Hvad skal man pakke i sit rejseapotek?

Rejseapotek

Jeg synes altid, at det er lidt svært, hvad vi gerne vil have med i vores rejseapotek. For vi vil jo gerne have noget med til alle tænkelige situationer. Og jeg vil helst købe medicin i Danmark, hvor jeg føler mig tryg ved, hvad der er i. Men samtidig vil vi jo også gerne have mindst muligt bagage med, så vi skal jo helst ikke have en hel kuffert fuld af medikamenter…

Måske du har det på samme måde?
Derfor vil jeg her gerne dele, hvad vi oftest har med.

Først vil jeg lige pointere, at vi ingen lægefaglig viden har. Vi pakker baseret på, hvad vi har brugt (eller har manglet) på tidligere ture. Eller hvad vi forestiller os, at vi kunne komme til at få brug for.

First aid kit

Som sagt kender vi ikke så meget til, hvad man burde tage med. Derfor har vi købt et “rejse-first aid kit“.
I vores kit er der forskellige slags plastre, nogle renseservietter, nogle kompresser og sådan. Sådan lidt til den lille skade.

Plastre og gazebind

Vi supplerer kittet med lidt ekstra plastre:

 • Børneplastre: Mange småskader klares meget nemmere hos børnene, når der er noget sjovt på plastret.
 • Strips: Altså sådan nogle “sommerfugleplastre”, der kan holde større sår sammen. Vi har prøvet på en ferie, hvor Benjamin faldt og slog et forholdsvis dybt hul på knæet. Det var dagen før vi skulle rejse hjem. Og så stod vi der med dilemmaet om, hvorvidt vi skulle tage på skadestuen i Oman, og måske give Benjamin et “ar på sjælen” over, hvad en fremmed læge gør, som vi ikke forstå. Eller om han i stedet skal få et stort ar på knæet. Det blev arret på knæet. Siden da har vi altid rejst med masser af strips til lige at kunne klare flænger.
 • Gazebind: Et gazebind kan jo også hjælpe på den lille skade

Cremer til sår m.v.

 • Klorhexidin spray: Til desinfektion
 • Creme mod infektion i sår: Vi vil meget gerne undgå infektioner, så vi har også en creme med, der kan rense lidt
 • Locobase Repair Creme: Den creme er god mod alt – sådan nærmest. Det er en ret fed creme, der virkelig hjælper på tør hud.

Pincet / nåle

Til fjernelse af splinter m.v.

Hovedpine produkter

 • Paracetamol til voksne: Vi har selvfølgelig hovedpinepiller med til os voksne. Mon ikke, det er en af de mest almindelige medikamenter at have med
 • Paracetamol til børn: Her har vi Pamol Flash med. Det er nogle piller, som kan opløses i en skefuld vand, eller bruges som sugetabletter til de lidt større børn. Jeg synes, at de lyder ret smarte. Men vi har faktisk altid haft brug for at afprøve dem, så jeg kan ikke sige, om de er gode.

Ting mod diarré

Er der noget værre end at få ødelagt sin ferie af at sidde på tønden – nej, vel? Derfor har vi altid masser af ting med mod diarré.

 • Forebyggende kosttilskud med mælkesyrebakterier: Jeg har en rimelig sart mave. Så jeg spise altid sådanne tabletter under hele ferien.
 • Medikamenter mod diarré til voksne, til når det er gået galt: Vi har altid “stop-piller” med til de voksne
 • Medikamenter mod diarré til børn, til når det er gået galt: Her har vi nogle breve med pulver, der kan opløses i vand og drikkes.

Køresyge/Søsyge armbånd

 • Sea-band armbånd* (reklamelink): Benjamin har desværre altid haft tendens til køresyge. Men Sea-band armbåndet har meget ofte hjulpet ham. Så dem er vi ret glade for. Det er nogle armbånd, med en lille “plastik” kugle på, som skal sættes et bestemt sted på håndleddet. Så giver det et akupressur. Jeg ved ikke, om det er videnskabeligt bevist at de virker. Men Benjamin føler at de virker. Og det er jo de vigtigste.

Solcreme og after-sun produkter

 • Solcreme: Husk nu, at solen er markant stærkere i mange dele af verden, end den er i Danmark. Så undersøg inden, hvilken faktor du får brug for.
 • After-Sun: Det er altså ret behageligt efter en dag ude i den varme sol
 • Sun cooler eller Aloe Vera produkter: Til hvis du har fået FOR meget sol

Mygge bekæmpelse

Skal du til et sted med myg, er det altså virkelig rart at være lidt forberedt.

 • Mygge spray: Så man kan prøve at holde myggene væk
 • Kløestillende stifter / cremer: til når myggesprayen alligevel ikke virkede…

Sørg for at have en rejseforsikring!

Det allervigtigste er dog din rejseforsikring. For et rejseapotek kan ikke dække alt, hvad der kan ske på din rejse. Og hvis det først går galt er en god rejseforsikring alfa-omega.
Selvfølgelig er der den del omkring økonomi, der kan være ret så vigtig i nogle lande, som f.eks. USA.

Men lige så vigtigt, så har rejseforsikringen en lægen siddende, som du kan ringe til. Så står du i et land, hvor du ikke kan kommunikere med medarbejderne på hospitalet, så er det så dejligt at kunne ringe til en dansk læge, der kan rådgive dig og som har meget bedre mulighed for at forstå, hvad medarbejderne siger og gør.

Mangler vi noget i vores rejseapotek?

Det er det, vi rejser med.
Et rejseapotek er selvfølgelig meget individuelt og tilpasset den slags ferie, man vælger at holde.

Men er der noget, som du altid rejser med, som du synes, at vi mangler? Så vil vi rigtig gerne have en kommentar fra dig!

Vi vil blive meget glade, hvis du vil følge os på Facebook og Twitter. Så får du også updates om vores nye indlæg.
Du er også meget velkommen til at kigge indenfor på vores Instagram profil.

 

*Disclaimer
Vi synes, at det er rigtig sjovt at arbejde på www.enfamiliederrejser.dk. Og vi hygger os med at dele vores families oplevelser, for vi synes, at det er dejligt at kunne hjælpe dig med inspiration til en fantastisk ferie. Derfor bruger vi også gerne rigtig meget tid på denne hjemmeside.
Men når det så er sagt, så ville det da også være dejligt, at tjene lidt på det arbejde og timer, vi ligger i hjemmesiden. Om ikke andet, så et bidrag til en ekstra ferie 🙂
Derfor har vi en affiliate aftale med Matas. Det betyder, at hvis du vælger at følge linket fra vores hjemmeside til deres, og gøre et køb hos dem, så modtager vi en lille provision. Det koster ikke dig ekstra. Men på den måde hjælper du os bedst muligt til at kunne bruge tid på at lave endnu flere spændende blogindlæg her på siden. Og det takker vi selvfølgelig for 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *