drøm at vokse…
I 2022 skulle vores sommerferie gå til Disney World i Florida og så videre til Bahamas.
Men under Corona havde vi erfaret, at vi kunne arbejde fra alle steder, bare der var internet. Og Dennis ville meget gerne se New York.
Så når vi nu alligevel skulle købe billetter til at flyve over Atlanten, så syntes han da lige så godt, at vi kunne udnytte de flybilletter fuldt ud og tage afsted en uge før og så arbejde fra New York og samtidig opleve lidt af byen.
Jeg er jo ikke den, der siger nej til eventyr.
Og børnene ville meget gerne opleve New York. Så den var de med på.

Men da jeg så sad og kiggede på et kort over USA opstod endnu en idé.
Jeg har gået et år på High School som udvekslingselev i Kentucky.
Kentucky er måske nok ikke lige den stat de fleste rejser til i USA, og det var heller ikke et sted, vi havde gået og snakket om at tage til. Men jeg ville rigtig gerne gense stedet og vise min familie, hvor jeg havde været. Og ikke mindst måske endda møde nogle af de mennesker, der havde betydet noget for mit ophold.
Og når jeg nu kiggede på kortet, så kunne man jo faktisk godt leje en campervan i New York, og så køre til Florida. Med stop undervej i Bowling Green, Kentucky, hvor jeg boede…
Så kunne børnene jo samtidig prøve det eventyr at bo i en campervan, som de gik og drømte om.

Jeg lavede en lyn hurtigt googling og kunne finde nogle ret billige campervans.
Så vi aftalte at gøre det

Campervan Great Smoky Mountains

At leje en campervan i USA

Vi bookede flybilletter til USA.
Og så begyndte balladen….
Det var nemlig slet ikke så nemt at finde en campervan alligevel.
For det jeg nu opdagede var, at der faktisk ikke findes så mange udlejningsbureauer på Østkysten. De fleste lejer åbenbart mobilhomes og campervans på Vestkysten. Og vi skulle afsted i højsæsonen i juli, hvor der var rift om dem, der så findes på Østkysten.

Jeg havde jo tænkt, at vi skulle leje campervanen i New York og aflevere den i Florida. Som bureauerne reklamere med, at man kan. Selvfølgelig mod et ret højt envejsgebyr.
Men når jeg så skrev rundt til udlejerne, så var der faktisk flere, hvor vi slet og ret fik af vide, at det ikke kunne lade sig gøre.
Så begyndte vi alligevel at kigge på mobilhomes. Selvom vi følte, at det faktisk ikke helt var det, vi ville.
Men selv ved mobilhomes var det svært. Der var det kun 1-2 af de helt store bureauer, der var villige til at vi lejede ét sted og afleverede et andet. Og det var i en helt anden prisliga, end vi havde tænkt os.

Jeg kiggede på at tage afsted fra andre steder. F.eks. tage toget fra New York til Chicago og så leje en autocamper der. For Cruise America, som virker til at være den største spiller i USA for autocampere, holder hjemme der. Og når de sætter nye biler på gaden, kan man billigt køre dem til den by, som de skal tilknyttes. Men vi var ikke så heldige, at de lige skulle have transporteret en ny bil til Florida.

Så blev planen, at vi ville flyve fra New York til Florida. Og så leje en campervan i Florida og køre i et loop op til Kentucky, og tilbage igen.
Men ak og ve. Det var kun de allerdyreste, der var tilbage. Og de var altså over vores budget.
Og vi sad endda kun i marts, og skulle afsted i juli. Så vi syntes ikke, at vi var så sent ude. Men det var vi åbenbart.

Nu da vi skulle starte og ende samme sted, kiggede vi også på at leje en campervan privat, som når man lejer en Airbnb lejlighed. Men der var heller ikke nogen i området, der helt passede ind. Og vi var måske også lidt nervøse for at leje privat. Hvad nu hvis der skete noget med den?
Men det kan man gøre på denne side: Outdoorsy.

Faktisk endte vi med at gå over til en helt anden plan. Vi ville leje en almindelig bil og overnatte på hoteller undervejs. Men det var jo slet ikke det, vi havde drømt om. Nu skulle vi f.eks. pakke ud og ned igen hver nat. Øv.
Men vi havde jo købt flybilletterne og sat os op til roadtrippet.
Behøver jeg nævne, at børnene blev ret slukørede, da vi fortalte dem det?

Men så tikkede der pludselig en mail ind i min indbakke.
Én af de bureauer jeg havde skrevet med, havde fået et afbud og kunne huske mig. Så om vi stadig ville have en campervan?
Det var præcis den model vi havde kigget på. Og endda hos det billigste bureau, vi havde kigget ved!
Vi sad i sommerhus med hele familien, og mailen kom om aftenen, hvor der var kommet en smule alkohol indenbords hos nogen af os. Men beslutningen blev taget meget hurtigt. Selvfølgelig sagde vi ja.
Så vi endte med at leje gennem Escape Campervans.

Campervan Indretning
Vores køkken

Vi kiggede også meget ved Indie Campers. For de har campervans som er indrettet mere i stil med mobilehomes. F.eks. er her toilet og noget mere comfort. Men det er en ombygget varevogn, som kan køre “overalt”. Den er selvfølgelig også i et lidt højere prisleje end Escape Campervans.

Nu kunne det sjove med at planlægge ruten starte!

Hvor kan man overnatte med en Campervan/autocamper i USA?

Jeg tænker, at vi nok ikke er de eneste, der drømte om en ferie, hvor man kører ud i det blå og stopper, når man får lyst…
Den frihed der er, ved at køre med sit hjem.

Man må ikke bare overnatte, hvor man vil i USA.
Men det er alligevel muligt i nogle nationalparker.
Bare ikke lige dem, vi skulle i. Så vi ikke nogen erfaring, vi kan dele om det. Men du kan læse om det her: Bureau of Land Management

Du kan også søge efter gratis campingpladser her Free Camping Near You.

Vi afvekslede mellem, at vi havde booket nogle pladser hjemmefra. Og så brugte denne hjemmeside til at finde pladser på vejen: I-75 Campgrounds and RV Parks.
Siden er bygget op med udgangspunkt i en motorvej, der går igennem en del stater. Og så kan man se, hvad der ligger af campingpladser (og resturanter og meget andet) langs med denne motorvej. Jeg forestiller mig, at der findes lignende hjemmesider, for hver Interstate.
I starten fandt vi frem til en campingplads på hjemmesiden og prøvede så at ringe til dem. Men alle dem vi prøvede, havde lukket for aftenen, da vi endelige begyndte at ringe.
Så vi skiftede strategi til blot at køre derover. Og så havde de lagt små kuverter ud ved receptionen, hvor der stod en ledig plads på. Så kunne man vælge en kuvert, og dermed en plads. Og dermed kunne vi også komme ind om aftenen efter receptionen var lukket.
Vi skulle lægge kontanter i kuverten, og så lægge kuverten tilbage i en postkasse. Så det er godt at huske at have lidt kontanter på dig.
Det fungerede fint. Og de gange vi blot kørte hen til campingpladser, oplevede vi altid at få en plads. Selvom vi kørt midt i højsæsonen i juli.
Det skal dog også siges, at de steder hvor vi havde læst, at det var et meget populært sted, der bookede vi hjemmefra, så vi var sikre på en plads.

KOA er en kæde af campingpladser USA, som en nem at køre efter. Så ved du at der er ok toiletfaciliter m.v.

Campervan store autocampere
Man kan godt føle sig ret lille i en campervan på en campingplads. For amerikanske autocampere på størrelser med busser.

Går det helt galt med at finde en campingplads, siges det, at man gerne må overnatte på Walmart supermarkedernes parkeringspladser. De har døgnåbent, så der er også nem adgang til toiletter. Man skal vist bare lige spørge om lov først.
Men det endte vi ikke ud i.

Selvom vi ikke overnattede i det fri, så oplevede vi lidt af friheden, når vi stoppede for at spise. Der er jo ingen begrænsninger for at stoppe og spise (altså ud over at du ikke må på privat grund). Men så længe du kun bliver for en kortere tid, kan man virkelig gøre brug af Campervanens frihed.
Og vi elskede det. Vi elskede, at vi havde campingstole og bord med os, så vi bare lidt kunne stoppe, når vi så et hyggeligt sted.
Dennis var også vild med, at han nemt kunne lave sig en kop kaffe – for vi endte med at køre ret lange strækninger nogle dage.

Hvordan pakker man til en campervan?

I et mobilhome er der ofte lidt skabsplads og måske også et “bagagerum” til kufferter. Det vil der sjældent være i campervan. Der er noget opbevaringsplads. Men det er nok ikke helt så nemt at bruge som i et mobilhome.

Læs også: Duffel bag eller kuffert? Og alle de andre slags tasker vi rejser med

Så det kræver lidt planlægning at få plads til alt. Samtidig skal tingene jo helst også være nemme at få fat på, når man parkerer. Du skal bruge noget energi på at lave bilen om til sovning. Så gider man ikke også skulle tage kufferter ud og lede efter tøj o.s.v.

Så her er vores råd til pakningen til en rejse i campervan eller autocamper:

 1. Kend den model, I skal rejse med: Jeg havde virkelig nærstuderet billederne af vores campervan hjemmefra. For vi plejer jo altid at sige, at “we do not travel light”. Vi har som regel 3 store kufferter eller duffel bags med os.
 2. Tag indkøbsposer med, til at pakke om i. Du ved, de der lidt store poser, som man kan købe i supermarkedet, som kan genbruges. Og gerne dem med lynlås. De fylder ikke ret meget i kufferter under resten af ferien. Og de er virkelig praktiske.
  Da vi ankom til campervanen pakkede hver person sådan en indkøbspose med tøj til ugen (det var selvfølgelig forskellige poser, så man nemt kan finde sin egen pose).
  Derudover lavede vi en pose med badetøj. Og én med toiletsager, solcreme og ikke mindst myggespray – som vi skulle kunne komme hurtigt til, når mørket faldt på.
  Alle disse poser kunne vi så stuve ind, hvor der var mindre opbevaringspladser, som var forholdsvise nemme at komme til.
 3. Pak i duffel bags frem for kufferter. De fylder ikke noget, når de er tomme.
  Vi pakkede i 2 duffel bags og en hård kuffert. Vores duffel bags’ne blev nærmest tømt, da vi pakkede om til indkøbsposerne. Og så skulle vi ikke bruge ret meget plads på at opbevare dem. Og de kunne blive lagt allerlængst væk.
 4. Hvis du rejser med hårde kufferter, så skal du være sikker på, at der er sted, den kan opbevares i campervanen. Jeg set på billederne af campervanen, at vi ville kunne have vores hårde kuffert stående bag køkken-delen. Men den ville blive besværlig at få fat i undervejs. Så alt hvad vi ikke skulle bruge i den uge, lagde vi i den.
 5. Lagner og hovedpuder kan ofte ligge i jeres rooftop sovedel, hvis man bare spreder det godt ud, så det bliver fladt. På den måde sparer I at det ikke fylder andre steder.
 6. Hav håndbagagen tæt på dig, når du kører. Så kan du have de ting, I skal bruge i bilen og undervejs på dagen i den. Især underholdningen til børnene på de lange køreture er godt at have der.
 7. Holder til mobil: Skal du bruge din mobil som GPS, styre musik eller lign, så husk at have en holder med, så den kan sidde et sted, hvor den er let tilgængelig. Vi har oplevet, at mobilen blev overophedet, når den sad i forruden, mens vi kørte i varmelande. Derfor bruger vi nu en holder, der kan sidde i luftkanalen.
 8. Multilader: Når man bor i en campervan er der selvfølgelig et issue med at få opladet alle sine devices. For det er jo ikke sikkert, at I har el der hvor I overnatter. Vores campervan havde en solcelle på taget. Men den skulle jo også bruges til at holde det lille køleskab kørende. Så vi havde flere multiladere med, så der var plads til, at “alt” kunne oplades mens vi kørte.
 9. Tag en højtaler med hjemmefra: Måske kan du forbinde din telefon til bilens anlæg. Men hvis du ikke kan, så kan det blive nogle ret lange køredage… Vi hører selvfølgelig musik noget af tiden, når vi kører. Men vi hører også meget gerne lydbøger. Iqbal-bøgerne har længe været en af vores favoritter, som både voksne og børn er glade for at høre. Og nu er vi også begyndt at høre klassikere. F.eks. hørte vi Skatteøen på denne tur. Og det viste sig faktisk, at Savannah – som vi skulle til – var en stor del af den bog.

Hos de fleste udlejere kan du leje pakker med sengelinned, køkkenudstyr, campingstole o.s.v., så du ikke behøver slæbe det med selv.
Nogle rejsende vælger i stedet at købe det selv i et billigt supermarked, f.eks. Walmart. Men det giver jo så dilemmaet med, hvad der skal ske med tingene, når man er færdig med dem. Det er jo ikke ligefrem klimavenligt at købe udstyr for kun at bruge det i et par uger og så smide det ud igen.

Det var sådan vi pakkede til vores campervantur. Det fungerede ok.
Men jeg var virkelig glad for, at jeg havde tænkt over det hjemmefra. For ellers tror jeg ikke, at det var gået så nemt for os.

Når alt det er sagt, så tror jeg ikke, at man kan slippe for at skulle lede efter sine ting en gang imellem i en campervan. Vi kunne i hvert fald ikke.

Vores oplevelse med at køre Campervan

Campervan frokost i det fri
Når man finder et godt sted at spise frokost, er det bare at stoppe og finde bordet frem.

Fordelene:

 • Vi var vilde med, at vi kunne køre overalt med campervanen. Og kunne parkere på almindelige parkeringspladser. Især elskede vi, at selvom vi kom til skilte med forbud mod at køre i mobilhome her, fordi vejen var for smal, så kunne vi sagtens udforske stedet.
 • Børnene havde rigtig meget plads på bagsædet. Så meget at de kunne sidde og spille spil sammen og de lange køreture blev lidt nemmere på den måde. Det nød de virkelig. Bordet var desværre i stykker, men det var meningen, at de også skulle have haft et bord at sidde ved.
 • Og vi nød virkelig, at vi hele tiden havde frokost og kaffe med os, og bare kunne stoppe for det, når vi fandt et godt sted. Havde vi været i en almindelig bil tror jeg, at vi havde spist rigtig meget junkfood, når vi kørte rundt.
 • Det var fedt ikke, at skulle komme til et nyt hotel hver dag. Og slæbe kufferter ind og ud, og pakke op og ned. Men bare være i vores “hjem”. Jeg tænker, at mindre børn vil synes, at det er dejlig genkendeligt og trygt.
 • Vi lærte at blive opmærksomme på ting som, hvordan man parkerer en bil – holder vi på bakken, så vi sover med hovedet op eller ned af.

Dennis elskede, at han kunne lave kaffe på 8 min., når som helst.

Ulemperne:

 • Vi sov ikke så godt. Vores campervan er fra et firma, som er lavet af tidligere surfer-dudes. Og det bar det lidt præg af. Så bilerne var billige. Men der var ikke lige så meget komfort, som der forhåbentlig er i lidt dyrere campervans.
 • Når man ender ud med regnvejr flere dage, som vi gjorde, kan det være meget svært at få tørret tøjet. For når man kører og oplever om dagen og først er fremme om aftenen, hvor solen ikke varmer lige så meget, så er det svært at tørre ting. Vi endte faktisk med at ligge ting på forruden, når vi gjorde stop i løbet af dagen.
 • Selv med de bedste forholdsregler, endte vi med at gå lidt og lede efter vores ting.
 • Til sidst var vi trætte af at slå senge ud og pakke dem sammen.
 • Vores bil var så stor og gammel, at vi havde svært ved at snakke fra forsæde til bagsæde, når airconditionen var tændt.
Campervan rooftop
Vores seng på toppen af campervanen
Campervan seng
Man sov faktisk bedre på denne seng, end den lige ser ud til.

Jeg synes faktisk, at vores sidste opdatering på Facebook fra kør-selv turen med campervanen fortæller ret godt om vores oplevelse, så den vil jeg lige gengive her:

Nu har vi afleveret vores campervan.
Det var et svært farvel.
Børnene elskede at de havde så meget plads, når vi kørte. Og vi voksne nød, at når vi mødte et flot sted, så kunne vi bare stoppe og spise vores mad der. For vi havde jo hele køkkenet med. Og vi var også rigtig glade for, at bilen ikke var større. Vi kunne køre på små veje, hvor mobilhomes var forbudt. Og vi kunne parkere på alle parkeringspladser.
Men når alt det er sagt, så er vi også alle enige om, at vi glæder os til at sove i en rigtig seng. For det er ikke en luksus form for ferie. Vi er ved at være trætte af lidt plads og af at slå sengene ud og ind igen. Og af at vi ikke kan tørre vores ting efter regnvejr.
Men det var været en virkelig sjov oplevelse. Som vi er så glade for, at vi har oplevet 😊.

Her overnattede vi med vores campercan

Vi lejede campervanen i 8 overnatninger. Vi kørte fra Orlando, hvor vi også afleverede campervanen igen.
Vi kørte

 • Jennins KOA Holiday, Florida: Fundet på vejen: Her kom vi, fordi den lå lige ved motorvejen, og lå på vejen, da vi ikke gad køre mere. Fordelen var, at det var nemt at komme til, nemt at tjekke, og gode toiletforhold, som vi kun var os og en CampLet om at bruge. Ulempen var, at den lå så tæt på motorvejen, at trafikstøjen larmede rimelig meget
 • Beech Bend Campground, Kentucky: Booket hjemme fra (men det tror jeg bestemt ikke, at vi behøvede). Vi brugte den, fordi den var tæt på dem, vi skulle besøge. Fordelen er, at de også har en forlystelsespark. Ulempen er at toiletforholdene er middel og at det vist mest er en trailerpark, hvor folk bor der fast. Det virkede lidt slidt, men ikke utrygt.
 • Cades Cove Campground, Great Smoky Mountains National Park, Tennesse: Den bookede vi hjemmefra, og den er meget populær. Fordelen er, at den ligger lige for enden af Cades Cove rundturen i Great Smoky Mountains. Og at det er en campingplads for folk der kan lide natur, så her mødte vi faktisk andre mennesker (ikke bare folk der sad inde i deres kæmpe busser af et mobilehome). Hele nationalparken er fantastisk og kan absolut anbefales. Ulempe: Der er kun toilet faciliteter. Ikke bad. Og at man skal pakke al mad ind, fordi der er bjørne i parken.
 • River Valley Campground, North Carolina: Fundet på vejen: Det var en hyggelig campingplads, hvor børn kom løbende og ville lege med vores børn. Den ligger flot ned til en flod (der så til gengæld larmer, fordi det er lige ved et vandfald). Den ligger på den modsatte side af Smoky Mountains i forhold til Cades Dove, i Cherokee området.
 • Red Gate Farms RV Resort Savannah Georgia: Booket hjemmefra, men ikke fyldt. Fordelen var et virkelig lækkert pool-område, som vi elskede og de 2 hyggelige ældre damer, der ejede/passede stedet. Hele stedet er meget flot og bruges til bryllupsfester. Ulempen var, at der var lidt langt til toilettet – men den lækre pool opvejede det så meget.
 • RV Resort in Orange City, Florida: Booket hjemmefra, fordi den var tæt på, hvor vi skulle aflevere campervan. Fordelen er, at det er en kæmpe campingplads med pool. Ulempen er, at de har haft hjemløse, der overnattede på toilettet, så alle toiletter blev lukket fra kl. 22 til 7.

Vi var i USA i juli 2022, og børnene var 10 og 11 år.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Instagram og Facebook. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Pinterest profil.
Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *