Dét skal du vide om rejseforsikring til familien

Foto: Pixabay

Af Claus Bermann fra Rejsforsikringsguiden.dk

Det er vigtigt at have rejseforsikringen i orden når du skal ud at rejse, specielt når du har hele familien med. Hvis I rejser inden for EU, så er I ganske rigtigt dækket af det blå sygesikringskort, men der forekommer brugerbetaling i mange lande, og I er ikke dækket i tilfælde af hjemtransport med lægeassistance.

Hvis I skal længere væk end Europa, så er det et absolut must, at I har købt en rejseforsikring. Der er nemlig ingen offentlig hjælp hvis I kommer galt afsted. Så her kommer en komplet guide til hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en rejseforsikring til dig og hele familien.

Du skal vælge enten årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring

Når du skal finde en rejseforsikring der dækker til hele familien, så skal du vælge en normal type rejseforsikring. Det betyder enten en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring.

Der er ikke nogen specifik rejseforsikring der promoveres til familier, men de fleste rejseforsikringer giver mulighed for, at man enten kan købe dem som enkeltperson, eller som familie (eller husstand). Der skal du naturligvis vælge den løsning der hedder familie eller husstand.

Hvilken type skal man vælge

Det afhænger fuldstændig af jeres behov. Det første I skal gøre op med jer selv om er, hvor meget I forventer at rejse det næste års tid. En årsrejseforsikring dækker nemlig et ubegrænset antal rejser inden for et år, til gengæld er der begrænsning på hvor lang tid hver enkelt rejse på vare. Den grænse er normalt fastsat til 30 dage per rejse.

Hvis I ikke skal rejse mere end en enkelt gang i år, så er der god chance for at I kan kan spare penge ved at købe en enkeltrejseforsikring. Hvis I skal på en meget lang rejse, så er en årsrejseforsikring slet ikke en mulighed. Så er I ligeledes nødt til at købe en enkeltrejseforsikring der dækker hele perioden i rejser.

Hvad dækker rejseforsikringen

En rejseforsikring vil altid dække hvis en af jer bliver akut syg eller kommer til skade. Det er den mest almindelige form for dækning, og det er også den største årsag til at folk får brug for deres rejseforsikring.

Det er eksempelvis hvis sønnike løber for stærkt ved poolen, falder og slår hovedet, og har brug for behandling. Der vil en rejseforsikring både kunne assistere med at finde nærmeste sted for behandling eller tilkalde lægevagt, samtidig med at de tager sig kærligt at regningen.

Mange rejseforsikringer har også ferieboligsikring. Det betyder, at hvis I har lejet en feriebolig i udlandet, som bliver ubeboelig på grund af eksempelvis brand, tyveri, eller naturkatastrofe, så vil I få både fysisk og økonomisk hjælp til at finde et nyt sted at bo.

Udover det så er det meget almindeligt at rejseforsikringen dækker tyveri, privatansvar, og personlig sikkerhed ved eksempelvis katastrofer. Der kan dog være forskel på dækningen hos de enkelte forsikringsselskaber, så sørg altid for at nærlæse de specifikke vilkår i policen, inden I køber rejseforsikringen. Så er I sikre på, at I er dækket ordentligt ind, og kan holde ferie i ro og mag.

Find den billigste rejseforsikring til dig og familien

Hvis du gerne vil vide mere om rejseforsikringer der dækker familier, eller hvis du søger efter den billigste rejseforsikring til familien, så kan du bruge RejseforsikringsGuiden.dk. Der finder du en masse nyttig information omkring rejseforsikringer, og en overskuelig prisoversigt med de billigste rejseforsikringer til hele familien.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *