Sommerland Sjælland – vores yndlings forlystelsespark

Sommerland Sjælland

I pinsen var vi i Sommerland Sjælland. Det gør vi hvert år, og har gjort det siden Cecillie var lille. Vi elsker Sommerland Sjælland, fordi der er mange gode forlystelser til mindre børn og der er plads til at være. Så det er afslappende, hyggeligt og sjovt at være der.

Det bedste er faktisk, at der er så meget plads. Der er dejlig store grønne græsplæner overalt, som man kan altid finde et sted at sætte sig og slappe af. Og der er mange, og store legepladser, så når børnene har prøvet en masse forlystelser og trænger til at slappe lidt af i hovedet, kan de lege sig “ned på jorden” igen.
Den største legeplads ligger lige ved grillpladsen. Legepladsen – som faktisk er delt i 2 – er en kæmpe ridderborg, som sagtens kunne være legepladsen i sig selv. Men der er også den anden del, som er en kæmpe sandkasse omgivet af et højt prinsessetårn og en masse små prinsesse huse.
Det er praktisk med denne fantastiske legeplads, for som sagt er der en grillplads her. Der er en stor grill, som man tænder med et tryk på en knap. Så kan man grille sin medbragte frokost, mens børnene leger. Og når børnene så er færdige med at spise længe før de voksne, kan de løbe hen og lege videre.

Det med at trykke på en knap for at starte ting, er noget man oplever mange steder i Sommerland Sjælland. I det hele taget er parken bygget op, så der ikke behøver at være ret mange medarbejdere ansat.
Der er et stort “Mini legeland”, til børn på 1-8 år. Her er der flyvemaskiner, et tog man kan køre rundt i, veteranbiler og meget andet. Alt sammen noget, som bliver startet ved, at en besøgende voksen trykker på en knap, når børnene er klar. Der er også et par vildere ting i Minilandet, bl.a. en rutsjebane. Her er der selvfølgelig en medarbejder. Vi starter altid i Miniland og bruger en del tid her. Lige uden for Miniland kan børnene også køre bil på trafikbanen. Det er også altid et sikkert hit.

Trafikbanen i Somemrland Sjælland

Vi elsker at tage en tur til Amazonas

Vores næste favoritter er i “Amazonas”. Her der er 2 aktiviteter, som vi alle er vilde med.
Der er Junglesafarien, hvor man sejler rundt på tømmerflåder og møder krokodiller, indianere, sejler under vandfald og meget andet. De små børn synes, at det er ret spændende. Det er lidt kunstigt at se på for os ældre. Men så kan vi more os med mobilerne, hvor man kan sms’e sig til, at ting sprøjter undervejs. Så det er om at dukke sig, så man ikke bliver ramt af sine bestilte sprøjt…

Junglestien, Sommerland Sjælland
Der er mange forskellige udfordringer på junglestien

Junglestien er et hit for alle, store som små. Her er bygget en lang sti, hvor man skal svinge sig i lianer, gå over en hængebro, gå på balancebroer og meget, meget andet. Der er en vis risiko for at få våde sko undervejs, hvis man ikke er forsigtig.
Stien er bygget, så man kan vælge hovedstien, eller en lidt lettere sti. Så alle bliver udfordret, voksne, teenagere, små børn og folk med babyer på armen.

Vandland med masser af vandrutsjebaner

Vandland i Sommerland Sjælland

Og så er der selvfølgelig vandlandet. Vandlandet har mange, og store vandrutsjebaner. Her kan alle aldre virkelig også blive udfordret. Der er også, for et par år siden, bygget et pirat vandlege område.
Desværre er vandet ikke opvarmet i vandlandet. Så det bliver altid til nogle ret korte besøg, da vi som regel kommer i juni måned.
Faktisk var vi så uheldige i år, at da vi endelig skulle i vandlandet (som vi altid tager til sidst, så man kan få varmen i bilen på vej hjem), begyndte det at regne. Regnen gjorde selvfølgelig ikke noget i et vandland. Men skyerne dækkede jo for det lidt sol, der havde været i løbet af dagen. Så da vi kom ud med 2 omklædte drenge, begyndte de begge at græde af kulde. Så de kom aldrig i. De venner vi var med, har 2 friske piger, der klarede en vandrutsjebane hver. Så var de også færdige… Det er et klart minus ved vandlandet, at de ikke opvarmer det. Men der er nu så meget andet i Sommerland Sjælland at lave, at man nemt kan få en dag til at gå, uden at skulle i vandland, hvis man er kuldskær.

Der er også masser af aktiviteter for teenagerne

Men der er ikke kun forlystelser til mindre børn. Der er også vilde oplevelser, som f.eks. en rutsjebane med loop og en biograf-simulator med 3D effekter.

Har du ikke været i Sommerland Sjælland før, kan du tage en rundtur med parkens tog og se det hele lidt an. Det er en rigtig hyggelig tur. Når du kommer ind af hovedindgangen går du forbi alle hoppepuderne og trampolinerne. Lige efter trampolinerne drejer du til højre og så møder du snart en af “togstationerne”. Det er i øvrigt også her indgangen til Miniland er. Og lidt fremme til venstre er grillpladsen og den store legeplads.

Robåde i Sommerland Sjælland

Rundt omkring i Sommerland Sjælland er der også masser af andre hyggelig ting. Man kan sejle i robåd eller vandcykler, eller ride på mekaniske heste i cowboylandet, eller køre på mooncar banen, eller bage snobrød eller fare vild i labyrinten eller, eller, eller…Der er masser af ting, at lave.
Når man har lyst til at gå og slappe lidt af, kan man kigge på Mini Odsherred, som er en masse af Odsherreds gamle bygninger bygget i miniformat. Og der er flere steder, hvor man kan kigge på dyr.

Som sagt har vi kommet der hvert år de sidste mange år. Og der er ikke et eneste år, hvor vi har syntes, at det skuffede (lige på nær det kolde vandland en gang imellem). Det ene år havde de endda en kanonkonge. En mand der blev skudt ud af en kanon, på bedste tegnefilms manér. Det var virkelig sjovt at se.

Informationer:

  • Sommerland Sjælland ligger i Odsherred
  • Du kan finde mange nyttige informationer på deres hjemmeside: Sommerlandsj.dk
  • De har en meget kort sæson, og har kun åbent fra maj til september. Og der er kun åbent i weekenderne i “yder månederne”
  • Billetterne er lidt billigere, hvis du køber dem online hjemmefra.
  • Der er en togstation inde i parken, så du kan tage toget direkte til døren. Det er Odsherredbanen, som går mellem Holbæk og Nykøbing Sj., der standser i parken.
  • Du kan leje hytter og overnatte ved parken. Det har vi dog ikke prøvet
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *