Anmeldelse af billeje hos KlassWagen i Rumænien

KlassWagen (2)

Da vi var i Rumænien lejede vi bil hos KlassWagen – et firma vi aldrig havde hørt om før. Og da vi tænker, at vi nok ikke er de eneste, der ikke har hørt om dem før, vil vi her gerne give vores review af KlassWagen.

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Men der er reklamelinks i indlægget. Et reklamelink betyder, at hvis du vælger at klikke på linket og booke/ købe noget på den hjemmeside, så modtager vi en provision – uden at det koster dig noget. På den måde støtter du bloggen og hjælper os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave flere spændende blogindlæg. Reklamelinksne er markeret med *. Det er links til ting eller hjemmesider, som vi også selv bruger og gerne vil stå inden for. Der er selvfølgelig også helt almindelige links i indlægget, som ikke er reklamelinks.

Vi skulle 6 personer til Rumænien. Men der er ikke så mange biludlejningsfirmaer med 7-personers biler at vælge imellem i Sibiu lufthavn. Og priserne var rimelig ens på dem der var at vælge imellem.
KlassWagen havde en VW Touran, som de gerne ville leje til os. Og da vi har en Touran herhjemme, tænkte vi, at det ville da være dejligt nemt, at leje en bil, som man kender. Derfor endte vi med at vælge KlassWagen.

Reklamelink*

Vi kendte som sagt ikke KlassWagen, men det er åbenbart et rumænsk firma. De skriver, at de har kontor i de store rumænske byer, der har en lufthavn. Samt i Budapest, Ungarn.

Afhentning af bilen hos KlassWagen

Ifølge ordrebekræftelsen skulle der stå en person med et skilt med vores navn i ankomsthallen, når vi ankom til lufthavnen.
Men da vi kom ind i ankomsthallen kunne vi konstatere, at der ikke stod nogen og ventede på os.

De gængse biludlejningsbureauer som f.eks. Avis og Hertz have kontorer i ankomsthallen. Men ikke KlassWagen. Cecillie spurgte en Avis medarbejder, hvor vi kunne finde KlassWagen. Han kiggede udenfor og sagde, at han kunne se KlassWagens røde van kørte ude på vejen. Så medarbejderen var nok ved at køre nogle andre kunder over til deres kontor. Så vi skulle bare vente et øjeblik.

Sibiu lufthavn er ret lille. Så alle kender vist alle der.
Så vi stillede os til at vente. Og ganske rigtigt. Efter 10-15 min. kom den røde van tilbage og samlede os op.

Læs også: Sådan får du en god kør selv ferie med børn

Køreturen til kontoret var nu så kort, at vi nærmest kunne have gået derhen i den tid vi ventede.
Ved kontoret måtte vi vente igen. For der var kun én medarbejder, og hun var i gang med at betjene nogle andre kunder.

Forsikringer hos KlassWagen

Så kom vi endelig til.

Vi syntes, at der skulle udfyldes lidt mange formularer, i forhold til, hvad vi plejer at skulle. Men det var ikke umuligt meget.

Medarbejderen brugte lang tid på at prøve at overbevise os om, at vi skulle købe forsikringen med fuld dækning. Den kostede “kun” 150 €. Billejen var på 1.218 kr for 3 dage. Så at lægge omkring 1.125 kr oveni i forsikring, syntes vi var at stramme den.
Vi siger i øvrigt altid nej tak til ekstra ydelser, som f.eks. fuld dæknings forsikring. Og vi har endnu ikke fået grund til at fortryde det.

Så vi sagde nej tak denne gang også. Selvom medarbejderen nu var meget overbevisende, når hun fortalte om, hvor mange skader, der kommer på bilerne evigt og konstant i Rumænien. Men vi krydsede fingre og holdt fast på vores nej.

Husk nu et rigtigt kreditkort, når du lejer bil

Men nu skete det, der ikke må ske!
Jeg siger det altid til folk, når jeg snakker med nogen om billeje. “Husk nu at have et rigtigt kreditkort (ikke VisaDankort) med i førerens navn.”

Dennis havde skam også et kreditkort med. Men som han sad der på kontoret, kunne han ikke huske pinkoden…Og han kunne ikke bare få lov til at skrive under.

Nu var gode råd dyre. Vi spurgte, om vi kunne afbestille bilen og så booke den i mit navn. For jeg havde et kreditkort med kode. Det kunne vi godt, men vi havde booket denne bil igennem RentalCars, så vi skulle afbestille gennem dem, med eventuelle gebyrer. Det lød alligevel ret omstændigt.

Med i billejen hørte, at der var en gratis ekstra chauffør – i øvrigt noget, vi ikke har oplevet før. Så vi havde allerede skrevet mig på som ekstra chauffør. Derfor kunne jeg godt få lov til at betale med mit kreditkort. Men så skulle vi vælge forsikringen med fuld dækning, for så længe kontrakten stod i Dennis’ navn, ville de ikke kunne gå til mig og kræve evt. skader dækket. Så vi måtte betale de ekstra €150. Øv, det var sure penge.

Men vi fik i det mindste en bil at køre i.

Det er ikke luksusbiler, du lejer hos KlassWagen

Normalt, når man lejer biler, plejer det at være biler med masser af ekstra udstyr. Og med mange nye knapper og dingenoter, som vi ikke kender.

Sådan var det ikke her. Som sagt har vi en Touran herhjemme. Den er ikke proppet med ekstra udstyr. Men den har da den standardpakke, som oftest følger med bilen. Den Touran vi nu satte os ind i fra KlassWagen var virkelig en skrabet model. Der var f.eks. ikke bluetooth – fair nok. Men der var heller ikke engang en cd afspiller.
Hjulkapslerne var spændt på med strips. Så vores teori er, at man ikke har luksusbiler, fordi de vil blive stjålet. Eller måske dele bare forsvinder med tiden.

Men bilen kørte fint nok. Den havde kørt 55.000 km, hvilket man jo ikke er så vant til med lejebiler. Men det gør jo ikke noget for bilens kørsel, hvis bare den bliver vedligeholdt. Jeg synes nu at den skurede en smule i bremserne. Men ellers var der ikke noget nævneværdigt galt med den.

Til gengæld kunne vi ikke lade være med at grine lidt af, hvordan den bil overhovedet kunne køre efter 55.000 km, med alle de skader KlassWagens medarbejder havde sagt, at bilerne bliver udsat for.

Men hvor var det dejligt sætte sig ind i bil, man kender. Især når det er en 7-personers, hvor man lige skal finde ud af at slå et ekstra sæde op i bagagerummet, hive midterrækken frem, så der bliver benplads til den bagerst række o.s.v.

Vores review / anmeldelse af KlassWagen

Hvis ikke vi havde glemt koden til vores kreditkort, så havde vi været fint tilfredse med at leje bil hos KlassWagen. Og det var jo sådan set ikke deres skyld, at vi ikke havde vores ting i orden.

Der var 2 ting, vi syntes, var lidt mindre godt;

  1. At der ikke var en mand til at hente os, da vi ankom til lufthavnen. Heldigvis fandt vi jo hurtigt ud af, at alting var ok. Men det havde været rart, at undgå den lille forvirring.
  2. Medarbejderen pressede alt for hårdt på for at overbevise os om, at vi virkelig blev nødt til at købe fuld dæknings forsikringen.

Ud over de 2 ting, var vi fint tilfredse med at leje bil hos KlassWagen og vi vil gerne anbefale dem.

Og billedet i starten af indlægget – det har overhovedet ikke noget med billeje i Rumænien at gøre. Andet end, at vi tog billedet fra bilen. Men vi har altså ikke fået taget et billede af den bil, vi kørte rundt i 🙂

 

Vi lejede bil hos KlassWagen i oktober 2018.

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *