En aften i Dublin

En dejlig weekend her i september skulle Dennis og jeg på kærestetur – til Irland. Vi fløj til Dublin, men målet for turen var faktisk at komme ud på landet og se den fantastiske natur ved Atlanterhavet, og de fine, gamle slotte der ligger spredt rundt omkring i landet. Vi landede dog først kl. 18 fra Danmark, så den første aften blev vi ved Dublin.
Vi havde lejet en bil hjemmefra. Se i øvrigt min beskrivelse af bilkørsel og billeje i Irland.
Før vi fik udleveret vores lejebile og fik fundet vores B&B og tjekket ind, var kl. 20.15. Så vi smed bare vores ting og bestilte en taxa ind til byen. Der var busstrejke, så taxa var den eneste mulighed, for vi boede lidt for langt ude i forstæderne til at gå ind (og nå at få noget ud af aftenen).
Vi ville ind til Temple Bar området og spise aftensmad. Det er et område midt i Dublin, som i tidernes morgen var luder-område. Senere har det stået i forfald, men da man ville rive det hele ned, protesterede borgerne. Så i 1990’erne begyndte man at renovere området, så det i dag er fyldt med hyggelige irske pubber, restauranter, musikanter og gøglere på gaderne.
Da vi kom derind, var en helt fantastisk stemning. Men da vi kom så sent, var vi ret sultne, og havde ikke så meget energi til at gå rundt og lede efter et sted at spise. Så vi tog det første, det bedste sted vi så. Det var desværre ikke irsk. Men italiensk mad er jo altid godt ☺
Da vi senere hurtigt rundede en pub med live musik, fuld gang i den og fed stemning, sad der også folk bagved og spiste. Så jeg tror, at det er muligt at få noget autentisk irsk mad og stemning, selvom det er sent på aftenen.
Jeg må indrømme, at jeg var træt. Jeg havde ikke energien til at stå på en pub og hænge ud hele natten. Så i stedet gik vi lille tur rundt i Dublin. Vi gik forbi Dublin Castle. Men det var helt tillukket. Om det var fordi det var aften, eller om vi var på bagsiden, skal jeg ikke kunne sige. Men det var ikke så meget slot, vi så.
Så så vi til gengæld St Patrick’s Cathedral. Den var godt nok flot oplyst her om aftenen!
Det er desværre ikke de bedste billeder vi fik af det, men I får alligevel et her.
dsc_0557
Men så fik vi heller ikke set mere. Vi måtte kapitulere og tage en taxa hjem igen. Så det er ikke så meget, vi har oplevet af Dublin.
Dog vil jeg sige, at vi følte os helt trygge, når vi gik rundt i de mørke, stille gader. Centrum er ikke ret stor, så vi skulle ikke gå ret langt, før vi var væk fra festen og ude i de stille gader. Men det føltes på ingen måde ubehageligt at gå rundt der.
Hvis vi havde haft længere tid i Dublin, ville jeg gerne have set “The little museum of Dublin”, som fortæller Dublins historie. De skriver også, at de har aktiviteter til børn.
The Guinness storehouse er en af Dublins topattraktioner. Jeg er nu ikke sikker på, at jeg ville vælge at tage derhen, for at komme på rundtur. Men på øverste etage af deres bygning, har de en bar, hvor man kan sidde og nyde udsigten over Dublin. Det ville nok mere være os ?
Der er også rigtig mange dagsture ud fra Dublin. Prøv bare at google “day trip Dublin”, så vælter de frem. Man kan komme på ture til syd-, vest- og nord Irland. Så man kan fint bruge Dublin som base, hvis man er interesseret i busture rundt i landet.
Vi havde som sagt lejet en bil, og ville køre mod vest næste dag. Det vil jeg snart skrive om.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *