Brasov – en virkelig hyggelig by i Transsylvanien i Rumænien

Brasov_Raadhusplads

Brasov er en hyggelig by, der oser af charme.
Brasov bliver tit omtalt som “hovedbyen” i Transsylvanien. For der er flere store attraktioner i nærheden og selve byen er som sagt rigtig hyggelig.
Men Brasov har ikke nogen lufthavn. Og det er måske netop det der gør, at byen er så hyggelig. Der er ikke fuldstændigt overrendt af mennesker. I hvert fald ikke, da vi var der i oktober.

Vi havde desværre kun 2 overnatninger i Brasov. Hvilket var alt for lidt til denne hyggelige by.
Især fordi vi den ene dag kørte til Draculas slot: Bran slot, som ligger 45 minutters kørsel fra Brasov.

Læs også: Bran Slot; Grev Draculas slot i Transsylvanien i Rumænien 

Hygge og shopping i Brasov

Brasov_Street_2

De inderste gader af Brasov er bilfrie og Strøget midt i byen er ikke ret bredt, hvilket gør det meget charmerende.

Vi gik helt ned i tempo i Brasov.
Brasov indbyder til at sætte sig på en café og drikke en kop kaffe og slappe af. Så det var præcis det vi gjorde, på en af cafeerne i midten af Strøget.

Men efter kort tid kunne vi piger ikke sidde stille længere. For vi var jo omgivet af butikker. Og at dømme efter de priser vi var blevet mødt af i supermarkeder og på restauranter, måtte her være billigt tøj.
Dennis og drengene ville hellere “studere” et par spil på tabletten og overlod det til os piger at kigge butikker.

Brasov_Cafe

Og det er virkelig billigt at shoppe i Rumænien. Selvfølgelig er de sædvanlige kædebutikker, som vi også har i Danmark, ikke væsentlig billigere i end Danmark. Ecco sko koster jo det samme de fleste steder i verden.

Men i de lokale rumænske butikker kostede tingene stort set ingenting. Jeg købte et par bluser og en t-shirt. Den dyreste af sweatrene kostede 210 kr. Og det virker til at være en fin kvalitet.

Sightseeing i Brasov

Rådhuspladsen

Brasov_Center_night

Brasov_Center_night_2

Rådhuspladsen i Brasov, er som resten af byen, virkelig hyggelig. Vi så den første gang om aftenen i mørke, oplyst af en masse flotte lys. Vi vidste i virkeligheden ikke, at vi var på vej hen til rådhuspladsen, for vi gik bare lidt rundt på må og få. Så vi blev helt overraskede, da vi pludselig stod på en flot, oplyst plads.

Brasov_Raadhusplads_3
Næste morgen måtte vi lige nå en hurtig tur ned og se rådhuspladsen i dagslys. Og der var den også hyggelig. Der er simpelthen en fin og rolig stemning over Brasov.

Brasov_Raadhusplads_2

Den sorte kirke

Tæt på rådhuspladsen ligger Den Sorte Kirke. Det er den største gotiske kirke i Rumænien.

brasov_den_sorte_kirke

Vi gik rundt om den, og den er ret imponerende. Men også meget slidt. Der hænger endda skilte om, at man skal sørge for, at børn ikke går for tæt på, da der kan falde ting ned…
Men nu da jeg sidder og læser om kirken, så skulle den være virkelig flot og vedligeholdt indenfor. Typisk, at vi ikke gik derind…

Saxon bydelen

Brasov_Saxon_hus

Brasov blev grundlagt i 1211 og har været beboet af Saxonerne, hvilket man stadig kan se på nogle af husene, der endnu står fra denne tid. De er så fine.
Du bliver tit mødt af navnet “Kronstadt”, når du går rundt i Brasov. Det er Brasov’s tyske navn.

Brasov befæstning og kabelbane

Rundt om Brasov byggede Saxonerne en befæstning af murer, bastioner og forskellige byporte. Mange af dem stå stadig i dag. Dem nåede vi nu ikke til at se.

En anden ting vi desværre heller ikke nåede at prøve, var Brasovs kabelbane op af Tampa bjerget, hvorfra der skulle være en fin udsigt ud over byen.

Vores overnatning i Brasov

Brasov_Street
Gaden vi boede på

Vi overnattede i Postavarului Residence* (reklamelink) – en lejlighed, der lå virkelig centralt i Brasov.
Lejligheden lå lige i starten af en af gågaderne, med Strøget som parallelgade lige ved. Der var også parkeringspladser tæt på – selvom der var lidt kamp om pladserne.

Lejligheden var fin. Den er i 2 etager med bad og toilet på begge etager. Der er 2 gode dobbeltsenge og en sovesofa som var fin til børnene. Men 2 voksne ville nok ikke ligge ret godt. Der var ikke nogen stue. Men der var et køkken med et spisebord, som fungerede fint som samlingssted. Og der var også en lille gårdhave.
Ejeren var virkelig sød og ventede på os med en parkeringsplads, selvom vi først ankom kl. 23.30.

Og så betalte vi kun 1.077 kr for 6 personer i 2 nætter.

Vi var i Brasov i oktober 2018 og børnene var 6 og 7 år.
Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

*Disclaimer
Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.

Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂

Derfor har vi en affiliate aftale med Booking.com. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Men det koster ikke dig ekstra. På den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

 

Tags from the story
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *