Se de smukkeste sea caves ved Cape Greco på Cypern

Cape Greco 2
Vi brugte 2 dage på at udforske smukke Cape Greco. Den første dag fra landsiden. Næste dag fra vandsiden.
Vi vandrede, udforskede, snorklede med en skildpadde, badede på “øde” steder, og blev pludselig overrasket af dykkere, der kom op af “huller” i vandet. Og vi blev skibsbrudne og samlet op af et piratskib.
Cypern har virkelig oplevelser at byde på! 
For os var Cypern mest kendt for charter / badeferier. Og især de 2 byer Ayia Napa og Fig Tree havde vi hørt var turistbyer med stort “T”.
Og det er helt rigtigt. Her er lige så mange restauranter, butikker og underholdning, som man kunne ønske sig.
Men mellem de 2 byer blev vi mødt af den flotteste natur ved Cape Greco National Park.
Cape Greco ligger som en flot tange ud i havet, og derfor er der mange ruter ved vandet.
Her er fyldt med klipper og hav-huler.
Samspillet mellem de hvide klipper og det klare blå vand er så smukt!
Her kan du vandre, dykke, sejle, køre buggy, cykle og selvfølgelig bade.

Cape Greco fra landsiden

Vandreturen og badning ved Diving Cave

Første dag ved Cape Greco, havde vi planlagt at køre mellem forskellige interessante steder ved Cape Greco.
Vi startede vores gåtur ved et sted, der på Google Maps blot hedder “Sea Caves”.

Jeg mener, at historien her er, at en grotte er styrtet sammen en gang for lang tid siden.
Derfor kan man stå oppe og kigge ned i det, der tidligere har været en grotte, og nu er en lille bugt. Og derved kan man se de flotte havgrotter, som man faktisk står oppe på.
Det er virkelig et imponerende syn.

Cape Greco National Park

Her var en del turister.
Hvilket giver god mening; stedet er forholdsvis nemt at komme til, du har et godt udsyn over grotterne, der er parkeringsplads og endda en isbod.

Men da vi satte vores vandre app Maps.me til og begyndte at gå langs kysten mod syd, var der ikke mange andre der fulgte med os. Faktisk mødte vi kun en håndfuld andre mennesker, i den tid vi gik.
Og det er synd. For det er en flot gåtur.

Drengene syntes at det var kedeligt, at vi skulle ud at gå. Men det hjalp at vi startede turen med en is i isboden. Og så havde vi lovet dem en badetur undervejs.

Cape Greko Vandre
Men klipperne / havgrotterne er 300 meter på det højeste sted. Og da vi havde gået et godt stykke, havde vi stadig ikke mødt et sted, hvor vi kunne komme ned til vandet. Så Dennis og jeg begyndte at blive bekymrede for, om vi havde lovet mere, end vi kunne holde.
Men så så Dennis et sted, der hed “Diving Cave” på Maps.me, hvor det så ud til, at man kunne komme helt ned til vandet.

Og det kunne vi!
Vi kom til en lille parkeringsplads, hvor der holdt et par biler.
Så man kan faktisk også køre dertil. Men det er ikke vist på Google Maps. Kun på Maps.me.
Vi gik nogle få meter over klipper, og så nåede vi til et lille plateau af en flad klippe kun lige dækket af vand. Her kunne vi komme ud i vandet.
Drengene havde en fest med at svømme over til andre lave klipper og springe i vandet derfra.
Husk badesko! Klipperne er glatte.

Cape Greko Dives Cave

Der var 3 andre, der lige havde været i vandet da vi kom. Men de gik hurtigt, så vi var de eneste i vandet.
Altså lige end til, at der pludselig begyndte at komme dykkere op ad vandet. Det blev vi pænt overrasket over.
Vi havde godt set, at der nogle steder ligesom var huller i plateauet, som vi så bare var gået uden om. Men det var åbenbart “udgangen” fra et område af huler, man kan dykke i. For mens vi var der, kom det med jævne mellemrum nye dykkere frem. Vel deraf navnet “Diving Cave” på Maps.me…

På tilbageturen gik vi “ind i landet”, op forbi kirken og rundt om det lille bjerg/højdedrag, som ligger der. Helt ærligt, var det ikke den mest spændende del af turen. Men så fik vi da set noget andet på tilbagevejen.

Der var ca. 3 km mellem sea caves og Diving caves. Så jeg tror at hele turen har været omkring 6 km.

Cape Greco Environmental Center og den ikoniske bue “Kamara Tou Koraka”

Cape_Greko Kamara Tou Koraka

Vi spiste frokost ved Cape Greco Environmental Center, som er en lille udstilling om naturen i Cape Greco National Park.
Jeg gik hurtigt igennem udstillingen, mens vi ventede på maden. Den var meget lille, og imponerede mig ikke så meget. Men der skulle også være en film, som vist faktisk var trækplasteret. Men det prioriterede vi ikke. Vi ville hellere ud i det gode vejr.

Cafeen ved Cape Greco Environmental Center havde et meget lille menukort. Vi blev mætte og klar til de næste oplevelser. Men senere på turen fandt vi en restaurant, som vi hellere ville have spist ved, hvis vi havde vist, at den var der.

Ikke langt fra centeret ligger Kamara Tou Koraka.
Det er en naturlig stenbro.
Hvis du google Cape Greco vil du helt sikkert støde på et billede af Kamara Tou Koraka.
Det ser også flot ud. Men selve broen er spærret af, da man ikke må gå på den. Så efter et par billeder, var vi hurtigt videre.

Kyklopens grotte

Nu kørte vi Konnos Beach. Men vi gik lige forbi stranden, for vi skulle lige på en lille vandretur mere. Benjamin er ret vil med græsk mytologi. Så da der lå en grotte, der hed Kyklopens Grotte, måtte vi da se den. Den ligger lidt efter Konnos Beach.

Selve gåturen var virkelig flot. Men lidt besværlig en gang i mellem (da vi nu slæbte på håndklæder, snorkler o.s.v.).

Cape Greko
Grotten var lidt sjov, fordi den er et stor. Der var endda nogle, der havde slået et telt op inde i den.

Cape Greko Klyklopens grotte
Men efter at drengene havde set stranden, var de ikke ret imponeret over grotten. Det var klart tid til at komme tilbage til stranden og i vandet!

På udvejen valgte vi den yderste sti mod vandet. På tilbagevejen tog vi den sti, der ligger et par meter længere inde i landet. Den var lidt nemmere at gå på. Men jo med lidt mindre udsigt…

Konnos Beach

Lige så snart vi ramte stranden, smed vi tingene og fik lynhurtigt skiftet tøj. Og så var vi i vandet.

Cape Greko Konnos Beach

Jeg havde fået en full face snorkle maske. For jeg er vandskræk, så det er ikke meget snorkling, jeg har oplevet. Men nu håbede jeg, at det kunne lykkes med denne maske. For jeg er jo ikke så god til at gå glip af ting…
Mens jeg stod ude i vandet og fumlede med at prøve den for første gang, kom der en englænder fordi, på vej ind. Han sagde til drengene og jeg, at der var en skildpadde lidt længere ud.

Så kan det nok være, at vi fik maskerne på og kom afsted.
Vi nåede ud til de 2 personer, der lå og snorklede, og som englænderen havde udpeget. Og ganske rigtigt. Der var en skildpadde under os.
Dennis kom også ud til os, og vi fulgte længe efter skildpadden.
Det var den fedeste oplevelse!

Og virkelig noget af en ilddåb for min fullface maske. Jeg elsker den! Jeg ville aldrig have kunnet få sådan en oplevelse med en almindelig snorklemaske.

Vi badede indtil der begyndte at komme skygge på stranden. Så gik vi op på restauranten ved parkeringspladsen og spillede kort mens vi fik os en milkshake.
Det var i øvrigt her, vi heller ville have spist frokost. For den ligger så fint ud til stranden.
Jeg bed faktisk ikke mærke i, hvad de havde på menuen. Men det var en stor restaurant, så de må helt sikkert have et større udvalg end ved Environmental Centeret.

Det havde været en super god dag. Og drengene sagde endda, at det var lige så godt som en badedag.
Måske kræver det lige en forklaring;
Jeg havde “dikteret” at hver anden dag af vores ferie på Cypern var badedag hjemme ved hotellet. Og hver anden dag var oplevelsesdag. Men denne oplevelsesdag blev altså rated som en badedag – hvilket må anses for højt på en børneskala 🙂

Vi havde snakket om at leje cykler til denne dag, for der skulle være fine cykelstier rundt på Cape Greco. Men nu havde vi allerede lejet bil for hele ugen. Og vi var bange for at afstandene ville blive for lange. Så vi valgte bilen.
Efter at vi har været der, må vi sige, at vi var glade for valget med bilen.
Men kan sagtens cykle rundt. Men vejene er inde i midten af nationalparken, ikke langs kysten. Så du ser ikke så meget af den flotte natur undervejs. Det gjorde vi jo så heller ikke i bilen. Men vejene er klart til transport mellem oplevelserne. De er ikke helt en del af naturoplevelsen, som vi havde håbet. Og vejene er virkelig støvet, så jeg tænker man bliver ekstra glad for en svømmetur, hvis man er på cykel. Men har man gjort sig alt det klart, kunne det blive en rigtig fin cykel dag fra punkt til punkt.

Vi mødte også flere i beach boogies. Det kunne jo nok være meget sjovt. Igen, kommer de heller ikke helt ud til kysten. Men de kan trods alt køre på nogle lidt mindre veje/stier end bilerne.

Cape Greco fra vandsiden

Vores anden dag ved Cape Greco sejlede vi ud for at se området fra vandsiden.
Hjemmefra havde vi booket en tur med en RIB båd. Altså sådan en lille båd, med nogle ret store motorer.
Sådan én havde vi også prøvet at sejle med i Norge. Og det var drengene ret vilde med.
Det havde været lidt svært at kommunikere med bureauet hjemmefra, fordi kommunikationen vist gik gennem google translate.
Så vi blev ekstra glade, da vi kom ned til havnen i Ayia Napa, og der rent faktisk var en båd til os.
Båden var til 14 mennesker ud over kaptajnen.
Cape Greko RIB 2
Vi sejlede ud fra Ayia Napa i retning mod Fig Tree.
Kontrasten mellem de sandfarvede klipper og grotter, og så det helt turkisblå vand er så flot!
Cape Greko sejltur
Endnu en grund til at vi havde valgt denne sejltur var, at deres båd er så lille, at den kunne rigtig tæt på grotterne. Faktisk sejlede vi lidt ind i nogle af grotterne. Det var meget sjovt.
Cape Greco sailing
Når vi var ude på lidt mere åbent vand, satte kaptajnen mere fart på. Så var drengene glade.
Næste stop var ved de sea caves, hvor vi havde gået på toppen et par dage før. De var også virkelig imponerende fra vandsiden.
Vi sejlede rundt om fyrtårnet og gjorde så et stop ved The Blue Lagoon. Her fik vi lov til at hoppe i vandet og svømme rundt og snorkle efter fisk.
Cape Greco BLue Lagoon
Efter svømmeturen delte kaptajnen drikkevarer ud, som vi kunne nyde i solen.
Det var virkelig en god tur, men en intim hyggelig stemning, og kaptajnen havde den luneste humor.
Da vi sejlede derfra, sad Dennis og drengene med det ene ben ud over kanten af båden. Og de syntes virkelig at det var sjovt, da kaptajnen så satte fart på sine store motorer.
Før vi nåede helt til Fig Tree spottede kaptajnen endda også en skildpadde.
Det var meningen, at vi skulle sejle endnu længere ud og prøve at se, om vi kunne spotte nogle delfiner.
Men pludselig gik gearet i stykker. Og så var vi skibsbrudne…
Kaptajnen bandede og ringede rundt.
Og 10 minutter efter blev vi samlet op af en piratbåd.
“The Black Pearl” var en turistbåd til 400 (tror vi) fest-glade mennesker. Det var noget af en omvæltning.
Cape_Greko_Piratskib
Men det heldige var, at vi kom lige til frokosttid.
Så 10 minutter efter fandt vi os selv i en kø til at få udleveret kyllingelår og kartofler.
På båden fortalte de vist lidt over højtaleren om, hvad vi så. Men de glade mennesker havde en tendens til at overdøve speakeren – der manglede bestemt ikke alkohol på skibet 🙂
Senere gjorde de et stop ikke ret langt fra “vores “diving cave” – men selvfølgelig længere ude fra kysten, for sådan et stort skib kan ikke komme tæt på.
Så havde vi 20-30 min til at tage en svømmetur. Dennis fandt ud af, at han kunne gå et par “etager” op på skibetog springe ud derfra – der er jo ikke så mange regler på et piratskib.
Cape Greco Swimming Pirate tour
Til sidst på turen fik vi endelig et bord ude på dækket, hvor vi kunne sidde og se showet med Jack Sparrow, der prøvede at få gæsterne til at skyde turisterne inde på land.
Tingene går ikke altid som man forventer. Og sådan fik vi prøvet 2 helt forskellige ture 🙂
Vi var alle 4 enige om, at vi bedst kunne lide vores lille RIB båd. Det havde været en helt fantastik oplevelse, selvom vi ikke nåede at opleve det hele.
Men det var da også meget sjovt at prøve at sejle med The Black Pearl.
Cape Greco The Black Pearl
Lige gyldigt hvordan du vælger at opleve Cape Greco, så vil du helt sikkert få virkelig flot natur at se!
Lidt gode informationer:
  • Her kan læse mere om Cape Greko. Der er også et fint oversigtskort Visit in Cyprus
  • RIB båden: Trods kommunikationsproblemer ved booking og en båd der gik i stykker, så vil vi meget gerne anbefale vores sejltur. For det var en virkelig god tur – så længe den varede. Og deres både går da vel ikke i stykker hver gang… Dolphin Boat Safari
  • The Black Pearl: Er du til en mere festlig tur, kan du kigge her.
Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Instagram og Facebook. Så får du updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Pinterest profil.
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *